![]() |
|
Záruční oprava sat.přijímačeDobrý den, chci se zeptat místních odborníků - především servisáků,kteří také prodávají sat.přijímače na jejich názor.Pokazil se mi sat. přijímač tak že se "sekl" a po vypnutí a zapnutí vypínačem,který je vzadu již nenaběhl,jen svítí červená kontrolka.Při předávání do záruční opravy napsali:Na panelu svítí jen červená kontrolka a přijímač je mrtvý.Po převzetí opraveného přijímače na mou otázku - co tomu bylo- mně řekli,že bylo potřeba udělat SW update. Jen mně nejde do hlavy,jak se dává nový softvér,když přijímač nevidím v zobrazovači? |
ALEXCZ
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
RE:Záručná oprava sat. prijímačaZdar ALEXCZ.Nový FW sa dá nahrať pomocou USB kľúča/USB flešky/,tak, že už rozbalený FW súbor si prijímač sám natiahne.Neviem aký máš konkrétny typ prijímača ?... |
bystrik
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 543 |
![]() |
|
RE: Záruční oprava sat.přijímačeprípadne je možné prehrať software cez PC prepojením cez servísný RS232 port..takže je možné, že box proste z nejakého dôvodu "spadol" a po znovunahratí sw zase nabehol |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE:Záručná oprava sat. prijímačaOK Noces, máš pravdu na túto druhú možnosť som pozabudol, ale najskôr treba vedieť aké možnosti sú u daného prijímača ? ... |
bystrik
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 543 |
![]() |
|
RE: Záruční oprava sat.přijímačeProboha, proč si hned nenapsal typ přijímače?Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Záruční oprava sat.přijímačeOT: je zaujímavé, že tak 80% ľudí nikdy neuvádza značku prijímača, karty, moduly a pri dotaze sa cítia dotknutí - už mi tu raz napísal jeden či som pracoval v STB že ho vyšetrujem.Pritom na fejsbuku majú fotky s popismi a hádam aj čísla kreditných kariet. Otázne je, či aj u doktora len povedia "som chorý" a na otázku "čo vás bolí?" odpovedia "čo vás do toho?" alexCZ - neber tento OT osobne. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Záruční oprava sat.přijímačeMě to dělá něco podobného. Po vypnutí od sítě a novém zapnutí probliknou světýlka a nic. Musím zase vypnout a zapnout, třeba na pátý pokus to naběhne.Hold Homecast 3200 CICR do šrotu (ale co místo toho - babo raď), začíná se rozpadat HD signál. Po zapnutí trvá cca 5 minut než přestane kostičkovat. Po zahřátí už v pohodě. ![]() |
zdrk15
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 479 |
![]() |
|
Dagy2Osobně neosobně, skutečnost je taková že pokud jej neuvede tak je celá tahle diskuze včetně jím založeného vlákna naprosto k ničemu.![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
zdrk15Někde jsem četl že u tohoto typu je nejčastější problém vadná základní deska takže jedině servis.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
![]() |
|
RE: Záruční oprava sat.přijímačeJJ ale za tu cenu servisu budu mát skoro novej. Jeden mi doma už takto leží, ten jsem vyměnil za Gosat 7056 |
zdrk15
![]() |
|
RE: Záruční oprava sat.přijímačeA už má i celkem odslouženo, myslím že ho mam 5 nebo 6 let. Tak to vydržel celkem dlouho |
zdrk15
![]() |
|
RE: Záruční oprava sat.přijímačeNejsem expert, ani servisák, takže žádná odborná rada ze mne nevypadne. Ale můžou to být i špatné kondenzátory, které způsobí, že receiver prostě nenaběhne. Sledoval jsem trochu diskuse na toto téma u vuček-duo, které tím trochu trpěli. Samozřejmě až po záruce...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
všem,co nepochopili o co mně jde.Takže znova: přijímač je mrtvý. Tzn. že nejde připojit k televizoru.Po vypnutí a zapnutí zadním vypínačem se pouze rozsvítí červená kontrolka ale v TV není vidět.Přičemž je úplně jedno,co mám za přijímač.Šlo mně pouze o princip a sice jak podle vyjádření servisu do přijímače "nalili" nový SW, když nejde obrázek ze SATu do TV.Ještě taky tvrdili,že neotvírali přijímač.SAT. je v záruce a podruhé byl v servisu a vždy podle nich bylo potřeba dat nový SW. Chtěl jsem se zeptat když se to stane během dvouch let potřetí,jestli mně vrátí peníze. |
ALEXCZ
![]() |
|
ALEXCZAle někteří pochopili, neboj. To jenom ty jsi bohužel stále nepochopil že typ přijímače je přesto dosti zásadní protože se tam většinou ten SW "nalívá" přes RS 232 a tudíž pokud ho nedodáš tak fakt netuším proč se vlastně ptáš.![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
![]() |
|
BIDLO,já se neptám jakým způsobem tam dat SW(to jsem už víckrát praktikoval),ale jestli jde dát SW do přijímače,který nelze připojit k TV a ani mu nesvítí display.Jde tady o princip.Přestože v tomto případě není zásadní o jaký typ jde tak hlásím typ přijímače:cryptobox 650HD.Ačkoliv jsem se nedozvěděl to na co se ptám,všem děkuji za jejich vyjádření. |
ALEXCZ
![]() |
|
RE: Záruční oprava sat.přijímačeBože, co pořád máš s tím připojování k TV? Při upgrade přes RS 232 nepotřebuješ TV vůbec. Průběh upgradu vidíš přeci v pc a spuštění se provede připojením rec. k síti. Tak je to u většiny rec. a myslím, že i u toho cryptoboxu 650HD to nebude jinak. Fakt je, že u tohoto boxu jsem to ještě nedělal.Přeju úspěch! |
migr
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 384 |
![]() |
|
RE: Záruční oprava sat.přijímačeJa by som to rozdelil na dve veci.Podla mna jeho zaujima, ci sa da "opravit" box prehratim softu? Druha vec je, ci je box naozaj pokazeny, alebo len nedava vystup do tv, ale samotny box v podstate komunikuje. Asi sa pyta na to, ci je to crep ktory z casu na cas zabudne co ma robit, teda davat na vystupe obraz...... alebo ???Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
migr,těžko připojím "mrtvej" nekomunikující rec. k síti.....jinak jak jsem už výše psal záruční oprava je hotová a vše funguje jak má.Dík za přání. |
ALEXCZ
![]() |
|
ALEXCZTo, že Ti na boxu svítí ,,JEN" červená kontrolka, neznamená, že je box ,,mrtvý" úplně a nekomunikuje přes rozhraní RS 232. Třeba, příklad, svého času oblíbený Topfiel TF6000 měl na displeyi jen čárečky a taky byl ,,mrtvý", protože na TV nezobrazoval nic. Avšak ve spojení s PC fungoval normálně. Myslím, že Ti kluci vysvětlili jak to chodí a asi si je nepochopil. Pro Tebe budiž směrodatné, že závada byla v záruční době jako reklamace uznána, byla opravena, a vše je tedy OK. |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
RE: Záruční oprava sat.přijímačeUpgrade přes RS232 funguje tak, že vypnutý přijímač propojíš s PC, pak v PC spustíš přísl. program, pak zapneš přijímač a ten automaticky po zapnutí naváže komunikaci s PC (aniž by "úplně naběhl") - pokud teda není úplně zbořený - a normálně z počítače proběhne upgrade softu v přijímači... Tohle asi proběhlo v Tvém případě v servisu...Pokud ani tato komunikace přijímače s PC nefunguje, existuje ještě v servisu možnost provést spec. upgrade přímo na zákl. desce (to už samozř. po odkrytování přijímače...) Pokud Ti ta Ariva ale takhle opakovaně padá, snaž se ji vyreklamovat |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Záruční oprava sat.přijímačePrincip Alex to stejně vůbec nepochopil, bohužel.![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
![]() |
|
silesian,díkyTobě jsem to pochopil a asi to tak provedli v servisu. Ještě se zkusím naposledy zeptat na to jestli se přijímač pokazí potřetí,tak ho budu moci vyreklamovat? |
ALEXCZ
![]() |
|
![]() |