Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TechniStar SIR

Prosím o radu s připojením přijímače do sítě LAN. Popis v návodu mizerný a nemohu najít přijímač ani programem mediaport. Hledal jsem návody v databázi a nějak mi to uniká. Možné rady nejlépe přes email:kon1valinkazavináčseznamcz
Dík

citro
Registrace: 11/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TechniStar SIR

Co je na tom nepochopitelného.
Síťový kabel se připojí do switche a je to!!! V přijímači se buď automaticky (DHCP) nebo manuálně nastaví IP a DNS.

Ve vašem případě by možná bylo lepší si na to někoho pozvat!!!!

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

RE: TechniStar SIR

To jsem také udělal a právě, že to nikde a nic neukáže. Kabely jsem zkoušel dva a nic. Proto se obracím na toto fórum a očekávám solidní radu a né pošklebky......

citro

citro

1/ LAN do prijímača

2/ zvol v prijímači pevnú IP adresu.
Napr. ak router je 192.168.1.1 zvol v routri DHCP pridelovanie adries od 192.168.1.10.
Potom v prijímači nastav pevnú adresu 192.168.1.5, masku (tuším to je 255.255.255.0) a bránu 192.168.1.1

3/ povol v menu vzdialený prístup - zadaj tam ZAP.
zadaj "user" a "password". DNS službu nepotrebuješ

4/ teraz z PC urob PING na SIR-a a uvidíš, či dostaneš správnu odpoveĎ. Mal by si

5/ v PC otvor IE a do vyhľadávača zadaj IP adresu SIR
SIP odpovie cez IE portál otázkou na user/password.
ak ho zadáš, dostaneš sa do menu kde môžeš kontrolovať timre, nastavovať ich a pod.
ak chceš toto robiť z napr. z mobilu mimo tvoj byt, musíš mať prístup zvonku cez internet do tvojej domácej siete a použiť službu ktorá je v sirovi predvolená pre oklamanie meniacej sa IP adresy tvojho routra

6/ otvor mediaport. v mediaporte nastav v nastaveniach pevnú IP adresu SIR-a
v ľavom okne dostaneš zobrazené nájdené prijímače technisat

Uvedom si, že SIR vzhľadom na certifikovanú čítačku irdeto pokiaľ máš kartu v nej šifruje nahrávky na daný disk a aj keď ich prenesieš, nebudeš ich môcť spracovať v PC.
Ak chceš pracovať s PC tak potrebuješ modul do CI šachty

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2

Je to se mnou těžké, jak zjistím user a password do modemu?

citro

citro

tak, že si vezmeš návod a tam si prečítaš čo je default nastavené od výrobcu. Napríklad Admin / Admin a pod.
pokiaľ ti to už niekto zmenil a zabudol si tak by mohol síce pomôcť reset modemu ale mohol by si stratiť nastavenia k prístupu do internetu.
Tak preskoč nastavenie modemu a daj do SIR-a IP adresu 192.168.1.30. Väčšinou defaultne má nastavené router 50 adries pre DHCP. Tak dúfam že nemáš toľko zariadení doma aby 30-ka bola obsadená? Aj keď ono sa to nazbiera - telefony, NTB, TV, SAT, AVR, atd atd.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra