Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Problem s nabehnutim signalu

Ahojte,
mam zvlastny problem.
Parabola E85, naladene 0,8, 13, 19,2 a 23,5.
Dreambox 800 SE, klon
LNBcka su Black Inverto twiny.
Oba diseq prepinace su tusim Spauny.

Po cca roku prevadzky sa pri prepnuti programu na 19,2 objavilo - tuner failed - a program nenabehol. Kedze je to minoritny satelit, tak sa to neriesilo, bolo moco zima na lezenie na strechu. Po mesiaci to iste zacalo robit aj na 23,5. Pocas skusania sa zistilo, ze po cca 10 minutach ten program nabehol. A ked sa prepinalo na tom istom transporderi, tak vsetko OK. Akonahle sa box vypol a zapol, alebo sa preladilo na iny transporder ci satelit, opat - tuner failed - a program niekedy nabehol (po 5-10 minutach) a niekedy ani to nie.

Robi to na oboch kabloch, cize na oboch diseqoch. Skusil som vymenit box za iny DM800 (zarucene dobry), to iste.

Tak sme vynechali diseq, spojil som 23,5 LNB priamo s boxom, ziaden problem, vsetko funguje ako ma.

Cize ASI je chyba v diseqoch. Ale preco? SPAUNy su dobre, navyse odisli oba naraz. Mohlo tie diseqy nejako odpalit LNBcko, ktore zacalo ako prve robit problem (cize to 19,2). Resp. mohol oba diseqy naraz odpalit nejako box?
V com inom moze byt pripadne problem?

emkac
Registrace: 8/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problem s nabehnutim signalu

Hledej v diseq pokud ti jedou vse lnb a ty druzice na primo tak diseq ci kabel od diseq do boxu jinnde problem nebude bud jabeli ci diseq me odesli dva vzdy prestal spinat nehaky vstup a pak to deka problem vsude....

warteam83
Registrace: 2/2015

Diseq

Ať máte diseq jakýkoliv Vnitřní/Venkovní tak jej dejte dovnitř a většina problémů odpadne.
Měl jsem podobné potíže před několika lety, a každých 1/2 až rok jsem musel diseq měnit.
Pak jsem ho dal dovnitř a vše maká!!!!!

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

mne sa nepaci, ze odisli oba naraz! ako keby ich nieco odpalilo (ak je to teda chyba ich).... a SPAUNy sa povazuju za tie lepsie, samozrejme su exterierove a relativne chranene

emkac

Zdar,muze se to stat kazdemu mercedesu i BMW.Mam cca 3 desitky prepinacu EMP Centauri venku (obvykle za T90) a nezaregistroval jsem prozatim problem.Kdyz tam mas 4/5 druzic ke 4 TV ,tak jsou to 4 prepinace na antenu.Bych to vymenil a dale neresil,ano muze to byt nejaky studak ,vznikly necim (trebas po "zahrati" to nema prechodak) i prepetim.

hdpe
Registrace: 11/2007

Tyhle závady jsou na nervy když něco chvíli jde a chvíli neee...Řešil jsme během 2 let skoro stejný problém.Prvně to byla chyba setingu.Ted nedávno zase a to byl vadný zdroj.Po výměně zdroje vše Ok.Pokud jsi zkoušel oba přijímače na stejný zdroj zkus vyměnit i zdroj.
Přeju pevné nervy

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Cize ked to zrekapitulujem, potencialne chybne kusy su oba diseq prepinace alebo zdroj....
Nie je problem odskusat iny zdroj, ale kedze to znaci liezt na strechu a zapajat to do povodneho stavu, je to skor na trosicku teplejsi den.
Taktiez nie je problem vymenit diseq za nejake ine, ale... co ich naraz mohlo odpalit? Neodpali to aj tie nove? Ak je to nejaky impulz z LNB ci boxu resp. nejake prepatie, tak sa to eventuelne moze stat znova... da sa toto nejako potvrdit/vyvratit/overit?

emkac

Ty máš zdroj od dreamboxu na střeše ??..Já si myslím že problém v diseq není

pat

:) nie, zdroj je samozrejme dole, ale momentalne je natiahnuty kabel priamo LNB - box, diseq je vynechany

Cize ked chcem skusat iny zdroj, musim spat kabel zapojit do disequ a zmenit setting, co znaci aj lezenie na strechu.....

emkac

Nerozumíme si já myslím zdroj od dreamboxu.Zdroj co napájí dreambox.Ten mi dělal podobné problémy co popisuješ a jak už jsme psal i setting někde chyba(složení programů).Vyměnil jsem 3 X diseq,všechny koaxi pořád jsme byl na půdě a na střeše a nic...

pat

zkus dát

disecs na týden dole u přijímače a přes něj napoj ten koax na přímo,uvidíš.pokud odejde,je to v přijímači a nemusíš lízt na střechu,dobrý? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pat, teraz, ked je spojene LNB napriamo s dreamom, tak vsetko funguje. Ked vymenim zdroj, nic sa nestane, bude to rovnako fungovat.
Aby som to dostal do stavu, ze to nefunguje, tak musim liezt hore na strechu a spojit LNB s diseqom vstup a kabel z domu do diseq vystup. (kedze teraz su spojene spojkou). A az ked to zasa nebude fungovat, tak mozem skusit vymenit zdroj dreama, aby som overil, ci je to v tom....

piererepetr: Tie diseqy su hore na streche, ak ho chcem dat dole, musim liezt hore. :) A priznam sa, ze neviem, ako by som nastavil setting, ak by som z LNB isiel kablom na druhy kabel (iduci z domu), a potom v obyvacke ten domovy kabel dal do jedneho vstupu a vystup z neho dal do boxu. Cize namiesto 4-1 by bol 1-1, ak som ta spravne pochopil....

emkac

ano pochopil

a na střechu nemusíš,když jsou vadné,jak píšeš,stejně je půjdeš koupit a né na střechu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

stejny problem...

Ahoj, mam podobny problem jako zakladatel. Mam o dve druzice vic a je tam jeden venkovni EMP 8/1 a dale dva obycejne 4/1. DM800 klon, ma uz par let, zdroj po letech odesel, uz je tam novy a lepsi. Ale! Obcas se na malo vyuzivane 28E ukaze 0/0 a nepomuze ani prepinani. Zatim pomaha reset GUI. Jine druzice to nedelaji, voda, koax, spoje se daji vyloucit, jelikoz reset zasahne jen LNB/prepinac a prijimac. Ten EMP 8/1 si od zacatku nerozumel s DM800, na DM500 pracoval. Reklamace, ale pry tomu nic neni(!), i kdyz udajne udelali update SW a od te doby nebyl problem... Takze ja bych podezrival prepinac :(

mar001
Registrace: 10/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra