Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

sat. přijímač opentel

Dobrý den, mám mimo jiné stařičkého opentela kterého používám zřídka v létě venku, ale začal zlobit trvá mu aspoň 20 minut než naskočí předtím než naskočí tak taky různě v něm cvaká, je to na vyhození nebo se s tím dá ještě něco jednoduchého udělat...Díky za odpovědi.Klidně raďte všichni.

chrpa
Registrace: 7/2005
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

RE: sat. přijímač opentel

Zdrok kondenzatory rozover a ktore su vydute vymen ,ak nie kup nieco nove

loop12
Registrace: 7/2007

Poradím,hoď to do zberného dvora,neoplatí sa tým ani zaoberať,nie to ešte opravovať.Kúp si na bazoši nejaký Openbox za 10 €.je ich tam hafo.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Abys nemusel měnit všechny kondenzátory , protože nemusí být žádný nafouklý, tak stroj rozkrytuj, nech v klidu cca 10 minut nabíhat a potom vezmi bezkontaktní měřič teploty a ten nejteplejší vyměň. Budeš se divit, ale na 90 procent se trefíš.

Janmaa
Registrace: 1/2015

To Janmaa

Tak toto je bomba rada.Ak meníš elektrolitické kondíky v zdroji,treba ich vymeniť všetky do jednéjho,nie len niektoré,ale všetky,inak sa ti to vypomstí.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

vladoholu

Dneska už nemá význam investovat do žádných SD křápů, natožpak do Opentela. Jednoho tohodle střepa tu také někde mám, klidně bych ho dotyčnému i věnoval ale absolutně se to nevyplatí ani balit.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

vladoholu

To jsem ze začátku také dělal. Ale časem jsem zjistil, že se u starých krámů toto nevyplatí . Vyměníš ten jeden vadnej a taky se zpátky opravené stroje nevrací. Opravu jsem značně zrychlil ,zlevnil a všechni jsou spokojení.

Janmaa

vlado

Janmaa má tady pravdu,všechno mění jen laik,který neumí měřit a najít vadnou součástku,výsledek je stejný,tedy opraveno a funkční,ale cena rozdílná R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

zo all

no já tomu asi moc nerozumím,ale při diagnostice závady jsem používal (a používám) různé měřáky ale teploměr fakt ne :-D, neměl bych si zopakovat pár semestrů?

decmen
Registrace: 2/2008

decmen

Asi ano. To je pouze ohmův zákon, nic složitého.

Janmaa

omlouvám

se za překlepy na více místech,ale odešel mi noťas a na ten od dcery nejsem zvyklej :-(

decmen

Janmaa

jj,funkce teploměru v Ohmově zákonu je všeobecně známá.........

decmen

decmen

ber to tak,že to nafukování elytů dělá teplota,tak to jde zjistit dřív,než se nafoukne R^ :laughing: R^

pierrepetr

Použil bych ESR teploměr ten tu teplotu změří docela přesně ;)

ZDK1

teď nevím

jestli to opravdu myslíš vážně nebo ne? Kde přeci teče proud při nějakém napětí a odporu tak vzniká teplo. A když víš jak co funguje a kde teplo být nemà a přesto je, tak je někde chyba. Pŕesný bezdotykový teploměr mě už léta šetří mnoho práce a času v dignostice. Ale to o věci musíš něco vědět .

Janmaa

ZDK1

jasně měřit je lepší,než zkoumat teplotu,ale někdo měřák nemá,tak teploměr může pomoci R^ :laughing: R^

pierrepetr

jenom dovětek

Naprosto super je měření teploty spojů plošného spoje. To ti řekne víc jak některá složitá měření. Kdo zná, ví o čem mluvím.

Janmaa

Janmaa

to je revoluce,na co měřit proud,když si to převedu na teplotu,ještě ten teploměr ocejchovat na ampéry a je to super,znám jednoho ,co dělá diagnostiku termokamerou,taky dobrý R^ :laughing: R^

pierrepetr

Pokud je plošný spoj dostatečně dimenzovaný a dej Bože pocínovaný tak to s tím měřením teploty nevidím nějak růžově ale možné je upně všechno hlavně dnes :))

ZDK1

Měření thermokamerou se spíše používá v silové technice. Měřime tím rozvodny a rozvaděče velkých strojů. Měřenim se takto ušetří milionové hodnoty na opravách a následných případných poruchách strojů. Dokonce se uchovávaji starší snímky a ty se porovnávaji s novými a takto poruchu předem odhalí i sekretářka v kanceláři .

Janmaa

Janmaa

no vidíš,on s tím koukne na zdroj sat.přijímače a svítí mu jen vadné elyty,není to :bomb: ?

R^ :laughing: R^

pierrepetr

Je to bomba.

Já jen reagoval na neznalost a posměšky decmena.

Janmaa

Janmaa

počkej ,za hoďku ti vyleze kámoš z árestu,ten ti vysvětlí teplotu a i mě,už se těším R^ :laughing: R^

pierrepetr

Žádného kámoše tu nemám. Jsem tu pouze krátce. Tak nevím .

Janmaa

a za 25 hodin

vylezej druhej :-D

decmen

decmen

ale ten není na teplotu,ten jede po modulech R^ :laughing: R^

pierrepetr