Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY :-(

Chtěl bych poprosit o radu, čim to, že mi nejedou všechny transpordéry na astře 23,5 ? Mám skylink a třeba 11 797 H je mrtvej, ale jiné mají signál na doraz. Co mám dělat ?

faba123
Registrace: 7/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...

Silesian jen pro sebe, tátu a sestru. Každá návštěva sateliťáka je extrémně drahá.

pf09 proč srandu ??

faba123

Pkud se to má zkoušet jen tak ručně jestli vyjde nebo nevyjde, tak na co sem tam teda zadávaj souřadnice a ukazuje to ideální hodnoty ?

faba123

fabo

ja to dělam tak,že si jdu k tý parabole ,kterou mám naladěnou,dám skan a načtu třeba 12525 V Ť 24 a když mi to začne hrát,tak vypnu a jdu na tu co chci ladit a dám z toho transporderu ČT 24 a šoupu pomaloučku až najdu hrající 24,doladím na horu a do boku podle budíků ,opatrně dotahuji jako hlavu motoru a hotovo!

korkoran
Registrace: 10/2006

Fabo, aj jaj. Myslím, že návštěva ,,sateliťáka" by Tě vyšla levněji. Za mne Ti mohu jen říci, že tudy cesta nevede a nemohu Ti tak tudíž pomoci.

silesian
Registrace: 4/2011

No korkoram, tam je přednastaveno asi 5 transponderu na astru 23,5 a když připojím kabel, tak mi to řekne úroveň signálu a kvalitu. Při zadání souřadnic i najdu na měřáku ideální údaje astry 23,5. Kam mám parabolu nastavit, ale nikde není co tam mám nastavené já, aby se dalo porovnat, kam točit :-(

faba123

pokud to mužeš vrátit tak to rychle vrat................!!!

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

faba123

potom doladíš jemně ty citlivé tr.
Ja mám ale satfinder s obrázkem,nevím jakej tvůj
Dělám to i s Dvbt kamošům,mám na autě malou yaginku,na kopci točím,načtu a pak hledám u Tv

korkoran

Takže nikde tam není vidět kam točit ? musím prostě zkoušet a točit až to vyjde ?

faba123

jak říká Habr

rychle a radši hodně rychle to vrať,ty stejný transpordery co tam máš zadaný budou zřejmě stejný na ostatních družicích,tak radši malou telku.Nemá to třeba aspoň jack na sluchátka?
Jak to nemá minimálně zvuk,tak laik jako já a ty si nepšoukne

korkoran

Očekávám, že měřák řekne...ideální sklon tolik, ty máš ale tolik, nakloň parabolu nahoru o tolik stupňů. Viz třeba obrázky zde : http://www.digitalnitelevize.cz/nastroje/nastaveni-paraboly/

faba123

Fabo, ještě Ti poradím. U SkyLinku došlo k přeladění. Konkrétně u tohoto TP ke změně SR. V měřáku máš staré hodnoty. Proto Ti to neukazuje. Doufám, že sis nerozdupal anténu. Musíš si to tam opravit. Měj se. Víc pro Tebe udělat nemůžu.

silesian

Nene , třeba astra 23,5 tam má jiné transpondery, než 19.

Ano zvuk to má, zvuk přerušovaný a nebo při dobrém signálu nepřerušovaný, ale jak poznám kam točit. Na co třeba budu měnit azimut, když bude špatná elevace ? nebo obráceně ?

faba123

Silesian, jak jsem psal, dolní větší parabola ukazuje nadoraz snad všechny transpondery, takže špatným nastavením hodnot transponderu by to být nemělo.

faba123

OK. Tak už nastav nadoraz i tu horní. ;)

silesian

Hezká rada silesian, ale kterým směrem ?

faba123

Tou parabolou vem ji za kraj do ruky a zapéruj s ní do leva či prava uvidíš na měřáku zda signál klesá nebo stoupá to samé potom udělej nahoru a dolu ta parabola trochu pruží tak se poddá signál bud klesne nebo stoupne tak to musíš dostavit na nejlepší největší výchylku. Chnápeš to?To je celej fígl.

koax
Registrace: 2/2008

Koax, to je mi jasné, že je to o točení, ale mě jen zajímalo, jestli ten měřák neumí ukázat kam. Abych nezkoušel doleva doprava a přitom to chce třeba nahoru, nebo dolu ??

faba123

To už není ani k smíchu...........

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

no proto jsem se ptal...

pf09
Registrace: 8/2010

Všechno jede. R^

saeco
Registrace: 1/2014

Já nevím, co je na tom k smíchu či srandě ? Jsem začátečník a tak hledám pomoc no...

faba123

Faba123

ten měřák nic takového neumí,jen doladit to co si sám nastavíš.Tak pokud ti mluví čt 24 nebo Ta3 nebo další VOLNÉ stanice trhaně česky,tak tam zastav a jemně do leva,do prava nahoru a dolu až ten zvuk půjde bez trhanců.Ten měřák ti bude to samé ukazovat na dalších družicích stejnou sílu a kvalitu ale jiných třeba arabských stanic,německých,anglických atd.
Platí zde dvakrát měř(zkoumej) a teprve kupuj

korkoran

A tento manuál jsi četl? http://www.satelit-tv.sk/download/SK-manual-Deviser-S30.pdf

pf09
Registrace: 8/2010

No mám podobný návod aj česky, ale není mi to stále tak úplně jasné. Co je třeba LEVEL, SNR a BER ? Nebo na jednom obrázku to řekne po zadání souřadnic azimut, elevaci a polarizaci, ale k čemu jsou tyto hodnoty ? Měly by se třeba porovnat s tím co mám a podle toho zjistit kam točit ne ? Ale kde ?

faba123

Korkoran, když to umí jen takhle ručně točením a podle zvukového signálu, tak na co to vypočítává hodnoty azimutu, elevace a polarizace ? Jen tak pro pobavení ?

faba123
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra