Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY :-(

Chtěl bych poprosit o radu, čim to, že mi nejedou všechny transpordéry na astře 23,5 ? Mám skylink a třeba 11 797 H je mrtvej, ale jiné mají signál na doraz. Co mám dělat ?

faba123
Registrace: 7/2010
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...

Silesian, co se vše zadává při lazení kanálů já znám a na televizi jsem ladil už mockrát a šlapalo to. Lítal mi donedávna celý Skylink a nikdy sem neměl problém to naladit. Prostě myslím, že špatným lazením to nebude, vidím to na zradu někde na střeše :-(

faba123

Ahá. Tak to jo. Držím palce. Čus.

silesian
Registrace: 4/2011

raději jdu spát

protože co se člověk nedozví.Že neumí číst to víme ale psát toto:lazení je co?To lezeš z hospody?

filipes2
Registrace: 7/2012

filipes2, to je taková nuda že už mě musíš chytat i za slovo ? tak né lazení, ale vyhledávání....podstata je jen jedna ne ?

faba123

faba123

Možná ta podstata je jedna ale u tebe a podle toho to vypadá.
Rv :laughing: Počkám do zítra jaká bude estráda,A nezapomeň si na střechu vzít ten měřák se kterým to umíš.A helmu a opasek až to stebou praští.

filipes2

zapoj si měřák

doma a až to budeš umět,za týden třeba, hurá na střechu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Skus zapojit kabel z tej paraboly na ktorej ide vsetko "nadoraz" a skontroluj dole na TV ci ti ide naladit ten pozadovany TP. Ak ano, tak vies ze TV mas naladeny a mozes si prehodit na tu rozladenu parabolu, skontrolovat nastavenie Diseq a uz len skusat a ladit. Nikto uceny z neba nespadol. Nikto ti tu neporadi ze otoc trocha dolava a hore a pojde to...

Muro
Registrace: 1/2006

A namiesto meraku by sa ti zisiel radsej nahradny LNB na vymenu aby si vedel dalej lokalizovat kde je chyba. Zakladny merac signalu mas v kazdom prijimaci.

Muro

Muro

Ono je to těžké s tím náhradním LNB,on totiž nemíní do toho investovat peníze.
On si myslí že mu to někdo udělá ze smilování zadara,přečti si všechny jeho odpovědi.A o těch otočí sem a tam tu bylo už napsáno, a stejně nic neudělal, tady je zbytečné radit.

filipes2

RE:ASTRA 23.5 nejedou .....

faba123:Deviser S30 vlastním,tak skúsim pomôcť.Základ je správne naprogramovanie a nastavenie meráku.
Zapni merak,stlač Menu a nastav sa na Setup.Stlač červ. a v podmenu prejdi na Configure.Stlač červ. a v podmenu prejdi na MIN OFF.Šípkou hore/dole nastav čas vypnutia meraku na 30 min,prípadne ON.Je to totiž čas pri ktorom sa merak vypne pri nečinnosti klávesnice.POZOR !!!Po každom vypnutí a zapnutí meraku si nastaví diseqc na 1 !!!.To znamená,že po zapnutí vždy meráš ASTRU 19.2,v tvojom prípade.
Po zapnutí preto stlač červ.,presuň sa na DISEQC, červené tl.,TYPE 1.0,
dole,doprava a INPUT 2 Červené,červené-SEND.Teraz si prepnutý na monobloku na 2,ASTRA 3 !!!
Merák sa vráti do ponuky vyhľadávania,vyber doprava ASTRU 3A/3B a pohybom paraboly v malom rozsahu vpravo a vľavo hľadaj signál.Ak ti signál nenabehne uprav sklon/eleváciu a znovu pohybom vľavo a vpravo
hľadaj signál.Jemné doladenie SKEW konvertora urobíš:MENU/MEASURE a parameter MER na maximálnu hodnotu v dB.Dôležité je aj naprogramovanie meráku.Ja som ho programoval(priložený software na CD) podľa referenčných kmitočtov tu na parabole v ABC,na ľavej strane je Vyhľadávanie družíc,v článku modrým REFERENČNĚ KMITOČTY.Deviser S30 je veľmi presný výborny merák.
Dúfam,že som aspoň trochu pomohol.

jope
Registrace: 8/2012

Jope...děkuji moc, konečně někdo rozumný, kdo se nesnažil jen posmívat. Určitě se pokusím to podle tvého návodu projít ten měřák a nastavit. Opravdu dík moc, jedna z mála rozumných odpovědí :-)

faba123

já myslím

,že u tebe to bude spíš,"jak se do lesa volá,tak se z lesa ozývá" R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

filipes2

Opravdu neporadíš, ale podj....at umíš, jako málo kdo.

Janmaa
Registrace: 1/2015

janmaa

Dostal informací dost. Zato, že nechce nic řešit a myslí si, že vše vyřeší spásný měřák, mu už nikdo nemůže. Pro takové lidi tu jsou odborné firmy. Stejně bude volat mechanika, jestli má měřák nebo ne. On to nedá. Za ty roky praxe jsem už takových mudrců potkal. A nakonec jsem své záda na jejich střechách mordoval.

silesian
Registrace: 4/2011

Otazka znie chce to co najskor opravit a pozerat TV alebo hrat sa s merakom?

Muro

Tak parááádaaa, 90 % úspěchu. Kanály jedou všechny a pomohlo tovární nastavení televize a znovu naskenování. Nicméně bude třeba nastavit ještě měřák, ten ukazuje opravdu na 2 transponderech signál na doraz a ostatní mrtvo. Ještě by mi moc pomohlo, kdyby nějaká dobrá duše poradila, jak ten signál vytáhnout na doraz, protože jak jsem psal tak jede vše, ale tak na 60-70%. Mělo by to jít tím měřákem nějak ještě ??

faba123

Bohůžel HD kanály od Čt kterém jsou slabší třeba dost kostičkujou :-( Jak doladit ještě lépe ten signál ?

faba123

faba123

Hochu ty jsi buďto nenapravitelný provokater nebo neumíš číst.Třeba na této stránce je to napsané a i na předchozích je popsáno co máš dělat tak jsi tak natvrdlý či co nebo se ti nechce číst?Co třeba takhle potáčet parabolou či LNB? :))) :))

filipes2

No nemůžu teď nějak přijít na to, jak se spojit s měřákem a překontrolovat nastavení transpondérů ? To ostatní co psal jope mám už nastavené.

faba123

ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY

Ano chválí ho všude a vypadá taky dobře
http://www.digizone.cz/clanky/deviser-s30-satellite-meter-diagnostika-satelitniho-signalu-za-slusnou-cenu/

standa111
Registrace: 11/2009

No tak už vím jak na to...jak zapnu DISEQ na 2 tak fachaj všechny transpondery, ale je divné, že to za chvilku vypadne.Musím zpět do menu, dám diseq 2 a pod tím send a ono to zas jede. Nevím tedy proč to vypadává a musí se stále mačkat SEND ??

faba123

RE:ASTRA 23.5 nejedou .....

Prepoj merák s PC dodaným USB káblom.Z cd nainštaluj software:najprv spusť vcredist,po nainštalovaní spusť Setup-nainštaluje sa Ti samotný SatePlan a vytvorí ikonu na ploche.Spusť SatePlan a zapni merák.Klikni na
Upload-načítajú sa Ti hodnoty z meráku do PC.V ľavej časti tabuľky máš naprogramované satelity.Kliknutím na štvorček pred satelitom sa Ti na pravej strane zobrazia naprogramované transpordéry.Hodnoty môžeš meniť kliknutím na jednotlivú položku.
Pridanie družice-horné menu-ADD PLAN
Zadáš názov družice,polohu E-východ,W-západ,LNB Low-9750,LNB High-10600,menu-ADD CH-zadávaš nazov transpordéru,frekvenciu,FEC,polarizáciu
moduláciu-DVB-s=QPSK,DVB-S2(HD)=8PSK.LNB LO nastavíš podľa frekvencie:od 10700-11700=Low,od 11700-12750=High.
Môžeš nastaviť 16 družív po 6 transporderov.Vymazanie družice alebo TP:klikneš na štvorček pre družicu alebo TP a DELETE Plan,DELETE CH.
Údaje uložíš do PC-SAVE ALL.
Uloženie naprogramovaných TP do meráku-horné menu DOWNLOAD.Merák musí byť zapnutý.Načítanie údajov z meráku do PC-horné menu-UPLOAD.

jope
Registrace: 8/2012
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra