Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

TV Sony Bravia - skylink

Dobrý den,

mám problém s TV Sony Bravia KDL-46ex715, použivám skylink kartu v Irdeto SMIT modulu (zelený) a vše bylo v pořádku než se změnily frekvence u ČT-eček v HD a Novy, Primy, atd v HD. Problém je v tom, že po asi 5-10 min. na těchto programech se televize vypne a znovu zapne. Zkoušel jsem nahrát nejnovější software do TV a zkusil jsem i jiný modul (Irdeto SMIT - fialový), ale nepomohlo to.

Nesetkal se někdo stím to problémem?

Besta
Registrace: 12/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TV Sony Bravia - skylink

Mám Sony Bravia KDL-40EX706 a mám podobný problém. Zajímavé je, že to dělá jen na programových pozicích 80 až 99. Tak jsem ty pozice obsadil stanicemi od Skylink, které nemám zájem nikdy sledovat. Nezkoušel jsem nechat ty pozice jen neobsazené.
Na této TV jsem trvale na satelitu Skylink. Mám na ní však také naladěno místní digitální kabelové vysílání. Nedávno jsem náhodně zjistil, že mi to vypnutí a zapnutí proběhlo i při příjmu kabelovky na programové pozici 30. Kabelovka nepotřebuje žádný modul a kartu, takže problém by neměl být v Irdeto SMIT a Skylink. Na jiném fóru jsem zjistil, že tento jev pozorují na Sony Bravia také jiní. U mne také nejnovější SW nepomohl. K tomuto jevu dojde i v režimu "třídění satelit". TV se během třídění sekne a po chvíli se zapne a vypne. Při běžném sledování mých stanic Skylink se to nestává a tak to neřeším.

Standa3
Registrace: 1/2006

Práve kvôli tomu to sú TV so stavaným tunerom na prd platí to pri vsetkých značkách tv. Katastrofa pri ladení editovanie TP tak isto editovanie programov také niečo sa zažívalo keď začínali prvé DVB-S a to je tak 17-18 rokov do zadu. Je tažko radiť vo včine je to HW chyba tunerov.

dvbt
Registrace: 2/2007

Podobný problém řešil kamarád a zjistil že musí vyměnit konvertor .Měl totiž Tv připojenou ze smyčky sat.recevru a když dětičky v pokojíku zapnou nebo přepnou tak se Tv sekla nebo vypnula.Koupil konvertor s 2 vývody a bylo po problému.Taky Sony ale nevím přesně typové značení.

hledac01
Registrace: 12/2008

dvbt:
Jinak existuje šikovný prográmek "SONY Editor", kde si kanály uložíš na USB, na PC to otevřeš, poskládáš a uložíš a pak už jen zpátky přehraješ to TV. Nezabere to ani 10 min. R^

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

Podle popisu ten SONY editor podporuje jen modely:
KDL-55HX750 / HX755 / HX855 / KDL-46EX650 / EX655 / HX750 / HX755 / HX756 / HX757 / HX758 / HX759 / HX855 / EX655 / KDL-40EX650/ HX750 / EX555 / HX755 / HX756 / HX757 / HX758 / HX759 / HX855 / KDL-32EX650 / EX655 / HX750 / HX755 / HX757 / HX758 / HX759 / KDL-26EX550 / EX555 / KDL-22EX550 / EX555.

Standa3

jasně, tv musí mít funkci možnosti uložit, nebo poslat naladěné programy na usb.

Kibicak

Standa3:
Těch modelů bude mnohem více, řekl bych že jsou to všechny modely od roku 2012-2013.

Kibicak

Starám se v okolí o ladění a aktualizace dvou TV Sony, KDL-40EX706 (od roku 2010) a KDL-40W605B (od roku 2015). Bohužel ani jeden z nich nemá možnost uložení nastavení na USB za účelem úprav v Sony editoru. Naštěstí oba tyto TV mají slušně vyřešenou možnost programové aktualizace a následného setřídění.

Standa3

Vycházím z toho, že SW byl vydán v roce 2012, ale zřejmě se bude jednat jen o ty lepší modely.

Kibicak

Mám Sony Bravia pátý rok. Po přechodu na placené kanály a instalaci modulu začaly postupně ubývat placené kanály, až nešlo skoro nic. Tak mi napadlo vysunout modul a dát ho zpátky. Okamžitě všechno naskočilo. Toto se opakovalo 2x, nyní už asi rok v pohodě.
:8) Občas mi zamrzne na půl minuty REBEL, ale to jsme tu již rozebírali. Sat na tom neprovozuji, tak nevím. :8)

Provozuji to v kombinaci s AV Recieverem, který je připojen přes HDMI 1.4,tedy po zapnutí telky a ověření karry se repro automaticky přepne na Domácí kino.
Nedávno jsem připojil další SATelit a to přímo do HDMI na telce. Od té doby jsou s přepnutím vstupů na telce potíže, system telky si plete HDMI vstup a HDMI výstup do domácího kuna.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

Tv Sony Bravia KDL-52NX805

Mám kartu výměna a modul SMIT fialový a obdobný problém mám na HBO HD na nové pozici na původní bez problému.Předtím to dělala Prima Love a nově přidané kanály HD to jsem měl starší modul SMIT modrý :laughing: :fuming: :fuming: :fuming:

rychling
Registrace: 2/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra