Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Vonkajšia DVB-T anténa

Srdečne pozdravujem!!!Bývam cca 60 km od vysielača Košice-Dubník...Akú "najúčinnejšiu-najvýkonnejšiu" anténu by ste mi odporučili???DAKUJEM!!!

Miroslav19
Registrace: 1/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vonkajšia DVB-T anténa

Iskra P-28 G/SWITCH H/V.

rolis7
Registrace: 8/2007

Najúčinnejší anténa je vždycky ta která je na daném místě nejvhodnější. To se ale přes klávesnici dovíš těžko.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

BIDLO

Chcem len osobné "rady-skúsenosti" od ľudí, ktorí bývajú približne ako ja cca 60 km od vysielačov...Ja prijímam TV cez satelity, ale chcel by som mať aj "alternatívu"...

Miroslav19

Anténa

Já mám druhým rokem Sigma 6HD , bez zesilovače jede naprosto perfektně. Dal jsem jí nejdřív pod střechu a žádný problém. Když se oteplilo, tak jsem ji dal nahoru a bez nějakého ladění vše naběhlo. Doporučil jsem dvěma kamarádům a taky OK.

ladada
Registrace: 2/2009

Antena DVB-T

Nedávno jsem založil podobné vlákno:
https://www.parabola.cz/forum/topic-83409/
Antenka maká, bez zesíku a s rezervou.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Tá, ktorú som v predošlom príspevku napísal je výborná v tom, že keď pripojíš napájanie, tak je aktívna (24dB), keď nepripojíš tak pracuje ako pasívna (9dB). Má aj pomerne veľký rozsah napájacieho napätia (5-24V), takže sa tým dá čiastočne regulovať zisk v aktívnom režime. Má slabší prednozadný pomer, takže pozor na silné vysielače zo zadu antény. Ale aj to sa dá poriešiť vhodným umiestnením antény v priestore. Chce to ale nejaké skúsenosti s antenárinou ;) .

rolis7

@ Miroslav19

Rodičia bývajú cca 30 km vzdušnou čiarou od Dubníka na sever a dookola sústavne problémy s týmto vysielačom. Tak som otočil len tak odhadom anténu na Bardejov a ide bez problémov. Pripomínam, že primárny príjem je cez satelit, DVB-T je len záložný, keby vypadol satelit.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio

A ešte doplním - vyžarovací diagrammá podobný, ako yagina.

rolis7

?anténa?

Základem je změřit úroveň signálu prof.měřákem a zjistit příjmové hodnoty MER, CBER, VBER... Pokud je vše v pořádku, tak by mohla vyhovovat anténa Iskra P-5045 :lookaround:

mini
Registrace: 7/2009

Hlavně pozor na zesilovače s ohledem na LTE pásma. :scared:
Mrkni se třeba sem:
http://www.antena.cz/clanky/vse-o-lte-ruseni-reseni-filtry
Doporučuji vyzkoušet nejprve na slabší anténu. Taky se mrkni podle mapy, jaké vysilače v okolí vlastně máš a co z nich leze. Abys měl všechny muxy a do budoucna i T2 R^

Morous

A pozor, aby Tě YAGíNA nezklamala. Tam Ti potom žádná MER, CBER ani VBER nepomůže. Znovu opakuji VYZKOUŠET R^ R^ Místní podmínky jsou místní podmínky, jak píše Bidlo ;P :laughing:

Morous

Crescenzio

Ja to tiež chcem mať iba ako "rezervu"!!!Pre mňa je tiež hlavný príjem satelit...a to DVB-T chcem len ako "zadné dvierka"....

Miroslav19

RE:anténa

Bydlím ve městě,kde je slabý signál.Každý mi doporučoval jedině směrovou anténu.Navštívil jsem však známého co si koupil anténu Ben-9016C za 600,-Kč a ten bez problémů chytá vše.Chystám se taky si ji pořídit.

Miranin
Registrace: 10/2014

Miranin

Jdi do toho-výborný nápad

jm57
Registrace: 1/2008

Napřed vyzkoušet. Jestli máš poblíž silný zdroj signálu, tak ten zesík může nadělat víc škody... :laughing:
Taky se mrkni nebo pozeptej v okolí, jak, co a na co chytají.. A jak to mají vysoko.
Nedávno jsem zkoušel Evolve USB klienta DVB-T za 3 stovky, na zemi ani ťuk a v patře na tu deseticentimetrovou anténku s magnetem se to celkem slušně rozběhlo. R^
Pamatuj, že nejlepší zesilovač je dobrá anténa, výhled a výška. U digitálu odrazy nevadí, naopak, ale na zesilovač pozor. Hlavně u výdobytku, jako je tenhle Ben. Napřed vyzkoušet. Ta instalace není na měsíc... :laughing:

Morous

Miroslav19

To já sice chápu ale vážně myslíš že všichni kteří bydlí 60 km od vysílače budou mít stejné podmínky jako ty? Anténa se nikdy nevybírá dle vzdálenosti. I obyčejný soused je totiž může mít úplně jiné než ty.Co třeba terénní profil, co homogenita pole? Proto je celé tohle vlákno radilů antén od klávesnice opravdu spíše úsměvné. ;)

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Vyskusaj prutovku. Ak nepojde, tak prutovku so zosikom, ak ani to nepojde, tak kratku Colorku, ak ani to nepojde, skusaj postupne dlhsiu a dlhsiu antenu. Ak sa ti nepodari signal zachytit, je cas sa na to vybodnut. Skusane anteny vyhodit alebo rozpredat. Amebo zavolat montera. Alebo by mozno bolo dobre zavolat si montera s merakom hned na zaciatku a ten ti povie, co treba urobit, pripadne ti to sam urobi.
Inak pochybujem, ze na fore sa najde niekto, kto by poznal signalove pomery a montazne moznosti u teba doma :-) Bez toho sa antena radit neda :-)

JanoHels

Miranin

Dík za info...tá anténa ozaj dobre vyzerá a aj zosilnenie 42db je dobré...teraz som si prešiel viacero recenzii-a veľmi,veľmi dobré...Aj ostatným veľké DIK za rady a informácie!!!Pre mňa je hlavný satelitný príjem a DVB-T chcem len ako "alternatívu-rezervu"!!!Ešte ráz všetkým DAKUJEM!!!

Miroslav19

Miroslav19 - typicky chybný závěr závěr typické diskuze, bohužel, cit: "aj zosilnenie 42db je dobré.." - třeba přesně tohle je špatně, ale nemá cenu se v tom dál rýpat, přeju Ti abys měl štěstí a všechno Ti fungovalo tak jak píšou v těch "recenzich"... ;)

lance
Registrace: 10/2008

Prutovka se zesíkem, 42dB zesilovač. K tomu už chybí pouze našláplá BTSka 200m od baráku směr vysílač....

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Nedivte se pánové, tyhlety naprosto stejné dotazy jak přes kopírák jsou dneska úplně všude. :)))

BIDLO

Pred 30-33 rokmi sme si z medených trubičiek šmajznutých v práci doma urobili anténu podľa Radioamatéra (myslím modrého) prdli anténu na stožiar na balkóne a kochali sme sa zahraničnou TV (keďže som býval na východe Slovenska, tak v tom čase som mal radosť z príjmu maďarskej, ruskej a poľskej TV a pri dobrých podmienkach to zrnilo aj na rumunskej TV). Dnes sme sa posunuli v technológiách dopredu, ale máme problém chytiť signál z vysielača vzdialeného 45 km vzdušnou čiarou a s výkonom 15 kW. Do nekonečna sa rieši rušenie LTE a DVB-T a doma aby si sa bál zapnúť mikrovnku, lebo bude zase niečo rušiť v okolí :-)

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra