![]() |
|
Dlouhá,stará colorkaJe vhodné vyměnit starou, dlouhou colorku za nějakou novou anténu pro dálkový příjem DVB-T se zesilovačem? Stará dlouhá colorka asi není moc praktická pro příjem vysílače Praha-Žižkov s vertikální polarizací? Kdysi v analogu možný, slabý příjem Poláků a východních Němců. Colorka je stará už 20 let.Lokalita Praha-východ. Typy na nové antény předem děkuji! |
dasenka
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 479 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaMohu jedině doporučit. Je to jedna z nejlepších antén i když je 20 let stará. Rozhodni se ,ale sám . Funkční je jak na analog tak na DVBT. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaZrenovuj ji a ponechej ve službě![]() |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaSouhlas, nevyhazovat. Na xcolor se dokonce prodávaly náhradní díly.V Chlumci nad Cidlinou její modifikaci dodnes vyrábějí pod názvem TA COLOR SUPER XL-91-BL L |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaSam mam jednu staru dlhu colkorku odlozenu, asi vo veku ako uvadzas, na svoju dobu to bol vydareny produkt, neskusal som prijem DVBT, k tomu sa neviem vyjadrit, DVBT na Slovensku je tiez vertikalne, mozno staci len pootocit o 90 stupnov. |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaMám to štěstí,že z jednoho kompromisního směru mi jedou na tuto skvělou antenu dokonce 30 let starou tyto muxy 1,2,3,4,7 a RS8.Je to tak trošku rarita,ale věřte,že to není "anténářská latina".Muxy 1 až 7 mají MER cca 29,5 až 31dB a RS8 má MER cca 24dB - lokalita Jihlavsko.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
tzv. stara colorkasvojou kvalitou a ziskom dB, predbieha dnesne tzv. spickove anteny. pred 32rokmi som ju kupil za par stoviek Kčs na vtedajsie UHF pasmo a je funkcna doteraz s ant. predzosilovacom. made in czechoslovakia /CSSR/. jednoducho vtedajsia norma CSN za komancov bola dost tvrda nato, aby dnesne vyrobky strcili do kapsy.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaNa starou colorku po rodičích chytám slováky ze Žiliny ve vertikálu. Jenom jsem vyměnil ant.zesilovač a spokojenost. |
jarmil
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 16 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaColorka byla a je vynikajici antena,vsak u nas v MSL kraji ,byly v kurzu predevsim kanalovky na spodek UHF (21.Katowice,23.Opole a 24.Kahlenberg na vezacich).Se starsimi predzesilovaci TAPT 03 Tesla (300 Ohm) jsem se jiz nepotkaval,s klasickymi kanalaky ZKD / ZKC z Banske Bystrice neustale.Na tu Viden byl vynikajici jednostupnovy delany predzesilovac s CF300 B. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaneopovažuj se ji vyhodit !! nejlepši anteny všech dob mam 3- 1na slovaky / 1 na čech / 1 na polsky mux max spokojenost tohle sou opravdu anteny -- kdysi davno sem 2 sparovane použival na prijem orf2 kahlemberg 24 kanal misto prijmu žilina/sk trochu mi to kafral trenčin na 23 kanalu jestli tu antenu vyhodiš pošlu te viš kam a sadnu do báne .. admin mne ma velice rad že ?![]() |
WADER
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 1 077 |
![]() |
|
Dlouhá,stará colorkaChytám na ni všechny DVB-T T2 programy co jsou 50 km od Prahy směrSZ. |
gusepee
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 63 |
![]() |
|
Dlouhá,stará colorkaDasenka. Nedávno jsem si sehnal ještě jednu starou dlouhou colorku na vertikální Žižkov ode mě vzdálený 60 km a mohu říci, že je to jedna z nejlepších antén pro dálkový příjem.Skylink + O2TV
|
kvasnak
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 417 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaMožná měla Dášenka zálusk na nějaký moderní trojráhnový střep, toho jsou teďka zaplácány snad všechny obchody.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaPraha Žižkov, tedy 41,53,59 ve vertikalu? Pokud seženeš nějakou na to vhodnou výkonovou pásmovku jako třeba byla Alcad BU455, klidně bych dlouhou colorku, pravděpodobně navíc v dezolátním stavu, oželel. Za dvacet let bude asi v dost bídném stavu...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaHoď ji na bazar a já ji koupím.![]() ![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Dlouhá,stará colorkaPřidávám se, hoď ji do bazaru a mám taky zájem, jinak já jedu na jednu dlouhou a jednu krátkou colorku h a v polarizaci ze Žižkova (pochopitelně se zesilovačema) úplně v pohodě a to to mám 76km vzduchem, za inverze i K28 ze SRN![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaJá byl ale první a colorka je jenom jedna. A ty už jednu máš decmene![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Dlouhá,stará colorkaMám vše funkční desítky let,je vidět že v CHlumci předběhli dobu.Běhali na tom také celkem slušně Poláci,vertikálně i dederoni.Dnes všechny muxi.Zdravím všechny.![]() ![]() |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
![]() |
|
Dlouhá,stará colorkaV pohodě![]() ![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
som prekvapenynazorom, ze po 20-tich rokoch ma byt colorka v bidnem stavu. pretoze moja colorka po 32rokoch je v dobrom stave. jedinu udrzbu co som na nej vykonal, bolo narovnanie reflektorov a direktorov, X-prvkov, pretoze boli poohybane od vrabcov. a maka spolahlivo ako stary komuniticky typ vyrobeny podla normy CSN...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaMám taky jednu X-COLORKU, kterou můžu postrádat. Je originál chlumecká, dal bych to do sekce bazar, ale nějak se nedaří, pořád to chce potvrzovat nějaké nesmysly. Mechanicky je nepoškozená, pokud máte zájem, tak přes soukromé zprávy. |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 150 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaUž se podařilo, Inzerát by se měl objevit v sekci BAZAR. Chyba v mém PC. Omlouvám se adminům, snad už to bude OK. |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 150 |
![]() |
|
RE: Dlouhá,stará colorkaJe to několik roků zpět když ještě nebylo spuštěno DVB-T byly tyto antény ve velkém množství sundávány ze střech a nahrazeny sat.příjmem.Několik jsem jich držel v ruce při sběru šrotu a některé byly jako nové.Dnes mě mrzí,že jsem si aspoň jednu nevzal ale její délka by nějak zabírala dost místa ve sklepě nebo kůlně už tak tam straší dost dlouho kovosatka 120.Mám krátkou kolorku a po výměně několika zlomených prvků je opět v dobré formě.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 099 |
![]() |
|
![]() |