Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Výběr SSD pro operační system

Mám nakoplej HDD /klasika sata/a nejspíš přejdu na SSD, tak 60-120 GB.
NSA mě nenadchla viz: http://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/361963-pocitace-se-prodavaly-uz-zavirovane-nsa-sledovala-domacnosti-i-firmy-ve-30-zemich.html
Tak uvazuju Kingston a chtěl bych požádat o zkušenosti nebo rozumnou informaci, CO případně NEKUPUVAT. Za dobré rady předem děkuji. :)

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Výběr SSD pro operační system

Este doplnim mam aj 20 rocne disky ktore funguju, lebo vtedy sa robila este kvalita, ale sam pises ze si mal SSD ktore odchadzaju, lebo to ze sa tam nic nehybe, neznamena ze to nie je shit robeny niekde za hrst ryze.Posledne roky je tendencia robyt veci na hranici parametrov, tym padom zivotnost je otazkou stastia na kus.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

oprava

robit , neviem na co som myslel....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Tukan

Napsal jsi to hezky a já bych to napsal podobně jako Wintermute. Zaujal mě V300 Kingston podle nějaký dřívější recenze a teď jsem si ověřil, že je to trochu jinak. Obecně SSD zatím moc nevěřím, všude píší že mají omezenou životnost, jsou rychlé jen do té doby, pokud zapisují do prázdných sektorů, funkce trim atd... No uvidíme. Takže závěr, do V300 nejdu.Přesto děkuji všem za snahu dobře poradit.
Koho tohle téma zaujalo, mrkni se třeba sem: http://pctuning.tyden.cz/software/ladeni-windows/17030-optimalizace-windows-7-pro-ssd-co-funguje-a-co-ne?start=2

Morous

Liquere

Co jsi napsal ve 13:51 - souhlas. I při práci s grafikou a na CAD stanici máš max. vytíženost systemu jenom občas. Základ je slušná grafická karta, co si budeme povídat.

Morous

@Morous

Já mám 120GB Kingston V300 a dobrý.

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1

No tenhle jsem chtěl, nebo 240GB, ale... ty nový se prý nedoporučují.. :-/

Morous

mám noťase s 1t bežným hdd,kde jsou i widle,., ale používá pomocné 32ssd,které je rozdeleno na 11gb data volume a 19gb cache volume a nějakou technologii Intel smart responce....běhá to celé jako by byl systém na ssd...najeto za 15 sek, plně funkční s bleskovou odezvou za 20sek po spuštění

PavelTP
Registrace: 8/2014

http://pctuning.tyden.cz/hardware/zakladni-desky/20984-asus-p8z68-v-pro-cipset-intel-z68-express-v-akci?start=13

PavelTP
Registrace: 8/2014

Mel jsem Kingstona 120 a po 4 mesicich kleknul. Radic Sandforce. Vymenili me ho na moji zadost s doplatkem za Samsung EVO PRO 840 256GB. Zaruka 5 let. Bez jedineho problemu.

Hypnos
Registrace: 3/2009

Samsung 850. Sice dražší, ale dobrej. A kdo píše, že SSD ne a že stačí klasika HDD, tak je úplně jasný, že s SSD nikdy nepracoval.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

A kto to pise?

liquere

Přesně tak. Jako u nás. Nikdo to nepotřebuje, je to zbytečné, a když dostane k dispozici noťas s ssdčkem, tak ho nechce vracet.

bretah
Registrace: 9/2012

Jj ono to na stole pekne vyzera...... hochstaplerov je vsade dost.... :laughing:

liquere

To jsou denní zkušenosti z provozu, zatímco u tebe se jedná o to, co kde vyčteš na netu.

bretah
Registrace: 9/2012

Nezvratnym faktem je,ze SSD je u dobreho compu nezbytnosti.Osobne odzkouseno u MacBook Pro (s puvodni klasikou) a takovy starky Toshiba Portege Z930-108 s I7...To proste "jede" - sast/prask - ch*uj s tym - mr*d/dup - liz/c*yp.

hdpe
Registrace: 11/2007

Mám SSD asi 5 let (Samsung 128GB) v Lenovo T400S a nikdy už nekoupím nic jineho.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra