Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Výpadky skylink

Od pondělí tohoto týdne pozoruji kolem 11:30 hod. výpadek skylink,který trvá cca 12 min.Volné kanály čt24 atd. jdou.To samé ve stejnou hodinu i dnes.Setkal se s tím někdo?

labi
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

Co je sluneční výpadek?

Co je sluneční výpadek

Sluneční výpadek je zvláštním jevem, ke kterému dochází dvakrát ročně vždy na dobu několika dní. Tento stav je pokaždé spojen s blížící se jarní a podzimní rovnodenností. Vyskytuje se tedy v měsících únor/březen a září/říjen. Podle pozorování může tento jev trvat až patnáct dní za sebou. Zjednodušeně řečeno dochází k tomu, že družice prochází v inkriminovanou dobu mezi parabolou diváka a Sluncem, čímž je vytvořena pomyslná přímka. "Radiofrekvenční zvuk je silnější než signál ze satelitu, a následkem je krátké přerušování provozu. Zákazníci mohou mít dojem poruchy nebo přerušování provozu. Rozdílná oblast může být ovlivněna jinými dny a časem, kdy probíhá toto období," uvádí web Satcentrum.eu. K tomuto jevu může docházet denně, a to právě až po dobu patnácti dní. Tento stav ale pokaždé netrvá dlouho, přibližně okolo deseti minut.

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

RE: Výpadky skylink

Uvidíme.Je ale zvláštní,že volné kanály mají plný signál a kodované nemají nic.

labi

Je to divné, protože výpadky způsobené sluncem (Sun Outage)mají nastat na Astře 23,5E až od 26-27.2.2015. Více na https://www.parabola.cz/sun_calc_cz.html
nebo s přesnou polohou na:http://www.satellite-calculations.com/Satellite/suninterference.php

konas
Registrace: 12/2014

... a vidím, že https://www.parabola.cz/sun_calc_cz.html už je ve službách.

konas

Zítra dám vědět jestli se tento jev zase objevil.Volal jsem na linku skylink a tam mi poradili ať si nechám zaktualizovat soft v dekodovacím modulu,což se mi moc nezdá,že by to na to mělo vliv když to blbne jen takto specificky.

labi

4labi

Jakou máš parabolu? s menšími parabolami budou lidé trochu vyděšení.

konas

Mám 80ku a monoblok 23,5 a 19,2

labi

Tak mně to zatím nevypadává na 45cm ale mám ideální podmínky příjmu (6. patro jih a na kopci). Bude to chtít asi přesnější nastavení paraboly a LNB. Nové transpondery , i starší 12109, jsou háklivé na přesné nastavení, jak už tady spousta lidí psalo.
Slunce zatím žádnou mimořádnou aktivitu neprojevuje.

konas

Free kanály i ty kodované mají před výpadkem plnou kvalitu i úroveň.Na to jsem pes.Pak kodované začnou kostkovat a vypadnou.U free kanálů se při výpadku změna kvality neprojevuje.

labi

No uvidíme, až se v diskuzi sejde víc lidí možná že se s tím už někdo setkal nebo ví o co vlastně jde.

konas

RE:Výpadky Skylink

Ráno som založil toto vlákno, lebo som mal problém. Cca po pol hodine bolo všetko ok bez môjho zásahu.
https://www.parabola.cz/forum/topic-84477/

stanowat
Registrace: 9/2004

Výpadek sygnálu

Já jsem si myslel,že je chyba mezi DO a Tv a dostal jsem držkovou,co jsem s tou tv zase dělal.Tak aspoň jsem ženu poučil,aby to čekala každý den

korkoran
Registrace: 10/2006

Tak dnes opět výpadek přesně v 11:32:15 a trvalo to do 11:40.U sousedu vše ok.Tak už fakt nevím co s tím.

labi

U me vse ok se Skylinkem. Prijem s LNB Inverto Quad Premium parabola 85 Emme Esse.

HYPER
Registrace: 11/2010

I dnes to vypadlo.Zkoušel jsem jinou kartu i jiný modul a signál stejně na 10min fuč.Zítra ještě zkusím jiný sat. přijímač abych vyloučil závadu na tv.Jinak už nevím.

labi

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra