Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DAB

Radiopřijímače pro příjem DAB+

Majitelé přijímačů pro příjem DAB+ a internetových radii,
můžete se prosím podělit se svými zkušenostmi s těmito přijímači?
Např.dobrý zvuk,padání WiFi,popř.který přijímač je podle Vašich
zkušeností nejlepší? Diky za všechny rady a podněty.

Wimpy
Registrace: 7/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+

Tyden mam Hama DIR3100, mam ho v kuchyni a pres wifi tam celej den hraje internetove radio bez vypadku. Pro DAB+ budu potrebovat doresit venkovni antenu. Pripojeni na domaci disk s hudbou(dreambox s DLNA) funguje taky vyborne. Zvuk je super, je to drevena bedynka. Ja to sehnal na bazosi jako nevhodny darek za 2500,-kc , takze rozhodne nelituji. Nedavno prodavali neco podobnyho v LIDLu ale nemelo to odnimatelnou antenu a Spotify Connect.

Sony KD-55XE9005 , DreamBox 8000HD

FAB5
Registrace: 1/2006

No VKV je zatím v provozu Když kouknu na ty ošklivé bedýnky a říkaj tomu DAB tak ještě 10let počkám . To už mi bude 70.Nevidím žádný přínos a to rádia opravuji.

koax
Registrace: 2/2008

Ano, přenosné DAB přijímače jsou opravdu až na vyjímky nevkusné, nehezké, škaredé, plastové kysny. Nic v designu například jako Sangean 909 a podobné přístroje stále nevidím. Slušnou citlivost má třeba Technisat 210, když k němu přidělám ex vstup pro anténu, lze ho používat. Reprodukce je katastrofa, plastová krabice, reproduktor jako z nahlavních sluchátek...tak to vypadá podobně i jinde.
Svěltá vyjímka je třeba model Heritage od REVO.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ahoj pokud chceš rádio na dab vysílání tak se dívej hlavně který umí i L - band pásmo,ta Hama to co tu píše Fab5 to neumí takže nebrat u nás na Jižní moravě to jede i v l - bandu tak jen pozor na to bez toho to nekupuj jsou 2 normy tak pozor ať nevyhodíš peníze za něco co ti nemusí fungovat.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

L-band nemá dlouhou budoucnost, spíš bych koukal na modely s podoporou Slideshow, dynamic label.

On Air!

Saxon

Saxon

jenže u nás to v tom jede aspoň zatím a to pro mě dost důležitý Rádio Beat, ve 3 pásmu to u nás nejde tak proto a podívej se na vysílače na omko.cz tam to mají rozepsaný

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69

Co je na Omko napsané není duležité. Budoucnost DABu(pokud nějaké bude), je ve třetím pásmu.

On Air!

Saxon

Částečně byl na podobné téma pěkný článek a ještě lepší diskuse na konkurenčním fóru.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Bohužel pokrytí = 0.... Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

No ale když už si chce něco takovýho koupit tak radši ať si koupí i s L - bandem nevím odkud je a radši to mít na obě pásma než jen jedno jen pro jistotu

kanon69

Stačí kouknout na datový toky stanic v DAB a je hned jasný, že něco takovýho si můžou strčit za klobouk. Zvuk horší než z plechovky, to radši zašumělý VKV než DAB po česku.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

PoldaS

souhlas,někdo to tady nedávno vychvaloval na hifi soupravě,je to hnusná empétřina ,což chápu 90% populace ,nic jiného neslyšeli R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Rádio DAB+

Než jsem si něco o tom přečetl,tak jsem v euforii koupil v němcích grundika ,hraje v DABU pěkně ale jen německý stanice,český jsou jen kolem Plzně a k nám nedosáhnou,venkovní anténu to nemá! za to VKV to je kvalita! :crying: :razz:

korkoran
Registrace: 10/2006

RE: Saxon

Bydlím na severní Moravě s nemožností chytat německá rádia.
Kdysi,když vysílalo z Astry ADR nebyl problém.Ale teď už nevysílají,tak mi zbyl akorát nefukční receiver ADR.A poslouchat
rozhlas na př.ze satelitního receiveru přes HiFi soupravu,která
je v obývacím pokoji?Potřebuji něco přenosného na poslech hlavně
internetového radia pomocí WiFi.Proto jsem založil toto téma.

Wimpy
Registrace: 7/2006

Sangean 909X

Ten mám ještě v starém provedení pro poslech 40m a 80m v USB a LNB a u něj VKV opravdu je kvalita,ale DAB to není, tenkrát za 200 dm

korkoran
Registrace: 10/2006

Od středy mám HAMA DIR 3100 jsem překvapen jak má toto poměrně malé rádio slušný zvuk , krabice je dřevěná v předu s barevným displayem DAB+ v Praze se naladí bez problémů, DLNA z NASu bez problémů, umí to i přehrávat z USB, vestavěné WIFI internetové připojení bez problémů ovládání a nastavení přes webové rozhraní www.wifiradio-frontier.com/ výběr dle regionů ( států), žánrů, popularity atd. přes 20 000 internetových rádií , FM jsem ani neladil, protože si vystačím s internetovými radii. Používám ho jako stolní rádio tzn. ne jako nějaký HI-FI tuner. Pro případné připojení k zesilovači chybí digitální výstup a jako velké a jediné mínus tohoto přijímače je ,alespoň pro mne , že se "pere" s televizí LG v mém konkrétním případě s LG 42LS570S dálková ovládání se navzájem ovlivňují takže pozor přijímač nelze používat v jedné místnosti s TV LG . Čekal bych tento nedostatek u výrobků od stejného výrobce, ale tohle mne docela dost nemile překvapilo
:((

shiraz
Registrace: 8/2008

shiraz

těch kódů DO není neomezené množství,což se může sejít i v jedné domácnosti,jako vyhrát druhou ve sportce R^ :laughing: R^

pierrepetr

Tie dab radioprijmace su iba predrazene hracky (s.racky). A niejake wifi, dlna, internet radio moze hocikto pustit z najlacnejsieho android mobilu cez jack do repracikov.

Kasr
Registrace: 8/2008

zlatý

vékávky,ale jistě zapomeneme, jak to hrálo a nic jiného nám ani nezbude,zlatej kvalitní analog R^ :laughing: R^

pierrepetr

Mám ten z Lidlu jak píše FAB5..jmenuje se Silvercrest(SIRD 14 B1).Vypadá skoro stejně ,jak zde popisovaná Hama DIR 3100. Má to FM, internet rádia ,DAB/DAB+ ,USB přehrávání, AUX ,Wifi b,g,n ,LAN ,výstup na sluchátka,Line out.Budík ,hodiny ,datum,rok , český menu.Možnost změny podsvícení displeje 3 stupně,ekvalizér+basy ,výšky ,možnost nastavení 10 oblíbených stanic u každý aplikace.Spotřeba 1-3W (měřeno). Ovládání dálkou nebo aplikací do mobilu.vestavěná teleskopická anténa.FM i DAB rádia hrajou velmi slušně.Chytím zde 13 DAB radií(Beat,Seejay,Radio 1,Tip radio+ČR asi 10 kousků.Doma na to jedou nonstop děti přes USB(taky zcela bezchybně).Cena 2790 kč.Mrzí pouze že nemá třeba optiku do AV recieveru.Tu jsem ani neviděl ani v jiných DAB rádiích,ani v komponentech pro audio sestavy.

Cucerak
Registrace: 3/2008

DAB rádia

pouštět do hifi soustavy je jako VHS přes HDmi,každopádně ten zvuk by byl jistě zajímavý za ty prachy R^ :laughing: R^

pierrepetr

..pierrepetr..

By, mě spíš zajímali ty internetový rádia přes reciever.Ten DAB ne a ty FM tam jsou všechny přes koax.Zítra to hodím přes cinche na zkoušku.Když jsme na to mohli hrát x let zpátky :))) .(viz.moje stará Sony Coloseum)A jak to jelo... R^

Cucerak
Registrace: 3/2008

jo dej vědět

jak to jede přeš cinch R^ :laughing: R^

pierrepetr

RE:Wimpy

Nepoužívám sice DAB,ale wifi-internetové rádio OXX a jsem naprosto spokojen.Velký výběr rádii,možnost pouštět hudbu z PC apod...,jen škoda,že neumí zpracovat formát Flac,jinak spokojenost-doporučuji. R^

januvia
Registrace: 4/2013

Mam doma par mesiacov Hama dir3100. DAB nehodnotim, nakolko v SR ziadne nie je a ani zrejme tak skoro nebude. DAB prijimac inak pracuje v tretom pasme. Prijem FM je samozrejmostou. Kazdopadne, primarne som si toto radio obstaral za ucelom vyuzitia internetoveho radia v kuchyni a tento ucel splna skvele. Pocas roznych dlhodobych pobytov v zahranici som si oblubil niektore miestne radia a je prijemne mat ich aj doma ... Inak, reprodukcia skvela, kto by chcel viac, nie je problem prepojit ho na externe bedne so zosikom. Futuristicky dizajn s velkym farebnym tft displayom sa mi perfektne hodi do interieru. Vie zdielat subory v lokalnej sieti, konektnut sa na sluzbu spotify. Chyba mi trocha absencia bluetooth pre prepojenie s mobilmi/tabletmi, ale aux in cez kabel to riesi ... Skratka, moderne radio, ktore dokonale splna vsetko,co som pozadoval.

JanoHels
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra