![]() |
|
Umístění multipřepínačeZdravím všechny,jelikož jsem se pustil do rekonstrukce podkroví tak mám otázku, kam dát multipřepínač ? Vznikal mi po vestavbě malá půdička, kde by se dal teoreticky umístit. Druhá varianta, mám v garáži malou dílničku kam mám svedenou 40 chráničku. takže se nabízí možnost umístit multipřepínač do sklepních prostor kde nebude žádný výkyv teplot. I když celá střecha je zateplena 28cm vaty.Takže by se teplota na půdě neměla moc měnit. Ještě se zeptám do čeho multipřepínače umísťujete ? Uvažoval jsem i o racku kdy by v nem byl multipřepínač i switch. Ale jakým způsobem uchytit multipřepínač (home made) ? díky za názory.Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 621 |
![]() |
|
RE: Umístění multipřepínačeSamozřejmě si to můžeš vyšperkovat podle potřeby. Já to mám volně venku pod střechou, o teplotu nejde, je to na to stavěný. Přepínač bych umístil blíže k LNB.DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: Umístění multipřepínačeDej ho tam,kde Ti optimalne vyhovuje :).Z vykyvu teploty na zateplene pude bych nemel strach,tudiz umisteni prepinace zkrati kabelove delky,usetris koax (podle poctu druzic) a relativne i signal (dle mereni).Pokud na prepinaci chces "laborovat" ,resp.mit SAT mf k dispozici laborovani,pak je zase dobre ho mit v dilnicce.Multiprepinac mozno umistit jakkoliv.Pokud se neresi potencialni pozarni bezpecnost (do kovove skrine),pak multiprepinac trebas umistim na ram z AL profilu,ktere vhodne osadim na pudni krovni konstrukci.Nezapomen se pojistit proti prepeti:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
jednoduchoumiestnim prepinac tak aby nan neprsalo, mal som lahky pristup k f-kam spojov a pouzil co najmenej koaxu...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
Co je zde špatně1. Přepínač umísťujeme co nejdál od paraboly, aby spotřeba koaxu byla co největší. Podporujeme tak ekonomický rozvoj elektrotechnického průmyslu.2. Přepínač dáváme do míst s největším možným výkyvem teplot. Dokazujeme tak kvalitu a vyspělost zboží na našem trhu. 3. Přepínač umísťujeme do míst s mizernou přístupností. Každý zásah po vichřici tak od nás vyžaduje sportovní výkon. Tím zvyšujeme svou zdatnost a osobní statečnost. 4. Přepínač ponecháváme pouze v pouzdérku od výrobce. V žádném případě to nedáváme do větší plastové krabice. Chceme přece vědět, jak výrobce zvládl výkyvy počasí. 5. Kabely od a k přepínači zásadně vedeme přímo po dřevěných konstrukcích. Můžeme se tak přesvědčit, zda pověsti o vysoké teplotě blesku jsou pravdivé, nebo to jsou pouze báchorky. 6. Parabolu nezemníme, nikdo to nedělá, ani když na domě není hromosvod. Legrácky o ochranném pásmu pod jímačem hromosvodu bereme jako elektrotechnický humor. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
@samorostDíky za reakci5. Pokud bych ho měl na půdě tak bych ukotvil rozvaděč na zeď, od paraboly jdou kabely starou nevyužitou větrací šachtou, hned na výstupu z šachty by byl umístěn multipřepínač, kabely k talevizím vedou taktéž šachtou v plastových trubkách a každá usti v krabici v určitém patře. 6. Parabolu mám uzemněnou,mám i všechny stupně přepěťové ochrany v elektroinstalaci a taktéž oddálený jímač hromosvodu. Ps. vím že to je jen pro dobrý pocit ale na všech vstupech do multipřepínače mám přepěťovky. Asi tak, ty sám by jsi multipřepínač umístil kam ? Jinak pro představu, ta garáž je takřka obytná místnost, mám tam topení, takže tam výkyvy teplot nehrozí. Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
![]() |
|
Odpověď zní: FOdpověď zní: Fšechno.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
Koncepce paraboly a příslušenstvíPůvodně jsem se rozvinul na zemi v rohu zahrady. Udělal jsem tříbodové kotvení v zemi, na to dal svařovanou konstrukci s mnoha parabolami. Soused se nestará o živý plot a ten mi zastínil východní polovinu oblohy.Nyní jsem na balkóně rodinného domu a celá moje přijímací sestava je tvořena pouze dvěma T 55 se 12 LNB. Jsou pod nadstřešením, takže na ně neprší svislý déšť a nepadá sníh. To neplatí ale za vichřice. Přepínače umísťuji v původních krabičkách ještě do větších plastových krabic, které věším na nosné konsoly parabol páskami na utahování svazků kabelů. Ty jsou dostatečně nosné. Pod dvojitou krabicí přepínače nemají ani stopy po rzi. Větší krabici mám upevněnou na zábradlí balkónu zevnitř, tak, že není zvenku vidět. Nad parabolami je ve výšce 5m jímač hromosvodu. Tím, že jde o dvě malé paraboly, mám dobrý přístupke každému LNB a přepínači. Od stanoviště parabol na balkóně jdu kabelovou trasou pod zábradlím v hranaté plastové liště na opačný konec balkónu a pak skrz zeď do obývacího pokoje. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Umístění multipřepínačeMyslel tím "velký" multipřepínač napájený z 220V nebo přes adaptér pro více TV a 1-4 družice.....ten asi k parabole nedáš.....to Samorostad.Stanowi:optimálně=z hlediska napájí a přístupu k zařízení......délku koaxiálu až na posledím místě. ![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
v domácích podmínkáchje užití multipřepínače 220V neekonomické. Počet televizí je malý a jejich nakrmení signálem se dá dosáhnout levnějšími způsoby, například vícevývodovými LNB a jednoduchými Diseqc přepínači. Multipřepínač 220V žádnou výhodu nepřinese. Nechám se ale poučit ekonomickým rozborem.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Umístění multipřepínačeZ jakého důvodu ho tam dává je jeho věc.Z ekonomického hlediska je to pár watů.......třeba vydrží déle.![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Umístění multipřepínačeMáme tří generační dům, tzn. 12 zásuvek, mám v rozvodech i signál DVB-T a rádio. takže těch krabiček bych tu měl opravdu požehnaně, což nemluvím o spojích, a eventuálním hledání závad..Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
![]() |
|
Stanowi94jak jsi to měl doteď?![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: Umístění multipřepínačeMěl jsem mulipřepínač na půdě vše provizorně, protože jsem věděl že budu dělat půdní vestavbu. Takže teď tu mám použitý no name kabel za 3,50, šroubovací konektory.., chci to proto předělat na hotovo. Už tu mám i v krabici venkovního beldena :)Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
![]() |
|
tak tonech ,kde to je,jen to udělej pořádně,když to chodí,tak do toho nerejpej![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Umístění multipřepínačeLegrácky![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Jó, sakra, kdyžkaždý ze 12 satelitních přijímačů musí mít naprosto nutně aspoň 4 družice, to je pak multipřepínač nezbytný. Fantastická satelitní rodina (pouze však v představě satelitního fandy). Zbytku rodiny stačí obvykle 23E a šmytec.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Umístění multipřepínačeZdar,neco na tom je,mam v 3 pokojovem byte natazeno cca 1 km koax.kabelu (vcetne privodnich od 4 druzic a 4 x motor) a 12 SAT vystupu![]() |
hdpe
![]() |
|
@hdpeTy máš nataženo v tří pokojovém bytě 1km koax.kabelu(1000 metrů)?Hmmmm koukám slušnej oddíl.Holt morava tam se peníze točej trochu jinak. Kolikrát když něco čtu tak nevím jestli jsem normální já nebo naopak... |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Umístění multipřepínačeZdar,vem si jenom 22x kabel z predsine-uzlu ve skrini na spojky pod oknem (od kotveni 2ks parabol multibeam a visiosat 100 cm na motoru) a 20m![]() |
hdpe
![]() |
|
i tak kilometrvypadá jinak![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |