Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nektere frekvence zakodovany, zbytek-vetsina OK

Zdravim,
mam nasledujici problem: Po preladeni, ktere nedavno probehlo u Skylinku nemuzu rozchodit programy z tri frekvenci:

12 363 (CT1 HD...)
11 979 (Film+ CZ, ...)
11 876 (Nova HD, ...)

Všechno ostatni (mam bal. Kombi) SD i HD jede.
Signal je na cca 80%, kvalita 99%.

Pise mi to, ze "program je kodovan"

Zkousel jsem "reautorizaci" pres web (nekolikrat), zresetoval jsem prijimac do tovarniho nastaveni a znovu vsechno naladil. Porad je to stejne, vsechno jede krome programu z vyse uvedenych frekvenci.

Vidi nekdo nejaky spolecny prvek pro vyse uvedene programy/frekvence? Vsechno jsou to rychlosti nad 29 000, ale FoodNetwork na 11914/29900 mi jede.

Mam Mascom MC2000HD USB.

Diky

zvedavec
Registrace: 6/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

PoldaS

Starý CAM Mascom CRW/IR je sice hardwarově slabší, nicméně samozřejmě zvládá datový tok do 72 Mbps a ne do 60 jak mylně uvádíš. Chyba v dekódování je způsobena něčím jiným. Stačí kouknout do vlákna na odkazu co jsem dal o příspěvek výše. Té diskuze jsi se osobě tenkrát zúčastnil.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

RE: Nektere frekvence zakodovany, zbytek-vetsi...

No, podival jsem se a precetl vlakno i dopis od Mascomu - ale nevim, co z toho je pro me reseni.

Pisou o upgradu firmwaru u prijimace a taky pisou o tom, ze stary modul je stary modul - tedy poridit novy.

Firmware mam posledni, potize zminovane ve starsich (rok) vlaknech jsem nikdy nepozoroval (mozna jsem nepotkal ty kritické frekvence).

Firmware v modulu mam nejnovejsi a porad nic. Takze, jak uz jsem psal, novy modul nebo prijimac.

Jeste se zeptam, snad to neni na zakladani noveho vlakna -

Kdybych nakonec chtel vymenit jenom ten modul, ktery byste mi doporucili do tohoto mascomu? (Mascom MC2000HD USB)

zvedavec

Já používám tento modul a není problém: http://atcomp.cz/zbozi_detail.aspx?zbozi=318401

Honk76
Registrace: 6/2012

AntMan

On má problém jen s některými receivery. Třeba s TechniSat HD8-SX nebo TechniStar S1.

joscer

Chybička se vloudila, já psal o tom starém Mascomu.

joscer

Mam moznost bez postovnyho mit do 48 hodin modul CAM Irdeto Smit CI+ Skylink Ready modul a co jsem nacetl, tak by tento mel chodit taky OK. K tomu Neotionu jsem nasel nejake komplikace.

http://www.heureka.cz/?h[fraze]=CAM+Irdeto+Smit+CI%2B+Skylink+Ready+modul&utm_source=firefox-search

ASi to zkusim s tim Smitem, kdyby to nejele, muzu to do 14 dni vratit (nevim, jak to bude zabaleny, uvidime) a internetovy obchod mam temer pod nosem.

zvedavec

vlcek@ Irdeto je kódovací systém a cokoliv má ofic. punc Irdeta, to musí šlapat. Žádný extra parametry nebo nějakou odnož Irdeta Skylink nepoužívá. Označení Skylink-ready je pouhopouhá reklama.

joscer@ Když už chceš dělat chytrýho, tak si zavolej přímo do Mascomu a technici ti to řeknou sami, jak na tom ten starej CI CAM je. Přímo od nich mám ten údaj 60Mbps a taky to odpovídá. Vyšší toky zvládá až Mascom CI+.

zvedavec@ Neotion a SMIT jsou v pohodě oba. A bez udání důvodu můžeš vrátit cokoliv.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

PoldaS

A ty myslíš, že já mám ten údaj 72Mbps odkud? Vycucaný z prstu? Nebo jsem si ten dokument, co jsem připojil k diskuzi napsal sám a deklaruji ho jako zprávu od Mascomu?
Když podle tebe (teda toho technika Mascomu) ten modul nezvládá datové toky nad 60 Mbps, tak proč "zlobí" na TP s datovým tokem nad touto hranicí jen v některých satelitních přijímačích?

joscer

PoldaS

Já netvrdím, že mu jiný modul Irdeto bez Skylink ready nepůjde, já jen říkám, že když si koupí Skylink ready Irdeto CI+, tak mu to půjde.

vlcek
Registrace: 1/2009

Potvrzuji, ze po vymene modulu za Smit s CI+ (modul Irdeto SMIT (SKYlink kompatibilní)) - přesný název je problém, každý to pojmenovává jinak, všechno šlape.

Ještě jednou díky.

zvedavec

MASCOM po přeladění Skylink HD programy

Moje zkušenost pro ty, kteří mají MASCOM HD a nešly naladit po novém roce HD programy (šel jen zvuk), jsem řešil pro druhou tv. Udělal jsem vše vylučovací metodou bez výsledku a nakonec jsem napsal na podporu Mascom v ČR, zadal typ modulu,přijímače a kartu, technik mi poslal ještě ten den (v sobotu) upravený firmware (pochvalal pro tech.podporu Mascom cz), který jsem nahrál přes USB a vše v pořádku. Úplným řešením je ale koupě nového modulu, protože starý HW už nestíhá. Dá se sehnat do 1000 Kč.

pecos69
Registrace: 3/2015
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra