, sekce: Příjem DAB |
|
Radiopřijímače pro příjem DAB+Majitelé přijímačů pro příjem DAB+ a internetových radii,můžete se prosím podělit se svými zkušenostmi s těmito přijímači? Např.dobrý zvuk,padání WiFi,popř.který přijímač je podle Vašich zkušeností nejlepší? Diky za všechny rady a podněty. |
Wimpy
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 142 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
|
|
RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+Kritizuje se tady plechovej zvuk z DAB+ ,kterej z vas malokdo slysel. Ale spousty FM hitradii pousti hudbu z MP3 s velikou kompresi a je to taky neposlouchatelny a nehlede na to jak je FM zaruseny. Dneska zkusim tu Hamu pripojit k 20 let starymu Technicsu s bednama AQ720 a zkusim se "pokochat" kvalitou DAB+ a internetovych radii.Sony KD-55XE9005 , DreamBox 8000HD
|
FAB5
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 389 |
|
|
RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+Nemohu posoudit kvalitu zvuku u RTI cz muxu, protože ho nepřijímám, ale zvuk většiny stanic z DAB+ Teleka je špatný. 64kbit/s je pro eAAC+(HE-AAC v2) kompresi prostě nedostatečné. Teprve 80kbit/s se dá poslouchat. 96kbit/s by bylo optimum. RTI cz takový bitrate používá.Většina internetových rádií je na tom podobně, jenže zvuk MP3 při nízkém datovém toku je "příjemnější" než poslech AAC kodeku s SBR. SBR totiž způsobuje nepříjemné cvrlikání výšek. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
|
|
RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+DAB = este viac zdegenerovat zvuk za ucelom pridat do prijimacov displej na nepotrebne informacie, nech zije vyvoj !Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
|
|
RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+Je to jako pred lety prechod na DVB-T nebo S, v analogu byl obraz pekny, ale komprimace a zhustovani vice programu na jeden kanal nam prinesl nekoukatelne mazanice na vetsich uhloprickach. I kdyz v DVB-T se kvalitne vysilat da, ale je to znacne neekonomicke. To stejny je v DAB+.Sony KD-55XE9005 , DreamBox 8000HD
|
FAB5
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 389 |
|
|
RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+..Tak jsem propojil mého dědečka AVR Denon1909(7.1) +repro L,P JMlab Chorus 807V +5.1 Jamo pack s tím mým DAB radiem...bohužel po přemístění z jídelny je ztracen DAB příjem(není signál),tak alespon internet radia...hraje to docela slušně.Samozřejmě ne všechny rádia co jsem pouštěl.Měl jsem to jak stereo 2.0 tak,multi 7.0 bez subwooferu..U mě spokojenost. |
Cucerak
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 388 |
|
|
RE: CucerakMne by spíš zajímala jiná věc.Na německých chatech jsem se dočetl,že tento přístroj byl v Prosinci 2014 v prodeji v německémLídlu.A dost lidí tento přístroj vracelo proto,že/nevím jak u toho radia funguje potenciometr hlasitosti/ budu citovat.1-4 stupeň je slabý na poslech a 5tý moc hlasitý.Zajímalo by mne jak to s tou hlasitostí je u tohoto modelu. |
Wimpy
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 142 |
|
|
Hama DIR 3100Mám ho třetí měsíc a naprostá spokojenost. Hlasitost postupně nahoru i dolu je OK. Naplno se to poslouchat nedá, je to hrozný rámus na uši. Poslouchám internetová rádia, DAB+ jsem zkoušel a jede v pohodě (Praha východ), VKV na vestavěnou anténu je bída, ale šlo mě to i na jiných mašinkách špatně, jsem za kopcem. Takže můžu každému doporučit. |
ladada
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 73 |
|
|
RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+Jo a pride nejaky pitomec s bagrom presekne kabel a je po pocuvani inet radii (proklad). DAB funguje, ale univerzalnost prijmu sa straca viazanostou na nejaku lokalitu. Cize ako vsetko dnes, pekne zabalene ale v podstate nepotrebne........Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
|
|
liqure..to samé se může stát i u DABu. Všichni provideři DAB vysílání posílají zdrojový signál na vysílač pomocí IP. a nejen DAB, ale i třeba DVB-T atd.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+Mna uz nasrali aj nemci ako rusia MW malo to svoje caro samozrekme to hucalo niekedy, ale je to klasika a historia.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
|
|
Wimpy..je tam stupnice hlasitosti do 20 a nepozoruji při zvyšování a snižování hlasitosti nějaký větší nesrovnalosti...(asi nějaký jiný kus |
Cucerak
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 388 |
|
|
liquereMW alebo SW snad este obzivnu. V podstate, radia sa myslim najviac pocuvaju v autach, a viem si predstavit prijem mojej oblubenej stanice s tym, ze prejdem pol europy, pripadne celu. DRM by to kvalitativne zvladla, len skoda, ze vela vysielacov je uz "mimo provoz ..." |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
|
|
bral bychdlouhý vlny,ty jdou i v ponorce |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 496 |
|
|
RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+Volakedy bolp toho vela na SW ani neviem LW a tie tzv. svetove prijimace da sa tam este nieco zaujimave naladit? Pouziva to niekto tu? Vsetko sa furt len rusi, mna drbne z tej slobody uz.....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
|
|
pirrerpetroNa to je ten Sangean 909x hodně dobrej,i v kraťasej jede až z Japonska v Usb,dokonce ranní čsr kolečko meteokruhu bere i s prutem 1,3 m |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 538 |
|
|
liqueredlouhý vlny jsem dlouho neladil,tak netuším,oni měli velký útlum,tak pak velký výkony vysílačů,asi je to komerčně pasé |
pierrepetr
|
|
RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+Jj preto sa teraz siri rozhlas po drote, komanci to mali v analogovej verzii a demokrati maju digitalny DAB..........Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
|
|
jde toi bez drátu |
pierrepetr
|
|
RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+Ak by bolo realizovane a dostatocne v povedomi vysielanie v drm na dv/sv/kv, automobily by boli vybavene takymito prijimacmi, vela ludi by si toto vysielanie rado ladilo. Neviem, nakolko by to mohlo byt aj komercne zaujimave, ale pre nejaky jeden okruh slovenskeho ci ceskeho rozhlasu by to bolo asi zvladnutelne... Zvlast, ked snad este nie su vsetky vysielace zlikvidovane. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
|
|
RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+No,je to tady v této zemi jako vždy se vším co může být přínosem pro řadové lidi.V oblasti nových trendů televizního nebo rádiového vysílání je to stále tragédie.Již v roce 2005 jsem četl článek jak do roka bude mít ČRO pokrytí na celém území ČR v DAB. Výsledek je že v roce 2015 na Vysočině nelze běžně naladit ani FM pásmo v stereo. Proto DAB v dnešní době je něco jako sci-fi,podobně tomu DVB-T v roce 2001 kdy mělo být celoplošně spuštěno. |
Old Master
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 687 |
|
|
RE: Radiopřijímače pro příjem DAB+Vsetka technologia smeruje len k jednemu cielu, aby clovek bol zavisly na nejakom smejdovi, ktory ako parazit a nepotrebny madziclanok v dobach analogu mohol pytat peniaze za nieco. Ale ludia su slepí ......Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|