![]() |
|
TechniStar SIRProsím o radu s připojením přijímače do sítě LAN. Popis v návodu mizerný a nemohu najít přijímač ani programem mediaport. Hledal jsem návody v databázi a nějak mi to uniká. Možné rady nejlépe přes email:kon1valinkazavináčseznamczDík |
citro
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
RE: TechniStar SIRCo je na tom nepochopitelného.Síťový kabel se připojí do switche a je to!!! V přijímači se buď automaticky (DHCP) nebo manuálně nastaví IP a DNS. Ve vašem případě by možná bylo lepší si na to někoho pozvat!!!! VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....
|
Jjezevec
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 253 |
![]() |
|
RE: TechniStar SIRTo jsem také udělal a právě, že to nikde a nic neukáže. Kabely jsem zkoušel dva a nic. Proto se obracím na toto fórum a očekávám solidní radu a né pošklebky...... |
citro
![]() |
|
citro1/ LAN do prijímača2/ zvol v prijímači pevnú IP adresu. Napr. ak router je 192.168.1.1 zvol v routri DHCP pridelovanie adries od 192.168.1.10. Potom v prijímači nastav pevnú adresu 192.168.1.5, masku (tuším to je 255.255.255.0) a bránu 192.168.1.1 3/ povol v menu vzdialený prístup - zadaj tam ZAP. zadaj "user" a "password". DNS službu nepotrebuješ 4/ teraz z PC urob PING na SIR-a a uvidíš, či dostaneš správnu odpoveĎ. Mal by si 5/ v PC otvor IE a do vyhľadávača zadaj IP adresu SIR SIP odpovie cez IE portál otázkou na user/password. ak ho zadáš, dostaneš sa do menu kde môžeš kontrolovať timre, nastavovať ich a pod. ak chceš toto robiť z napr. z mobilu mimo tvoj byt, musíš mať prístup zvonku cez internet do tvojej domácej siete a použiť službu ktorá je v sirovi predvolená pre oklamanie meniacej sa IP adresy tvojho routra 6/ otvor mediaport. v mediaporte nastav v nastaveniach pevnú IP adresu SIR-a v ľavom okne dostaneš zobrazené nájdené prijímače technisat Uvedom si, že SIR vzhľadom na certifikovanú čítačku irdeto pokiaľ máš kartu v nej šifruje nahrávky na daný disk a aj keď ich prenesieš, nebudeš ich môcť spracovať v PC. Ak chceš pracovať s PC tak potrebuješ modul do CI šachty |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
Dagy2Je to se mnou těžké, jak zjistím user a password do modemu? |
citro
![]() |
|
citrotak, že si vezmeš návod a tam si prečítaš čo je default nastavené od výrobcu. Napríklad Admin / Admin a pod.pokiaľ ti to už niekto zmenil a zabudol si tak by mohol síce pomôcť reset modemu ale mohol by si stratiť nastavenia k prístupu do internetu. Tak preskoč nastavenie modemu a daj do SIR-a IP adresu 192.168.1.30. Väčšinou defaultne má nastavené router 50 adries pre DHCP. Tak dúfam že nemáš toľko zariadení doma aby 30-ka bola obsadená? Aj keď ono sa to nazbiera - telefony, NTB, TV, SAT, AVR, atd atd. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
![]() |