![]() |
|
Přepětové ochrany-pomůžou?Chlapi zdravím.Prosím o radu.Nejsem zrovna velký odborník přes síťové el.rozvody.V starém domku během roku totálně vytuhly dva satelity(bylo to v záruce-vyměněny celé desky) a dnes TV panasonic plazma (má snahu naběhnout,něco cvaká uvnitř,ale po chvíli se vypne.Je to divné,může to být přepětí v síti?Co s tím?Pomohly by nějaké ty přepětové ochrany?Díky. |
jm57
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 427 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?A kolik jsi naměřil v zásuvce +/-.Chránit se bude asi trošku složitější.Tzn.rozvaděč,jističe a až potom zásuvky.Ale to ti poradí nějaký elektrikář a kolik to všechno stojí.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?Najprv pomerat nemusi to byt prepetie staci ak je hlinik moze prskat v na nejakom spoji, a tym moue elektroniku poskozdzovat hlavne zdrojove casti |
loop12
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 663 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?Přiznám se,že jsem to zatím ani neměřil.(Je to u dcery,mimo)Bude stačit běžný multimetr?Nebude to spíše,nějaká občasná špička a naměřím houby? |
jm57
![]() |
|
jm57Jednoznačne. Všetky moje sat. pristroje či TV či PC i zosilovač DVBT na streche ,všetko mam urobene cez prepäťové ochrany. Mal som podobný problém ako ty, teraz zhruba 3 roky pokoj. Dokonca na streche po búrke mi odišiel zdroj aj 5 x do roka.Od zajtra reagujem len na toho, ktorý za to nestojí ! ...a kompersor4 je môj brat :)
|
dtnl
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 832 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?A jak je to tam "staré"......udělej revizi a od elektrikáře s pořádným měřákem se dozvíš tu správnou informaci.Vše ostatní je věštění z koule.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
Pro dntlDíky všem,pozvou si elektriře."Dntl"-můžeš mi tu hodit nějaký typ te ochrany.Díky |
jm57
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?Prepetova ochrana urcite ne, na tohle jedine aktivni UPSka. Pozor, to neni zdaleka kazda. Jen ty drazsi. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?Jediné co by bylo opravdu užitečné, kdyby zde někdo dal odkaz na článek který se pouto problematikou zabývá. V tomto směru se šíří různé bludy a to i mezi lidmi, kteří se tím živí.Chtěl jsem se poradit s hromosvodářem, jak nejlépe vést po střeše 18 m úsek koax. kabelů /nyní zavěšen na lanku/ z hlediska možného úderu blesku. Když začal rozumovat, že koaxiální kabely mají odpor75 ohmů , pletl si impedanci s ohmickým odporem a bleskosvod do 10 ohmů, takže se nemůže nic stát, tak jsem to vzdal. |
vafe07
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 112 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?Na Testy vycházela nejlépe ochrana Saltek. Nevím jak jsou staré rozvody, zda je prováděno klasické "nulákování" Pokud chcete docílit špičkové ochrany tav v rozvaděči(kde jsou jističe) se umisťuje kombinace 1 a druhé ochrany. 3 ochrana je v zásuvkách,pokud chcete mít chráněnou většinu přístrojů tak musíte dávat každé 3m zásuvku s přepěťovou ochranou. Už jsem měli případ že opravdu většinu přístrojů zachránilo toto řešení.Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 621 |
![]() |
|
jm57Použivam Emos a Belkin. Belkin mam na sat a zdroj k DVBT.Zdá sa mi kvalitnejší.Od zajtra reagujem len na toho, ktorý za to nestojí ! ...a kompersor4 je môj brat :)
|
dtnl
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 832 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?Na to netreba odbornych clanku. Pokud je problem ve starem rozvodu, tak neni vubec problem s prepetim, ale spise s kolisanim a podpetim. Na to prepetovka vubec nema vliv, protoze nefiltruje to, co ji prochazi. Proste jen zabrani pripadnemu prepeti a jeste ji to nejaky velmi kratky cas trva. Prepetovka je proste dobra leda tak na blesk nebo nejaky nahodny spike v siti a ani ten blesk dost casto nezastavi. On potrebuje neco, co bude mit na vystupu jinou krivku nez na vstupu. Jedine zarizeni, ktere toto dela je online ups, coz je ten nejdrazsi typ UPS, ktery velmi zjednodusene receno se stale dobiji a soucasne dodava sebou vyrobeny naprosto "cisty a stabilni" proud. Proud, ktery je na vstupu se proste k zarizeni vubec nedostane, na rozdil od prepetovky nebo jakekoliv jine UPSky, ktera ma na vystupu uplne totez co na vstupu a pokud nenastane prepeti, tak ji proud proste jen proteka beze zmeny. Nejaky elektrikar by to urcite vysvetlil odborne a lepe. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
MikekMáš pravdu.Prvně pozvat elektrikáře, ať to proměří a pořeší. Jinak jen UPS, která nezávisle na napětí v rozvodné síti dodává stabilní napětí. DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?Já používám APC,a zatím bez problémů.Před pár lety u souseda práskl blesk a nám odešel satelit a tel.se záznamníkem. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?Má zkušenost je taková, že nepomůže vůbec nic. Jak udeří blesk tak je po satelitním přímači. Jednou v létě při bouřce, má blbost že jsem nevypnul s.p. a po druhé o vánocách při skoro metrovém sněhu a následně výpadku elek. proudu.Digi Tv top platforma
|
satmana
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 1 698 |
![]() |
|
satmanaJá se nebavím o blesku.Je mi jasné,že tam žádná přepětová ochrana nepomůže.Ale všechny tyto věci(2x přijímač + včera TV) klekly,kdy žádná bouřka nebyla.Zřejmě se tam objevuje přepětí.Jinak díky všem.J |
jm57
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?Zdar,jak pravili synci,predevsim okamzita revize silnoproude instalace.Predpokladam hlinik a dvouvodicova soustava.Takovy upaleny nulovaci vodic je cestna a stavovska zavada (nekdy i s bezmala 400V na jednofazovem spotrebici) a jindy i s pokopanim osob :). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
jm57tyhle věci odcházejí celkem slušně a dříve u šetřílků,kteří to stále vypínají ze sítě,abys neblbnul s přepětím zbytečně![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?Píšeš starý domek - zavolej si revizáka, jak píš HDP, ale ne nějakýho troubu. A ať se mrkne taky, na co je barák připojenej. Možná se budeš divit.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
pierrepetrAhoj.Určitě tam nikdo ze sítě nic nevypíná(jenom na ovládači).Navíc,oba satelity jsou staré asi rok(Goldeny)a tv plazma taky tak. |
jm57
![]() |
|
jm57tak jak píší výše![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?jak pisou vyse, kdyz bouchne blesk, tak je po vsem, nastesti tohle znam jen z doslechu, ale vim, ze tomu nezabrani zadna prepetovkaa to mam v byte vsechny 3 stupne prepetove ochrany :-) Znamy byl elektrikar a tak to nafasoval... |
Hollys
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 767 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?Stejný problém jsem řešil při revizi, zákazník si stěžoval na časté poruchy elektrospotřebičů (nebo špatnou funkci),důvodem byl uvolněný fázový vodič v přípojkové skříni. Napětí v síti se měnilo v závislosti na zatížení. Změřit impedanční smyčku v zásuvkách a najít "slabé" místo v instalaci.![]() |
Maxim
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 181 |
![]() |
|
RE: Přepětové ochrany-pomůžou?Je to asi rok, byl tady příspěvek "Keď ma triese prúd", zeptej se Jannka, na další zkušenosti a jak to vyřešil a zkus se mrknout na uzemnění, možná se budeš divit.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
MaximPokud kolisa svetlo, dotahnout srouby (nebo zarovku) je samozrejmost... |
Hollys
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 767 |
![]() |
|
![]() |