Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Sat. měřící přístroj?

Zdravím, jaký koupit satelitní měřící přístroj. CCa do 10tis. Chci si sám naladit toroidní parabolu t90 a nechci na to volat technika. Díky za radu.

Digi Tv top platforma

satmana
Registrace: 10/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

Sat. měřící přístroj

Amiko x fider cena 8300 na nastavení paraboly stačí

kanon
Registrace: 2/2007

RE: Sat. měřící přístroj?

To už si radeji pořiď starý receiver Openbox X800, nebo 820 a malou TV. Jinak je to vyhazování peněz.
Technik se znalostmi, zkušenostmi a měřicí technikou je ale jistota.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Tak, tak, v amatérskych podmienkach je starý openbox ozaj super na nastavovanie antény.Okamžite reaguje aj na tú najmenšiu zmenu signálu.A keď chceš merať aj hádé, tak zober openbox s2

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

Vladoholub umi aj zo starym openboxom merit dvb-s2.

bretah
Registrace: 9/2012

Openbox S2

Openbox S2 určite nie ! Na rozdiel od 800vky ukazuje vtákoviny.

jarosa
Registrace: 12/2009

A co na tom chceš prosím tě složitě ladit? Od Sirius až po 45E to jede jako z praku. Pokud chceš 45/46 na jedno LNB, tak to je trochu složitější, 16E se vejde mezi 16-19,2 s rezervou, problém je akorát na 26E, tam je odstup 2 stupně od Angličanů. A ještě Thor. Pokud se od 26E oprostíš nepotřebuješ zrovna DIGI, tak to naladíš podle teploměru bez problémů sám.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

To bretah

Stupil som ti na otlak,že sa do mňa navážaš?Chlapče kto umí,ten umí,kto neumí ten len čumí a to je tvoj prípad.By si bol prekvapený ako viem aj obyčajným Openboxom rady 8xx nastaviť aj problematické transpordéry na HD,aj keď to nastavujem na SD.Máš sa ešte veľa čo učiť od starého kozáka,tak si daj pohov a nenavážaj sa do mňa.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Však jak říkám, starý kozák Vladoholub nastavuje i na openboxu řady 8xx dle hd hd transpondérů. Nech sa darí.

bretah
Registrace: 9/2012

vlado+Saxon

nechci vás dávat dohromady,ale tady máte oba pravdu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Samozřejmě, že pravdu mají všichni, osobně se přikláním k Morousovi./Na toho Badra bych se ale vybodl hned/ Satmane, nepřijde Ti ujetý, že chceš kupovat měřák za cenu nového dua2, jenom abys naladil T90? Tak to nejdřív zkus bez toho a pak se uvidí...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Podívej se např. sem :http://aukro.cz/trimax-6600-ci-satelitni-merici-pristroj-i5179032822.html

Lomík
Registrace: 11/2012

lomík

...proč myslíš, že ho prodává po jednom použití?? A za méně než 50%...

On Air!

Saxon

A ty to víš ? K zamezení spekulací :Prodávajího znám,jde o pozůstalost.

Lomík

Pozůstalost po jednom použití?
Ten stroj jsem měl doma, na zkoušku...

On Air!

Saxon

Nebo ho prodává přímo dotyčnej :)

hogofogo11
Registrace: 9/2014

Víš,původně jsem ani nechtěl reagovat,ale nedá mi to.Nepovažuji se za odborníka v oblasti satelitního příjmu,začal jsem poměrně nedávno,někdy po roce 1989,kdy jsem pro sebe a několik známých zhotovil pár ,tehdy ještě analogových přijímačů a od té doby nastavil v rámci sousedské výpomoci desítky parabol.Nejsem tedy profesionál.Používal jsem ze začátku různé"ručičkové" vyhledávače,postupem času jsem vyzkoušel i sofistikovanější přístroje.Mezi jinými i zmiňovaného TRIMAXE,kterého mně zapůjčil kamarád.Vím,že každý takový vyhledávač má své mouchy,ale s tímto přístrojem jsem nastavil bez problému několik multifokusů.Na druhou stranu,znám několik profesionálů,kteří se rádi předvádějí s přístroji v cenách nad sto tisíc,a když jsem se jednoho zeptal (přístroj měl údajně 6 let),kdy ho měl na kalibraci,tak nevěděl ani,že by měl..A abych se vrátil k meritu věci: Vím,že se ještě hodně musím učit,proto rád čtu názory odborníků a lidí chytřejších a zkušenějších,mezi něž patříš (a to nemyslím vůbec ironicky)i ty. Proto mě udivuje styl tvých odpovědí a zpochybňování informací,které jsem podal.
Rád bych se dověděl proč obecně tyto přístroje a konkrétně zmiňovaný TRIMAX není vhodný pro a m a t é r s k é nastavování parabol.Podotýkám,aby diskuze opět nesklouzla jinam,že ze zkušenosti vím,že nejde většině amatérů o měření absolutních hodnot veličin,ale o komparativní měření.Děkuji za fundované vysvětlení.Myslím,že tvá odpověď bude poučná i pro mnohé další.

Lomík

Já to vůbec nezatracuji, to mi do úst nekládej, jen mi přijde divný popis, resp důvod prodeje.
Zrovna tak kupovat takový přístroj na nastavení jedné antény T90, na to je to opravdu vyhazování peněz. 5 tisíc je podle mě peněz dost a dají se využít smysluplněji.
Učit se musíme všichni a pořád, to je pravda.

On Air!

Saxon

Jsem rád,že jsme se domluvili.Jde o rozdíl v pohledu-ty profík,já amatér.A amatéři jsou někdy jako malé děti a pro svůj koníček si pořídí lecjakou hračku. Protože dotaz zněl jaký přístroj pořídit,mohu ze zkušenosti tento přístroj pro amatérské použití doporučit,obzvlášť znám-li osobně prodávajícího. A kceně ? Asi jsi přehlédl,že jde o AUKRO a cena je s přihazováním.

Lomík

Chlapi když jsme u těch starých dobrých a vcelku přesných X-8xx teploměrových Openů. Neexistuje nějaký podobně přesný HD model? S2 HD to určitě není. :lookaround:

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Občas se na Aukru objeví nejaký starší merak bez DVB-S2, nedávno to byl Scout, pak tam byla 450 od Televes, to bych šel radeji touhle cestou. Dokonce znám jednoho člověka, co bude prodávat Explorer II+ od Promaxe, ale to už bude cca 40tis. Trimax6600 je pouze STB na baterky, ale spektrák je treba i pro amatera.

On Air!

Saxon

BIDLO

to co požaduješ umí přesně skybox F5S,o kterém jsem tu nedávno psal,už jsem jich pár poslal do terénu,jedem mám teď doma na test,znám openy dokonale,tohle je řekl bych to samé ,ale v HD,dokonce to vypadá na stejného výrobce,mají i stejné softy,někde psali,že tam byly jen nějaké tahanice o značku skybox,viděl jsem opena a je to to samý na pohled,jen jiný nápis R^ :laughing: R^

pierrepetr

tady

http://www.amazon.co.uk/OPENBOX-REPLACEMENT-Freesat-Satellite-Receiver-black/dp/B00NF3IJFC/ref=pd_sim_ce_4/277-3765248-5237135?ie=UTF8&refRID=1PFQ5D8GY69Q4MNK09E4

http://stuccu.com/s/Skybox+F5-MbSLsTI-Buy-Exclusive-Deals-70-OFF-Save-Big-Lowest-Price-On-Skybox-F5-Best-In-Stock-Fast-Free-Shipping?mt=b&keyword=skybox%20f5&ap=1t3&cid=55942137414&caid=54c15db9b1b1c62f78c11b7c&netid=1&network=s&aaid=54c15db9b1b1c62f78c11b7e&gclid=CLj80YvdssQCFaoEwwodrC8AsQ

skybox má lepší kvalitní ovladač,jinak rozdíl nevidím R^ :laughing: R^

pierrepetr

pier

Vypadá dobře ale prodává se to vůbec u nás?

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Nejaky cas dozadu som sa tiez zaujimal o satelitny merak (u mna ide o hobby meranie), kedze moj Satlook Micro sa porucal. Hladal som nieco na hobby meranie do 500-600 EUR v podobnej kategorii ako bol Satlook. Nakoniec som dal na doporucenie Saxona a kupil som cez bazar Rover ST4 za dve stovky a nelutujem. Obetoval som sice DVB S2, ale "dospely" merak - to je iny svet ...

JanoHels
Registrace: 1/2006

Tip:Optibox T3600 a nebo TRIMAX T 3600. Na mé hraní dostačující. Ted´ale který?

Digi Tv top platforma

satmana
Registrace: 10/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra