Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Dreambox 7080 HD diaľkové ovládanie

Zdravím.
Potreboval by som pomoc s diaľkovým ovládaním pri novom príjímači DREAMBOX 7080 HD. Chcem s ním ovládať môj LCD TV samsung. Pri predchádzajúcom mojom dreamboxe 8000HD PVR to bolo jednoduché pomocou tlačidla shift, no pri prijímači dreambox 7080 HD, ktorý už pár dní vlastním sa nemôžem dopracovať k tomu, aký je postup zadania kódu TV na ovládanie televízie.... Ak má niekto skúsenosť, tak budem vďačný.... Pekný satelitný večer všetkým :-)

radosatsk
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dreambox 7080 HD diaľkové ovládanie

Dalkovyvladac se programuje nekolika zpusoby ktere jsou popsany v navodu k DM, vazne si myslis ze to nekdo bude cist za tebe?

chocholos
Registrace: 11/2007

Já např. používám u DM7080HD starý ovladač od DM8000HD, ten nový jsem ještě ani nevybalil, síla zvyku.

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

V návode k DM 8000 HD PVR je postup, ako programovať diaľkové....no v prípade DM 7080 to tak nie je, chýba tam tlacidlo shift.... za to sa pýtam tu na fóre... :-)

radosatsk

@radosatsk

pocky ale preco sa pytas a places tu ? biznis si urobil nejakemu predajcovi, tak si otravuj toho ... nam tu nenechas ani cent tak necakaj ze ti bude poradene.. to vies dnes ani kura zadarmo nehrabe ..

arioner

arioner:

Máš dosť zvláštny prístup k zmyslu fungovania tohoto (v podstate akéhokoľvek) fóra! Vynechajúc problém, ktorý má "radosatsk", tak vlastne všetci, ktorí máme kúpené akékoľvek zariadenie na príjem sat. televízie tu nemáme čo robiť?! Veď predsa každú otázku, na ktorú nepoznáme odpoveď, máme položiť predajcovi (samozrejme, s bločkom o nákupe) a radiť tiež nikomu nemusíme, nech si každý hľadá odpoveď na svoju otázku u predajcu. Nie je potom strata času sa tu zdržiavať a iba vypisovať nechutné odpovede (SPAM), ako si to sám urobil v poslednom svojom príspevku? Keď prídeš do cudzieho mesta a potrebuješ sa na niečo spýtať domácich, tak tiež najprv vystrieš ruku so spomínanými centami???

Eman
Registrace: 4/2007

Diskusia naozaj plodná....chlapi.... Veď toto je fórum, kde si máme radiť.... Je minimálne na zamyslenie, prečo niekto, kto nedokáže poradiť, si dá tú námahu, aby niekoho kritizoval a písal nezmysly....viac krát keď som vedel, tak som poradil a budem to robiť naďalej a to aj očakávam.... Pekný deň všetkým.

radosatsk

arioner

arioner, ty si asi (nevhodné slovo), toto forum služi na rady a pomoc tým , ktorý maju nejaký problem, ak nemaš čo poradiť, sklapni a čuš

maros30
Registrace: 1/2006

A přečetl sis návod?

Toto dálkové ovládání se programuje úplně jinak ... musíš jít do návodu DM, tam je to korektně popsané .. ale nepočítej s tím, že zadáš kód a bude ti vše fungovat ... já si ke svému TV Panasonic musel 3/4 tlačítek doprogramovat ručně a stejně např. hlasitost nefunguje jak s tím minulým DM ovladačem

Kase67
Registrace: 9/2013

radosatsk

Kapitel 10 TV-Fernbedienungs-Modus
http://www.dream-multimedia-tv.de/download/dm7080hd_bedienungsanleitung.pdf

Zello
Registrace: 6/2014

To čo je za blbosť, prepínať TV cez tl.Shift. Veď na DO od Dreamu je tl. DREAM a tl. TV, cez to sa to prepína.

ptr
Registrace: 9/2006

To tlačidlo "SHIFT" slúžilo ako pomoc pri programovaní....

radosatsk

to all

V poslední době je to takový zvyk, sice neumím poradit, ale zeptám se : co na to Tvůj prodejce?, nebo návod si četl /nic ve zlým chocholouši, asi vím, jak jsi to myslel/?, nebo co na to strýček google? Asi by jsme opravdu měli dodržovat pravidlo, že když nemám k dané věci co říct, pak nebudu reagovat. Ale hlavně se ptám, proboha, kde se bere ta agresivita a negatívnost mezi námi? Každý je hned "chytrák", každý hned nadává atd. Nevím co se děje s tímto světem...Skusme se chovat k sobě trochu tolerantněji, už jenom kvůli tomu našemu koníčku...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

to arioner

To jsi určitě nemyslel vážně, že ne...? My opravdu nemůžeme za to, že Ti život nevychází, jak sis představoval, raději sem už nepiš.

tukan

VĎAKA VŠETKÝM

Ďakujem všetkým, ktorí mali úprimnú snahu pomôcť. Už som to poriešil....funguje to... :-) Vďaka Eman, maros30, Kase67, Zello, tukan... Pekný večer :-)

radosatsk

@tukan

ty si fakt tukan !! co je na tom agresivne ha ? Alebo len patris k tym predavacom, sorry podavacom krory sa snazia co najrychlejsie predat a potom v pripade problemu odkazu zakaznika na parabolu.cz alebo ine forum..
no poteš pán búh, dost co tu je jeden mudrlan apriliasr este aj tukan do toho.. nabuduce premyslaj nad tym ked nieco napises

arioner

to arioner

Nebudu se s Tebou hádat, nejsem žádný prodavač ani podavač, ze sat oboru nemám žádný zisk, je to můj koníček. Každý máme něco. V Tvém případě mi to jako koníček nepřipadá /nikdo Ti nenechá ani cent/. Zapomínáš, že dnes chce každý jenom to "nejlepší a nejkvalitnější zboží"a chce ho co "nejlevněji". Obyčejně ho kupuje přes e-shop, v tom lepším případě v tuzemsku. A jediné, co po e-shopu můžeš chtít, je reklamovat v záruce. E-shop za tebe nebude programovat dálkové, ladit nové programy, ani Ti radit, co a jak udělat. Nemá na to kapacitu. Přesně to samé jsem psal před necelým měsícem. Už tomu rozumíš? Z Tvého příspěvku mám pocit, že Ti jde jenom o peníze, koníček někam "odcválal"...

tukan

Tukan jestli nevíš,tak arioner je Vlado Fogo.

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

Tak to mě nenapadlo, koukám na to jako "majka z Gurunu", to bych od Vlada nečekal, vždy jsem si myslel, že je nad věcí... :scared:

tukan

@tukan

no treba sa zamysliet aj nad tym .. co je pre niekoho konicek to moze byt pre ineho zivobytie..
zober si zaky servisak od BMW ti tiez na fore nevykeca vsetky grifty, tak to necakaj ani u satelitov..
a na margo e-shopov - ten kto tam nakupuje nech si tam aj reklamuje a hlada podporu.. preco by som mal ja alebo niekto iny robit podporu niekomu co mozno o tom ani paru nema, ale ma inet-shop ? vzdyt to je do nebe volajici ... velebnosti ...

arioner

Vlado, sme na fore, kde si pomáhame radami, však Ta nikdo nenúti, aby si pomáhal. Nechcem pomoct, nereagujem. V dnešnom svete to máme všetci tažké, nie len Ty. Nemožeš to brat takto osobne, to by sme sa všetci pozabíjali behom týždna /a niekedy to tak vypadá/. No nič, všetko dobré ...

tukan

nie nie.. ono to je o inom.. ludia su hnily... rad pomozem pokial uzivatel ma snahiu sa sdam nieco priucit a co to dohladat, ale pokial sa len poobede "vykyda" na forum s dotazom odide prec a vecer si kukne reakcie a odpovede, tak to ma vytaca do nepricetnosti .. sam si to urcite postrehol velakrat tu na fore ze uzivatel napisal dotaz, neuviedol vsetky podrobnosti kopec ludi mu zareagovalo odpovedou vo vseobecnom zneni s tym ze nech doplni udaje a milostpan zareagoval az na druhy den ze to doporiesil sam..

aj tento tu ... pdf-ko na preprogramovanie/naprogramovanie DO ma rovno na stranke vyrobcu, cize dream multimedie, lenze pohnut ritou a hladat to je tak tazkeee

arioner

"arioner" mi príde ako obyčajný vychytralý a premúdrelý agresor bez štipky empatie...

Je mi ľúto, že som to nenašiel na dream multimedia.....nemčina mi nič nehovorí, ale už som si to preložil, keďže v angličtine to na stránkach dreamu nie je..... Nechcel som rozprúdiť takúto miestami jalovú debatu...... Podľa toho, čo tu vypisuje "arioner" by sme tu na fóre mali všetci všetko vedieť.... Veď istotne je už každý problém niekde na nete rozoberaný.... Tým pádom môže toto fórum zaniknúť.....

Toto fórum mi už viac-krát pomohlo a pokiaľ sa mám ako k nejakej téme vyjadriť , tak pomôžem aj ja....

Znovu som si čítal všetky príspevky od používateľa "arioner" a nedá sa na jeho slovách nájsť jediné pozitívne slovo.... Ľudsky je to smutné...

Ešte raz vďaka všetkým a prosím o ukončenie debaty....

radosatsk

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra