, sekce: Příjem satelitů |
|
stojan/konstrukcia na parabolu 150 (zelezo!)Nazdar nazdar,znamy davnejsie skoncil so sat. prijmom a zapredal sa kablovke a mne daroval 150ku stredovu zeleznu parabolu (podla jeho slov je to slovenska vyroba z roku priblizne 1998). Fotky na: http://www.yogile.com/i12gmsaw Nakolko by bola podla mna skoda ju nevzkriesit (aspon ciastocne), chcel by som z toho spravit nieco ako, nazvem to sportovo, "feed vozik". Na pozemku nemam miesto, kde by som ju mohol osadit staticky aby som videl od 60E po 50W + motor, takze toto mi pripada ako najlepsie/jedine riesenie. Znamy mi vie pomoct zvarit pojazdnu konstrukciu, do ktoreho by sme navarili a upevnili 150cm stoziar. Faktor pocasia a vetru teraz vynechame. Moja otazka znie: Aku hrubku stoziaru na taketo nieco pouzit? Ten mount co tam je ponechat (opracovat?) alebo kupit novy? (aky konkretne?) Zakladna myslienka je aby sa to lahko dalo natacat (mam k dispozicii sat. merak). Ake LNB by ste doporucili? Pripadne, na co dalsie by som mal este mysliet? Nasledne fotky mojho domaceho satelitneho tanku samozrejme rad zverejnim :))) Dakujem za rady! Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 500 |
|
|
stojan/konstrukcia na parabolu 150 (zelezo!)Na první pohled je to Kovosat 140, polární závěs je původní, takže jestli chceš jen od 60E, nemusíš ho snad ani upravovat vybroušením "na východ". Mám ji na garáži na 60mm stožáru na trojnožce a vydržela zatím vše. Samozřejmostí je origo ozařovač, to co tam je teď nebude asi nic moc. Motor 24 ". |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 855 |
|
|
RE:seattleOsobně mám na Gibertini 150 průměr stožáru 90mm, ten odolal zatím všemu. 60mm nemusí být dostačující.Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.
|
mog1993
Registrace: 4/2005 Příspěvků: 255 Galerie: mog1993 |
|
|
stojan/konstrukcia na parabolu 150 (zelezo!)Nedávno tady myslím THXKO dělal trojnožku na 150cm do země, třeba sem napíše, jaký měl průměr stožáru. Na trubku 90mm už ten origo polární závěs nepřiděláš,bylo to dělané na 60mm a stačí to. Pokud máš zájem, pošlu Ti nějaké fotky i s úpravou držáku ozařovače tak, aby šel použít lnb na C-pásmo. Do toho původního kroužku ho nestrčíš a vadí i tyče, které jsou moc blízko u sebe (při použití C-band). Jo, a materiál je dural, takže ta parabola nás přežije R^ |
decmen
|
|
stojan/konstrukcia na parabolu 150 (zelezo!)Lnb jsem zkoušel Invacom SNH, MTI 8APW,pak nějaké Inverto flange, Echostary, Calfornia Amplifier atd. Ty jednololarizační samozřejmě s mag.polarizérem, ozařovač původní Kovosat a C120 R^ |
decmen
|
|
RE: stojan/konstrukcia na parabolu 150 (zelezo...decmen: jo dural, no je to tazke jak krava :)) Momentalne to chcem rozbehat bez motoru aby som to v priebehu chvile vedel otocit do geograficky krajnych poloh + previezt po dvore.Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
|
|
RE: stojan/konstrukcia na parabolu 150 (zelezo...Je to dural-tu váhu dělá ten věnec.Já mám tuhle parabolu na silnostěnné 60mm trubce už od roku 1994 a "stále se točí".Umístění je hodně větrné - viz foto - http://uloz.to/xpez5ZX2/dsc05267-jpg Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 267 |
|
|
RE: stojan/konstrukcia na parabolu 150 (zelezo...seattle:Pekný kúsok, taký darček sa oplatí trošku zreparovať a máš perfektú parabolu s natáčaním. Samozrejme, bude to chcieť prírubový LNB s patričným ožarovačom. Takže: 1.vymeniť všetky hrdzavé skrutky 2.dôkladne odstrániť hrdzu z tyčí a držiaka LNB a nafarbiť 3.najdôležitejšie - skontrolovať v akom stave je ložisko natáčania a prípadne nahradiť poškodenú časť a patričnš namastiť 5.kúpiť nový tiahlový motor Farbu by som použil kvalitnú polyuretánovú, základ aj vrchnú. Bude Ťa to síce čosi stáť, ale zostava sa ti za to odvďačí ešte dlhou životnosťou a kvalitným signálom. Trošku by som sa bál iba toho, aby sa podarilo, po každom prevoze na miesto príjmu, zabezpečiť vždy presne tú istú polohu ezimutu a elevácie (hlavne v zime - sneh). Ale dá sa aj to vyriešiť. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
|
|
škoda jivozit R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 495 |
|
|
PF 140Jj, škoda vozit, na vození bych použil něco většího, když už bych chtěl něco někde lovit- tak 240cm . Tuhle pěkně zrenovuj, zkontroluj ohnisko (fotky jsem ti poslal), a na jaře pěkně našteluj napevno - snad kus místa nad střechou někde na kůlně najdeš R^ :lookaround: |
decmen
|
|
decmenještě za komančů jsem provozoval laminátku 100vku taky trochu mobilně,u okna jsem měl zabetonovaný kolmý jekl 60x60,když jsem chtěl koukat,z okna jsem v přízemí na tento nasadil parabolu zakončenou jeklem,který přesně pasoval na ten stožár,nasadit a koukat ,u okna krytá krabička se dvěma konektory,důvod k tomuto řešení byl tehdy jiný,cena LNB 13000kč+ polarmount s parabolou nezanedbatelné ceny v dosahu ze země a návštěvy STB mě taky vadily,montáž ke koukání cca 1 mimuta,úklid 20s R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: parabola nevydrží vítrjó, to já si nemohl dovolit - táta byl vzp,pod náma kontráš, nad náma kontráš, byly problémy už z toho, když jsem sbastlil digitální hodiny a kanálovku na rakušáky :( |
decmen
|
|
decmenale právě ti kontrášové chodili nejvíc čumět na satelit,od podplukovníka výš to byli slušní hoši,občas přišli na kafe a nejvíc politických vtipů bylo právě od nich R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: parabola nevydrží vítrJo, jeden z nich se jmenoval Jedlička, chodili k nám s tou jeho na canastu. Táta povídá vtip: Víte co leží pod smrčkem? Ne. No, paní smrčková ! A víte co leží pod jedličkou? Ne. No přece taky paní smrčková, protože je to ku..a........a bylo vymalováno..... |
decmen
|
|
ale bylato dobrá doba a stála za ho...v.no,to mládí a nezkušenost,žádné zábrany,divím se ,že si mě nevšimli R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
decmena nebyl ten jedlička z hradce? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: stojan/konstrukcia na parabolu 150 (zelezo...Ja mal priemer trubky na trojnožke 90mm.Ale zo 150cm parabolou na orbite nebolo pre mňa už nič zaujímavé.Zistil som že mi bohato stačia 4 sat.pozície,a myslím že na dlho! Je tam toho viac na pozeranie ako som predpokladal :))) Ak by mal niekto zaujem o trojnožku je k dispozícii ;)T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
|
|
THXKOsouhlas se 150tkou není co lovit R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: stojan/konstrukcia na parabolu 150 (zelezo...dakujem za rady!ta montaz na strechu sa mi zda byt trocha komplikovana - strecha sindel je dost strma (tazko sa po nej chodi). Jedine miesto je komin, kde mam momentalne gibertini 85ku. Prud do motoru by som vedel dostat na strechu, len sa obavam statiky komina pri vetre (naozaj mi tu dost fuka) a 140/150cm plochy predsa len spravi nejake zatazenie (aj ked stavbari ma ubezpecovali ze ten murovany komin musi udrzat aj tonu...) Preto som to chcel prakticky len tocit manualne zo zeme, aj ked s motorom by to bola urcite vacsi zazitok. Este by bola moznost to fixne namontovat niekde dalej do zahrady, len to by som musel natiahnut aspon 50m kabel v trubke..., no zvazim to este. Asi zacnem tym opracovanim, natieranim a vymienanim zhrdzavenych casti uz pocas zimy v teple garaze a na jar sa do toho pustim, resp. ak bude taka zima ako doteraz, mozno aj skor. decmen: tak to si mal luxusnu anti-komanc technologiu :) Eman: a bod 4. je dat si pauzu? :) Je to teda Kovosatka alebo nejaku inu znacku odhadujete? Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
|
|
RE: stojan/konstrukcia na parabolu 150 (zelezo...tak lovenie ako lovenie, skor stabilny prijem 52.5E, 42E, 26E 55W a obcas sa nejaky feed najde a zopar kanalov medzitym (niektore by sa dali aj mensim lavorom vyriesit, ale tato parabola mi doslova skrizila cestu, takze nieco s tym musim spravit R^ ) :)))Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
|
|
na běžnédružice zbytečně velká,na lovení zážitků moc malá,nebo na hraně v určitých hodinách dne R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: stojan/konstrukcia na parabolu 150 (zelezo...neda mi to nejak nevyuzit :))Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
|
|
to seattlePodle toho závěsu je to fakt K140. No vím,že na lovení je to malé, ale třeba na začátky s C-band to stačí, pak Tě to chytne a už Ti nebude vadit tahat koax v chráničce po zahradě R^pierre: já Ti to napíšu radši vedle - nepřítel naslouchá :))) |
decmen
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|