Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nahrávání z Tv na usb

Jaké rychlosti čtení a zápisu by mělo mít usb, aby zvládlo bezproblémů nahrávání na sat. příjmači GOSat 7056Hdi. A jakou velikost má tak jeden film v HD. Přemýšlím o koupi usb a nemohu se rozhodnout, lépe řečeno nevím jaké.

Lindros
Registrace: 10/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

počítej

zhruba HD film 7Gb,tedy pro archivaci spíš HDD,flash max.nahrát -kouknout -smazat R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Nahrávání z Tv na usb

Jak kde třeba na C+ jeden zápas PL skoro 16 Giga ;)

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

USB je dostatečně rychlé vždy, ale Flash USB často nestačí. HDD USB bývají bez problémů. Koupil jsem kdysi flash Sony 32 GB pro nahrávání z GoSat. Na obalu bylo psáno "UltraHighSpeed". Na HD se použít nedala, obraz se stále sekal. Na SD tak na hranici použitelnosti. Směnil jsem ji s kolegou za Kingston 16 GB. Ta je dostatečně rychlá i na HD nahrávky. Srovnával jsem rychlosti zápisu a čtení obou flash programem CrystaDiscMark. Bohužel hodnoty nemám, abych ti napsal, jaké rychlosti měl ten Kingston, který už vyhověl.

Standa3
Registrace: 1/2006

asi jde

taky o výrobce,myslím konkrétního,ne značku,kingston měl problém s nahráváním třech HD současně,pak nějakej noname jel jak z praku R^ :laughing: R^

pierrepetr

Pierre, Ty si nahrával 3 HD programy současně na flash usb noname?

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

tukan

už jsem psal,tedy pro tebe znovu,ano R^ :laughing: R^

pierrepetr

K otázce

Rychlost čtení není zas tak moc duležitá.Ale rychlost zápisu je dost duležitá.Viděl bych to od 15 nahoru.Ale 3HD programy najednou to musela být ta fleška z jiné planety ne? ;)

hobo
Registrace: 1/2007

hobo

možná máš pravdu,dostal jsem ji před lety jako suvenýr přívěšek,je na ní pouze vodafone asi 1Gb R^ :laughing: R^

pierrepetr

Našel jsem ve svém archivu srovnávací tabulku rychlosti čtení a zápisu různých USB flash disků a USB HDD disků. Udělal jsem si ji, když jsem koupil tu flash SONY, údajně Highspeed. Z tabulky je vidět, jaké nízké zápisové rychlosti byly u té moji SONY. Nelze se divit, že pro nahrávání HD programů nestačila. Všimněte si, jak vysoké rychlosti zápisu jsou u běžných HDD proti flash.
Tabulku najdete zde
http://uloz.to/xxwuenxF/rychlost-usb-disku-srovnani-jpg

Standa3

nahrávání USB

Bezproblémově nahrávám z TV SAMSUNG-6400,sat ARIVA a STBox WAVE na mikro SD kartu class 10 vloženou do USB redukce.Bez problémů nahravá i přehrává HD video.Dříve jsem používal různé "flešky" ale pokud to chci jen pro následné přehrání nemá to chybu. Pro archivaci používám jiný systém.

mirobe
Registrace: 6/2010

Na archiváciu jednoznačne USB HDD, tam problém s rýchlosťami nie je (len si vybrať či železo alebo SSD). Na systém " nahraj-zhliadni-vymaž-nahraj-...atď sa dá použiť aj flash-ka. Z mojej praxe treba cca 20Mbit zápis aj čítanie. Je to aj s malou rezervou na HD (min 16Mbit). Čo sa týka veľkosti, tak HD priemerný film cca 12Gb, SD cca 6-7Gb, samozrejme záleží od vysielateľa a dátových rýchlostí. Z toho vychádza veľkosť flashky - min 16Gb (1 film HD, alebo 2 filmy SD aj s rezervou). ;)

rolis7
Registrace: 8/2007

3HD se dají nahrávat jak a na jakém přijímači ?

Janmaa
Registrace: 1/2015

No věc druhá je, že přijímače mají kolikrát USB 2.0 a to ještě s takovou správou, že více než 20 MB/s stejně kolikrát neumějí.

Takže maximum může být právě 2 HD programy (v lepším případě) či 1 HD + TimeShift.

rejča

@rolis7

20 Mbit zapis neni tedy nic moc..., nepletes si to z parametry tveho internetoveho pripojeni :-D Vrať se do školy a nauč se jednotky.

rejča

Dle tabulky, kterou jsem vložil na Uložto (odkaz výše), nedosahovala ani jedna z měřených Flash rychlost zápisu 20MB/s. Tu 16GB v druhém řádku s maximální rychlostí 18,44 MB/s občas použiji na nahrání jednoho filmu v HD.
Číselný údaj o rychlosti obvykle není uveden na balení, ve kterém se prodává Flash. Nápis Highspeed je reklamní slogan.
Pokud nemá být koupení Flash pro nahrávání HD přes USB přijímače sázkou do loterie, je nutno si předem vyhledat rychlosti Flash pro daný typ (výrobce) někde na internetu.

Standa3

@Standa3

Já mám ADATA S102 PRO 64GB a nahrávám na ni přes USB 3.0 rychlostí 46MB/s :-)

u USB 2.0 je prostě limit kolem 20MB/s a nic rychleji nahrávat nebude (ani USB HDD)

rejča

To rejča: ospravedlňujem sa za chybu, v rýchlosti mi ušlo íčko. ;)

rolis7
Registrace: 8/2007

Takže jak uvádí rejča, cituji:"u USB 2.0 je prostě limit kolem 20MB/s a nic rychleji nahrávat nebude (ani USB HDD)", našel jsem v popisu toho sat. příjmače GOSat 7056Hdi, že má pouze 1xUSB 2.0. To znamená rejčo, že se nemám ani poohlížet po flash ani usb hdd s vyššími rychlostmi zápisu, protože mi budou na...? Chápu do dobře, viď?

Lindros

Hledal jsem a našel v USB 2.0 pouze tuto : http://www.czc.cz/usb-2-0-flash-disky/produkty#q-c-1-f_2029214=d20.0&q-c-0-f_2025059=d32.0
Nebo mohl bych použít i USB 3.0 když píšou, že je zpětně kompatibilní s USB 2.0 ? Potom by připadala v úvahu ještě tato: http://www.czc.cz/adata-uv150-32gb-cerna/128355/produkt

Lindros

Janmaa

na VU-SOLO,pomocí DO R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ok petře. Jen mě nesedí datový tok přes usb2. Ale vu. neznám.

Janmaa

Janmaa

a ty víš o jaký tok se jednalo?,nikde jsem nezmínil názvy programů ,trošku si pozměň styl psaní,je to známé,alespoň pro mě R^ :laughing: R^

pierrepetr

Proto jsem se ptal.

Janmaa

jasně

to jsem nezkoumal,jen zkusil jednu a zlobilo,jinou a nezlobilo,jaký byl tok netuším,ani mě to nezajímá,dnes jsem předváděl zákaznici nahrávání na VU,doma měla flash 2Gb ,nějakou starou tak 3 roky,tuším traxdata,dal jsem nahrávat čt1HD,čt sportHD a koukala na čt2HD,potom nahrávky byly OK R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ale to stále nejsou tři nahrávky najednou v HD.

Janmaa
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra