Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Mascom easy TV TWIN

Mám modul Mascom easy TV TWIN a v ňom kartu SkyLink ICE so základnou ponukou. Modul nerozkóduje HD programy SkyLinku z frekvencie 11798 H, 11876 H a 12363 V. No Markíza HD z 12110H ide. Ostatné SD programy cez modul zo SkyLinku idú. Podľa informácií by aj HD programy, ktoré modul nezvláda mali byť vysielané v CW pod CAID 0906, čo by mal tento modul zvládnuť. Modul som aj aktualizoval na v.1.28. Karta zápisy na tieto programy isto v sebe má, lebo cez internú čítačku idú všetky programy. Odskúšané na dvoch satelitných prijímačoch a v oboch ten istý problém. Nie je mi jasné, prečo easy modul tieto programy nedokáže rozkódovať. Vie niekto prečo ?

Fittipaldi
Registrace: 10/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mascom easy TV TWIN

To tu nikto nemá tento modul a kartu SkyLink ? Informoval som sa aj v jednej satelitnej predajni a predajca tvrdí, že by všetky programy mali ísť.

Fittipaldi

A do čeho je zasunut ?

CES
Registrace: 4/2007

Má, ale co Ti na to třeba já mám odpovědět.
Je to všechno o satelitu a už se tady o tom mockrát psalo.
Já tento modul u všech výše uvedených frekvencí používám na svém Dreamsky NXP256HD a nemám absolutně žádný problém.

Vlastním i modul smit CI/CI+ s dvěmi EAN kódy na spodní straně. S tím nejsem tak spokojený, jako s tímto easy.tv twinem. Vlastním i jiné moduly, ale tento je u mne nej.

Vím o tom, že v některých satelitech a některých frekvencích je nefunkční.
U mně je jedno jaký fw používám a dokonce v jakém módu.
Mám vyzkoušeny verze od 1.20,1.23,1.25,(ten Dreamskému moc nechutnal - nešlo se dostat do menu modulu - jinak funkční), dále 1.27 a nyní používám v pohodě fw 1.28 a jsem spokojen. Jestli irdeto nebo cryptoworks je mi jedno - zdá se ovšem, že je méně zatížený v módu irdeto - v menu modulu vidím nižší zatížení CPU modulu.
Používám také Ice karty a mohu v něm mít klidně dvě naráz.
Takže jak píši. Je to o satelitu.

S_T_A_R_T
Registrace: 12/2007

CES:

Ano to je ta správná otázka.

S_T_A_R_T

Já mám tento modul, karta Skylink a ORF, nejnovější firmware a tv LG 570S a žádný problém.

teruna10
Registrace: 7/2007

S_T_A_R_T

Kolego souhlas s Tebou, u těch Mascom modulů je to tak. R^

CES
Registrace: 4/2007

Mám dva satelitné prijímače. AZBox Premium+ a ABCryptobox 550.
V Cryptoboxe myslím, že mém tento patch 550HD_Patch_V1.08.7597_20130131_A. Zaráža ma to, že v Cryptoboxe v čítačke kariet ide všetko a cez easy modul nie. To mi nejde do hlavy a preto som si myslel, že problém je v CI module.
V AZBoxe mám 0.9.5402-patch. Mám v ňom mgcamd+newcs a MultiCAS.
CI modul by som chcel využiť v AZBoxe, lebo s týmto softvérom čo v AZBoxe je nie funkčná čítačka kariet pre kartu ICE. Preto mám v ňom CI modul easy.
Zatiaľ vďaka za reakcie.

Fittipaldi

Fittipaldi:

Za mně taky díky.
Jsem rád za zpětné info, které zde občas chybí.
Tímto děkuji i ostatním za příslušné reakce :-).
Jistě jsi vyzkoušel různá nastavení modulu.
A ani to nepomohlo. Snad ještě na něco přijdeš a nebo někdo další poradí.

S_T_A_R_T

Veľký odborník nie som. V prvom rade som modul zaktualizoval. Potom som pozrel do menu modulu a v nastaveniach ma zaujala len jedna položka, kde sa nastavovala pravdepodobne rýchlosť modulu. Tá bola ale nastavená na najvyššom možnom čísle v ms, čo si myslím, že je správne, lebo vtedy asi pracuje najrýchlejšie. Pri ostatných položkách, čo som v menu modulu našiel som vydedukoval, že asi nemajú vplyv na to, že niektoré programy idú a niektoré nie. Možno sa ale mýlim.

Fittipaldi

Teraz som sa vrátil od suseda, kde som odskúšal CI modul easy v jeho TV so satelitným prijímačom. Modul sa chová presne tak ako u mňa doma. Takže chyba bude na 99 % niekde v module.

Fittipaldi

Fittipaldi, když si stahnul sw 1.28 do modulu, uvedl si modul opet do továrního nastaveni a pak vse znovu nastavil? Zkus to a uvidíš, mozna to pomuze.

HYPER
Registrace: 11/2010

HYPER

Továrne nastavenie som skúšal dať včera aj dnes. Prosím Ťa vieš napísať aké nastavenia si myslel tým znovu nastavil ? Vieš, čo treba znova nastaviť ? Skúsil som v nastaveniach zmeniť hádam všetko, čo som našiel. Veľmi rád by som vedel aké nastavenia má niekto, komu modul ide. Sused má tento modul - CAM MODUL IRDETO CI+ SKYLINK NEOTION MODRY. Pravdepodobne si ho od neho požičiam a ak karta bez problému pôjde tak kúpim taký istý. No strašne ma štve, že na chybu neviem prísť.
Vďaka za radu.

Fittipaldi

Prever nastavenia modulu

Prevadzkujem Mascom EasyTV twin (firmware 1.27) uspesne s ICE Skylink kartou. Pouzivam nastavenia SINGLE, STATIC a pre ICE kartu prioritny rezim Cryptoworks. Takze tvoj problem bude asi nekompatibilita prijimaca a modulu. Ziadna "rychlost modulu" sa v menu nenastavuje. Detaily o vyzname jednotlivych nastaveni si pozri na http://www.mascom.cz/sat/_CI_moduly/_navod_menu.htm

namorvx
Registrace: 1/2006

S_T_A_R_T

Kde najde aktualizaciu na 1.28 ? Z ORF 1,2 mi to nennaslo....
pri 1.25 a 1.27 som to stahoval cez ORF 2 a v pohode, teraz mi hlasi ze nic nenaslo...

HornetF18
Registrace: 10/2011

Na stránkách Mascomu je u modulu Mascom CRW/IRD uvedeno:
Upgrade modulu přes družicí byl po deseti letech k 31.12.2014 ukončen.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

tak diky,, skoda ze som to nestiahol hned....
da sa aktualizovat aj inym sposobom?

HornetF18

Nějaký starší notebook s CI slovem. Ale na stránkách Mascomu nějak nevidím soft 1.28 k dispozici.

joscer

Tak soft se dá stáhnout stále ze stránek mascom de, ale musí se dát pozor co stahuji, abych aktualizoval tím co tam patří.
Odkaz nemohu dát, ale aspoň navedu.

mascom de
support, software-downloads, software - AlphaCrypt EasyTV a tam si můžeš vybrat verzi. Poslední je zmiňovaná 1.28.

Jinak jak psal joscer.
Starší notebook z CI slotem, ale pozor každý notebook s tímto modulem nespolupracuje (je třeba vyzkoušet).
!!!Před aktualizací dát v menu modulu default (tovární nastavení)!!!.

1.V PC rozbalit celou složku.
2.Modul vložit raději bez karty do slotu PC a nainstalovat ovladač (driver)pro tento modul.
Je třeba ve správci zařízení ukázat cestu ručně k této složce a pak se nainstaluje, pokud není nalezen automaticky.
3.Potom se spustí jediný exe soubor z této složky a tlačítko "start update".
4.Je třeba čekat. Chvilku to trvá.
Úspěšná aktualizace bude potvrzena.
Zavřít program a odpojit modul z windows nebo vypnout PC.

S_T_A_R_T

namorvx

Máš pravdu o rýchlosti modulu. Pozrel som návod na ktorý si dal odkaz a čo som myslel, že je rýchlosť modulu je toto - CA-PMT Loeschzeit (CA-PMT vypínací doba) - slouží k nastavení zpoždění pro zastavení nedekódující služby. Za návod vďaka.

Fittipaldi

Tak to mam asi smulu s tim sw přes satelit. Chtel jsem stahnout kámošovi verzi 1.28 do Mascom modulu Irdeto IRD/CRW.

HYPER
Registrace: 11/2010

Chlapi, diky za info a navody, ale asi bude problem ten starsi notebook s CI slotom.... nepoznam nikoho, kto by mal taky.To preco tak komplikovane? Co uz, novy fw nebude.

Je tam citelny rozdiel medzi 1.27 a novym 1.28?

HornetF18

...kua - tak vidím, že som to stihol upgradovať tak-tak! R^

brga
Registrace: 9/2009

HornetF18

On ten slot není u těch notebooků označen jako CI (jak jsem původně uvedl), ale PCMCIA (i když technicky je to totéž). Ale i tak asi bude nutno takový notebook hledat s lupou.

joscer

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra