Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Mimo tema: mozem originalny WINDOWS 7 poziciat?

Kamarat chce poziciat moje instalacne CD WINDOWS 7 a neviem ako je to so zapisovanymi udajmi z prveho PC, ci sa zapisuju hned na to instalacne CD pri instalacii alebo sa tieto udaje o prvom PC zapisu az pri aktivacii windowsu. Cize otazka znie, ci si moze moj WINDOWS nainstalovat a neskor pouzit product key ktory si zakupi, do tych 30 dni.

majster22
Registrace: 1/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo tema: mozem originalny WINDOWS 7 pozi...

nakoniec som neporusil podmienku nepoziciavat :-)))

majster22

proto máš

nakonec to štěstí,o kterém netušíš,tak to je ono,to tvoje štěstí R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Môj známy stiahol zase Word z netu, kde mal mesiac zadarmo a potom posunul dátum na pc o rok dozadu a mal rok pokoj. Takto to posúva už tretí rok a fičí zadarmo.

Karner
Registrace: 3/2010

nakoniec som neporusil podmienku nepoziciavat :-)))

majster22

jo jsou

různý finty,jak to o.ch.c.at,stačí vypnout aktualizace a XP jede i 10 let zadáčo R^ :laughing: R^

pierrepetr

a keby som porusil, co by sa akoze stalo? :D dnes sa porusuju daleko zavaznejsie podmienky, ako je tato. Ale rozumiem, podmienky treba dodrziavat.

majster22

black screen

neznáš? R^ :laughing: R^

pierrepetr

ak ja niekomu iba poziciam instalacne dvd bez product key, hrozi mi black screen? :D ale neznam to z osobnej skusenosti, iba som o tom pocul.

majster22

no můžeš

to zkusit a pak,až si to přeinstaluješ napiš,jaký to bylo R^ :laughing: R^

pierrepetr

uz nemam dovod to skusat, ale nic by sa pravepodobne nestalo, ako mi viaceri napisali

majster22

pierrepetr

nestras chlapca :))) Instalacne DVD su len instalacne data, s aktivaciou to nesuvisi, takze ho moze pozicat, jeho kamarat si moze z DVD Windows nainstalovat, ale samotnu aktivaciu si uz kamarat musi vyriesit sam, bud zakupi alebo uz ma zakupeny svoj vlastny product key. Ak by aj chcel kamarat pouzit product key tazatela tak mu aktivacia neprebehne ;) To by musel tazatel svoj Windows najskor deaktivovat, odinstalovat a kamarat by ho musel aktivovat cez zakaznicku linku, aj to len v pripade "krabicovej" verzie, ktora je prenosna, OEM verzia prenosna nie je, ta je viazana na konkretne PC. Ale samotne instalacne DVD moze poziciavat kolko chce a komu chce, ved napokon tie data na DVD sa daju aj priamo zo stranok MS stiahnut R^

Traky
Registrace: 8/2013

no jistě

v domácnosti,ale s licenčními podmínkami souhlasil,a co jeho kamarád udělá za pár let

"Cize otazka znie, ci si moze moj WINDOWS nainstalovat a neskor pouzit product key ktory si zakupi, do tych 30 dni."

R^ :laughing: R^

pierrepetr

legálně tedy platí

svázanost OEM verze se základní deskou počítače; Microsoft jasně říká, že počítač a základní deska jedno jsou, tzn. vaše "zařízení" je stanoveno základní deskou.
nutnost zakoupit OEM verzi společně s počítačem, notebookem, nebo s komponentami, které dohromady vytvoří celý počítač
možnost, kterou Microsoft občas nabízel jako "protipirátskou aktivitu", tedy zakoupení OEM verze i ke staršímu počítači bez operačního systému, momentálně pro Windows Vista ani Windows 7 neplatí! R^ :laughing: R^

pierrepetr

píerrepetr, tu ide len o instalacne data a nie o aktivaciu. Ty uz do toho zatahujes aktivovany produkt. Az aktivaciou sa urci, ze o aku verziu ide. OEM verzie maju ine produktove kluce ako krabicove alebo firemne. Jeho kamarat si len Windows nainstaluje, bude ho mat neaktivovany, aktivacia je uz a len na nom.

Traky

traky

jasně v podmínkách píší CD pro jeden počítač,já vím,že o nic nejde,dokud to někdo nebude řešit,může mít i jeho klíč,jsou CD pro firmy a tam si použije jedno CD a má víc licencí,o nic nejde,jen o data a stažení z netu je jiná věc,taky nesmíš půjčit CD s muzikou kamarádovi,je to na něm napsáno,bavíme se o legálnosti,jinak není co řešit R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

este raz, sice Windows napriklad v pripade OEM verzie je len pre jeden pocitac, ale ten moment, kedy sa tak stane, nastane az aktivaciou Windows, vtedy sa kvazi sparuje produktove cislo s konkretnym PC. Ale na DVD su len data, produktove cislo je bud na nalepke alebo v UEFI alebo Ti ho poslu elektronicky. A tie data, ktore su na DVD su pristupne aj na strankach MS. Bavime sa len o pouziti instalacnych dat, nebavime sa o pouziti aktivovanych windows ;)

Traky

Traky

myslím,že si rozumíme,vše je jasné,koukni na instalační CD,pokud tam není napsáno,půjčování a kopírování zakázáno,tak OK půjčuj komukoliv v celé ulici,o nic nejde,už se to posouvá do jiné roviny,o nic nejde R^ :laughing: R^

pierrepetr

Uz si pripadam hak v pocitacovem shopu normal ro pojede aji kdybys mel heho licenci ty trubky s mrkvosoftu

warteam83
Registrace: 2/2015

w7 jsem s "medicínou" používal dost dlouho, aktualizace jsem měl zapnutý a černou obrazovku bez tapety jsem nikdy neměl. V současné době mám zcela legální w8,1 momentálně aktualizovanou na w10 . :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

eemil
Asi tak. Řešíte nesmysly.....

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra