, sekce: Zkušenosti |
|
Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuzdravim. rozhodl jsem se ze bych si zvetsil ram v mojem slabym notebooku z aktualnich 1gb na treba aspon 2gb. casto se setkavam vzhledem k tomu ze ja mam vistu tak ze je doporuceny mit aspon 2gb ram. cetl jsem si clanek o upgradu ram, vsechno v pohode ale zmatl jsem se u toho jaky typ presne vybrat aby notebook s novou ram spolupracoval. chtel jsem se vas zeptat jestli jste uz neco takovyho provadeli a jestli by jste mi prosim neporadili s vyberem jaky typ presne koupit. shrnu informace...mam Windows Vista 32bit, aktualni ram ma kapacitu 1gb typu DDR2, frekvenci 266mhz CL 4.0. to jsem teda z toho clanku pochopil ze tyhle udaje jsou dulezite. pak jsem se vydal hledat nejake ty ram v eshopech. Ta, co jsem nasel je cenove okolo 400 coz jsem si rekl ze bych do toho investoval. ...jenze ted tady jsou parametry te nove ramky ktere prave nevim jestli by spolupracovali. Takze abych dosel k zaveru na co jsem se to vlastne chtel zeptat... Bude nova dalsi RAM, ktera ma taky 1gb typu DDR2, frekvenci 667mhz a CL 5 spolupracovat s notebookem ve kterem uz je 1gb DDR2 266mhz CL4 ktera a je pod Vista 32bit? druhy slot v notebooku je prazdny tudis staci jenom pridat. Diky moc za rady. Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 634 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuV prvom rade si zisit či tvoja matičná doska podporuje viac ako 1GB RAM. |
feko
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 156 |
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuNejlepší bude když doneseš noťas do PC shopu a tam Ti řeknou jestli je možný provést upgrade hardveru popřípadě tam vrazit třeba W7ičky. |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuJe to taký hazard, buď mu zapisuje ta nová RAM alebo nie. Najlepšie by si mal, keby si niekde na Bazos, alebo Ebay kúpil rovnaku ktorú už masv laptope a verím ze na 99% sa ti podarí to rozšíriť na 2GB. |
mercedes77
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 926 |
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookumas 1x 1GB alebo 2x 512MB ?Ak 1x GB, najspolahlivejsie riesenie je kupit identicky modul ako mas teraz (za predpokladu ze ta doska naozaj zvladne 2GB). Napis presny model notebooku a mozme sa na to pozret. Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 500 |
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuTvůj příspěvek mě rozesmál. Nemáš páru která bije a chceš i to udělat sám ?? Netrap se s tím a odnes to někam, kde tomu rozumí. Jenom pro ilustraci: I když koupíš správně, časování atd, MB to bude podporovat, tak to můžeš třeba cestou odpálit statikou. Stojí to pár stovek, tak co. Ani nepíšeš, jestli je to jednojádro neb...atd. Vřele Ti doporučuji obrátir se na odborníky, někoho, kdo to dělá, umí to otestovat a dá Ti záruku.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
|
|
infoted momentalne mam 1gb ram v celku. dle CPU-Z je napsany je "v jadru" jsou dve mista pro ram z toho 1 misto je nevyuzite.snad to tady pujde trochu precist http://s13.postimg.org/zfnl36z4n/info.jpg Zdravím Vás!
|
bobo2
|
|
Morousje pravda ze v vnitrku pocitace jsem se nikdy nehrabalZdravím Vás!
|
bobo2
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuKludne to skus- ten notebook ma uz urcite nizku cenu, verim, ze tam mas niejake jednojadro, dokonca celerom. Akurat dodrz parametre pôvodnej ram vratanie casovanie- 266MHz.Ked to pokazis, co je velmi mala pravdepodobnost, strata je zanedbatelna. Trocha pozor na staticku elektriku, ale ked sa nedotknes vodivych casti, nic nehrozi, ja u svojej starsej elektroniky sa iba prezleciem do bavlny a "vybijem" o zem. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 718 |
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuPokud to tvoje základní deska podporuje,šel bych do 2x2Gb a tu starou někomu "dej".Pokud tedy není lepší investovat do novějšího notebooku.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 861 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
bobo2Na nete si zisti presnu konfiguraciu Tvojho NTB ako aj podporovanu kapacitu a velkost modulov RAM. Na CPU-Z sa da spolahnut, ale over si to realne, RAM moduly su pod jednou krytkou zo spodu, zisti, ze ci je skutocne jeden slot volny.Idealne je kupit totozny modul RAM. V principe plati, ze aj ked kupis rychlejsi tak ten sa prisposobi pomalsiemu, ale v praxi to nie je vzdy bez komplikacii (RAM modul musi minimalne rozoznat a podporovat BIOS). Zavisi od podporovanych modulov. Pripadne mozes kupit nove dva, napriklad 2x1GB, pripadne 1x2GB, pripadne 2x2GB a stary modul predat. Mimochodom Vista a 1GB musi byt iny masochizmus |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuT2500 je dvoujádro, takže bych předpokládal že to pojede pod 64 bit OP na 4GB RAM Stáhni si třeba speccy : http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/monitoring/speccy/Tam se dozvíš víc. K pamětem ještě tolik, že šikovnej technik Ti to vyladí a starou paměť si případně vezme zpátky. 4GB sice pod systémem 32 bit využijí jenom 3GB RAM, ale 64 bit systém je zase jiná liga. Takhle bych uvažoval já. Ale nechtěj tady od nikoho, aby Ti poradil jakou paměť máš přesně koupit. Možná Wader, ale ten má asi banán. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuUrčitě necpi k CL4 CL5!Poslechni Morouse a jestli se Ti nechce do servisu existuje server na opravy kde se domluvíš. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 974 |
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebooku1. Typ NB2. Podla toho zisti typ dosky 3. Najdi specifikacie dosky : kolko slotov a max. Velkost + podporovane frekvencie Nazdar |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuPřesně jak píše peep. Netvrdím, že tam ty 4GB a 64 bit pojedou. To je třeba zjistit. Ale pozor na označení počítače. Dělají se různý mutace a jmenuje se to stejně nebo podobně a má to jinou konfiguraci včetně odlišnýho procáku atd.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuAk je to doska intel i945PM, tak dva sloty, spolu 4GB a podporovane su DDR2-400 / DDR2-533 / DDR2-667.Prebehol som par e-shopov a pre dane frekvencie su vacsinou 1 a 2 GB ramky, cena 2x2 GB cca 60 eur, t.j cca 1600 Čk |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
|
|
PeepJestli je to Toshiba ISKAE tak jsem našel:Your Toshiba Toshiba ISKAE system specs as shipped memory Maximum memory: 2048MB Slots:2 (2 banks of 1) |
konas
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebooku...a celý report:2GB kit (1GBx2) DDR2 PC2-5300 Unbuffered NON-ECC 1.8V 128Meg x 64 CT4561156 DDR2 PC2-5300 ? CL=5 ? Unbuffered ? NON-ECC ? DDR2-667 ? 1.8V ? 128Meg x 64 ? upgrade for Toshiba Toshiba ISKAE system. |
konas
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuNo a máš to. Doporučuji skutečně prověřit HW část konkrétního přístroje vhodným softem, co je to vlastně za mutaci. Ale jak ses ptal na začátku, ty 2GB to nejspíš unese.V případě pochybností bych hledal info podle výrobního štítku přístroje, jednak u výrobce, nebo na odborných serverech, kde se provádí testy a recenze, případně v odborných diskusích. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebookuA stejně Tě obdivuju. Provozovat Visty na tomhle železe musí být pomalá sebevražda. Disk se musí uswapovat. Doporučuju tam sehnat odpovídající paměti, i když DDR2 jsou dneska za raketu,a nainstalovat Win 8.1 32bit nebo počkat na Win10. Oba systemy jsou rychlejší a méně náročné na paměť. |
konas
|
|
RE: Mimo misu: zvetseni RAM v notebooku....nebo ve Vistách povypínat haldu, pro Tebe nepotřebných procesů, aby se trochu chovaly jako Win7. |
konas
|
|
konaspřesně,spousta uživatelů si ani nepovypíná krávoviny ,co jim žerou paměť a jen hledají vyšší výkon a větší paměti,to s tím nesouvisí úplně,onehdá jsem měl problém se startováním auta,můj technik poradil výměnu akumulátoru,koupil jsem nejlepší wartu,potom výměnu alternátoru,potom dobíjení solar panelem,samý kraviny,jak napumpovat baterku a kapsu opravny,říkám,půjdeme jinou cestou,změříme,co mě to do rána vybíjí,nakonec autorádio ve standby mě za týden,co jsem byl na dovolené a stálo na letišti vypráskalo baterku,každý by problém vyřešil jinak,ten alternátor třeba taky,solár možná by to dobíjel |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 496 |
|
|
pierrepetrAutorádia mají druhý +drát memory před klíčkem ale tohle? A k těm Vistám; nejsem takový expert abych věděl co tam vypnout ale experty znám a od těch to vím. Tenhle system mi nikdy na PC nesměl. A s 1G pamětí chodila tak XP 32. |
konas
|
|
konasjá to mám upraveno,aby to hrálo i bez klíčku,ale 5 let nebyl problém,asi v autorádiu,taková krávovinka může sebrat kousek času života ,spíš mě šlo o to,že řešení problému někdo dohání energií,přitom stačí odpojit nepotřebné žrouty a je to zadarmo |
pierrepetr
|
|
pierrepetrTak na tuhle úpravu bacha ať Ti neshoří auto. +memory drát,mám pocit, nejde přes pojistku! |
konas
|
|
konasvšechno mě dělali v autoalarmu a všechno by se mělo vypnout se zamčením auta,tam bude asi problém,zatím nemám čas to řešit,tak jsem odpojil rádio a vše OK,znáš to kovářova kobyla... |
pierrepetr
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|