Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

showbox vitamin

caute. prevadzkujem showbox vitamin soft 99.69 a seka mi obraz resp. mrzne ale len na HD kanaloch vertikalna polarizacia Horizontal idu vsetky ok..co myslite cim to moze byt? konvertor som skusal iny..nepomohlo..signal naladeny merakom..na maximum..takze hw? sw? mate niekto skusenost s tymto problemom?skusal som asi dva dalsie firmware bez zmeny..

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: showbox vitamin

a co tak dat si ho preflashnut na enigmu, hmm ? teda v pripade ze ho nemas kupeny u dovozcu klonov fy ABshitCOM

arioner
Registrace: 8/2010

je to origo...prefleshnut by som ho aj dal...ale ak to je hw chyba tak zbytocna namaha a peniaze..tak sap ytam ak to niekomu robilo software tak by to snad slo..dat na enigmu ale ak je o hw chyba tak pojde do popelnice

tulen

Tyhle křápy házej do popelnce ihned, Kupuj ty přítroje na které je spoleh/VU dou, Optimus OS1 plus ,Optius OS2 plus, Dreamox 8OO HD SE ,XPEED LX1 atd./Jiné kryply házej z okna./a budeš v klidu,nebudeš zde zakládat vlákna,které jsou na houby a nikdy je nepotřebuji/ :laughing: :laughing: :8)

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

Pro běžné užívání je v pohodě a navíc super obraz,tuhle závadu spraví jeden kondík 1G/16V a naletovat na to správně místo na základní desce asi tak ;)

ZDK1
Registrace: 10/2007

to Hery

výrobky od Winixu např Openy 800 810 820 už jedou bez problémů více jak 8 roků , totéž showboxy 300/500/700 apod ,Vitamín má jeden z nejlepších obrazů vůbec , tak si vytři zrak nebo otři prach z tvé CRT telky jak se budeš dívat na DM nebo Vůčko možná se ti rozjasí i v hlavě :laughing:

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec
Registrace: 10/2007

lubos3nec

přesně tak R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

lubos3nec a Ty pierrepetr abys nepokonkoval

za 1. nepoužívám CRT telku,to jsi možná ještě v pravěku
za 2. křápy typu Vítamín nechci vidět,
jinak koukni na procesory vitamínu a třeba optimuss OS1+ a nemám se s Tebou chytráku očem bavit.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery

kdyby jsi

sem chodil víc,jak v pátek,tak by jsi viděl ,moje poklonky R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

mám smůlu,jsem tak pracovně vytížen, že jenom v pátek a v sobozu mám čas otevřít tento drbací plátek, jinak fakt nemám čas diskutovat o blbostech jiných lidí,protože to co je nejlepší a velice dobré si rozhoduji sám,nebo odborníku kteří jsou v oboru a bez hloupých lidí,kteří zde vystupují, a znají houby.

hery

hery....

to chápu,ale s tím obrazem jsi vedle,jak ta jedle,diskutuj jen o čem něco víš R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

o tom obrazu, jsi taky vedle,protože nejlepší obraz u HD přístrojů nelze určit tak jak to popisuješ, tady jsou zase jiné veličiny podle kterých se to posuzuje, to TI mohu říci a možná to je pravda že GOLDEN spark má lepší obraz,než třeba Dream 800HD SE,ale to ještě nikdo nezdokumentoval, jsou to subjektivní dojmy.Jinak ahoj ráno jedu do Jaroměře a chci být do 12,00 doma tak jdu spát, čau.

hery

hery....

ano je to subjektivní,ale porovnatelné,pokud každý přijímač budeš nastavovat na ten nejlepší obraz,tak potom uvidíš,že z jedenoho ze dvou porovnávajících prostě lepší obraz nevyždímeš,i kdybys dělal cokoliv,pak ten první je lepší,třebaže toho tolik neumí,na koukačku je lepší,pak se musíš rozhodnout,co je pro tebe priorita R^ :laughing: R^

pierrepetr

@hery

a hernajz vidim ze mistr čunek zase u krabicoveho vina pri CRT telce s vuo trulo boxom.. no jak si taky bezpecak jako sat odbornik tak panboh zavaruj !!
Tak jak tu pisu nadomnou ... STI chipset ktorym je osadeny trebars aj showbox, ale aj amiko alien ma 1000x lepsi obraz na SD kanaloch ako tvoj italo/koreo/cinano sh*t vuo osadeny broadcomom !!! takze sa zobud trumpeto !!

BTW: uz davno si tu nehodil obligatny žvast jak sedis ve švicarech s nejlepsim vinem v ruce (pre neznalych sedava v zahulenej 4-ke putike u stoloveho vina, a ked sa tu do neho niekto navaza chytro chytro sa vyplače adminovi)

arioner

@arioner

nemôžem s Tebou súhlasiť,nehnevaj sa.Vitamín s čipom STi mal vážne vynikajúci obrazčok aký som na týchto novych STB poriadno nevidel! Mal som ho a viem čo bol zač.Čo sa týka spolocnosti tak nič moc,a preto išiel z domu.Ale SD mal fakt dobrý obraz ako samozrejme aj HD.Dobre sa to porovnáva na 140cm ;)
To že Amico má obraz 1000x krajší tak to si prehnal,teda ak ho vlastne má aspoň porovnateľný :)))

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

vladofogo,

on ti do PB ten STB jednoducho neposle...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

ano ma to najlepsi obraz aky som ich pristrojov v danej cenovej relacii videl aj preto by som ho nerad vyhadzoval...citam ze staci priletovat este jeden kondik na dosku...ale sam si s tmy neporadim. inac pri zapnuti seka vsetky kanaly a ked sa zahreje ide vsetko ok okrem čt hd na vertikalnej polarizacii..zvlastnost tohoto stroja,:D

tulen

Ak máš originál od Sapra,tak sa snimi dohodni a oni Ti to obratom pošlú naspäť.Neviem či sa niečo platí,ale urobia Ti to spoľahlivo ;)

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

je to original podla vsetkeho ID ma ako tie od sara origo..aj nalepku..ale kupeny z druhej ruky..a sapro je v cechach...tak im skusim poslat email..co oni na to..

tulen

já jsem si koupil showbox vitamin 5000HD S ENIGMOU 2 a openpli image loni v září od Videotechu z Prahy a můžu říct že jsem vyhodil 2800kč za krám.Neustálé restarty ,zelená smrt ,zamrzání ,samovypínání uprostřed filmu a ta planetka modrá točící se v levém rohu neustále ta mě už přiváděla k šílenství.Vydržel jsem to asi 2 měsíce a zhruba koncem listopadu jsem vzal kladivo a jednou ranou bylo dílo dokonáno a skončil v popelnici.Vyhozeny prachy .Momentálně jsem na dvbt a přemýšlím o nějaké solidní mašince ale tak do 8 litrů ale aby to nebylo jak vitamin ,to bych pak asi skončil na psychině už.To je vše z mé strany o Vitamínu. :bomb:

marksony
Registrace: 3/2006

marksony

Co to je solidní mašinka? Co si od takového přijímače slibuješ?

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

saxon

ahoj no tak já nejsem zase nějak extra náročný ,žádné Dreamboxy za 15 litrů nepotřebuji ikdyž by to bylo určitě super ale zase něco s enigmou 2 ,prostě s těmi možnostmi co enigma 2 má ,samozřejmě s Emu ikdyž toho už moc není ,a hlavně také s rychlejším procesorem než měl vitamin.Nevím u toho vitaminu proč nestíhal ,bud měl pomalý procesor anebo já pomalý internet který je u mě 8Mbps.Když jsem např. sledoval něco z iptv tak asi po 5 sekundách zůstal obraz stát a když jsem dal back tak hned planetka v rohu a musel jsem ho restartovat natvrdo .a toto bylo třeba 10 krát denně.No tak tyto problémy aby ten nový přijímač neměl.jinak nepotřebuji nic extra. díky za radu a reakci.ahoj. :(

marksony

@bohus31

alias dempsey, mne je to sum a fuk ci posle alebo neposla, katdopadne co som pisal o sti plati, kazdopadne mi vady stale to nedoriesene pukanie zvuku cez HDMI... lenze showbox v tom neni sam, robi to aj amiko alien mini, takze to tipujem na problem playera na kttorom je naportovana enigma 2

@ marksony

jasne tebe staci aj abshitobox za 40 €, tak isto si nedozicis steak ale stacia Ti parky z rozkom.. co potom robis s prachmi ? chlastas, alebo kouris ? tak to zanech a kup si poriadny box trebars aj za tych 15 litrov

@ Saxon

u mna je momentalne solidna ale fakt solidna masinka DM 7080 s oe 2.2 .. bootuje neskutocne rychlo, obraz super jak na sd tak na HD, prepinanie rychle enigma napriek tomu ze su to zvacsa alpha verzie chodia super mrte pluginov z ktorych najcastejsie vyuzivam dvbloger a potesil ma v poslednej dobe CI+ plugin ktory naozaj maka.. Skusal som HD+ kartu 1860 sparovanu s CI + modulom, ale aj Váš CI+ modul od Digi TV a oba okamzite detekovalo a nabehol obraz..
Takze DM7080 je jediny sat prijimac s CI+ podporou a enigmou 2 - naozaj sa oplati kupit pre sat fajšmnekra .. R^

arioner

arioner

nazdar kolego tak za 1. nechlastám ani nekouřím a za 2.si myslím že už solidní box koupím i za 8 litrů což je muj strop.zase takový maniak nejsem bych měl box za 15 litrů .Mám i jiné výdaje což asi nepochopíš ale jinak dík za radu ,měj se. ;)

marksony

tak som sa na to pozrel zbližšia a je to sice sapro.cz ale pod tym na holograme je napis cdc.sk
hw to ma verziu 00.01.00.00
micom: 1:70
model id: 0x7330
napis vzadu made in P.R.C.
a štitok v cestine tak snad origo a nie nejaky cinsky klon.

tulen

Vitamin Pro 256 MB

Ne každý Vitamin má rozšířenou paměť. Verze Pro 256 MB umožňuje instalovat Enigmu 2.
Už verze "Startkit" chodila dobře.
V mém případě jsem nainstaloval verzi
"enigma2-sapro_vitamin_flash_20141222.zip" a s výsledky jsem spokojen. Dokonce nahrává na externí USB disk zformátovaný na NTFS. Chodí stabilně a bez problémů.

Ve většině případů "nespokojenosti" s jakýmkoliv linuxovým přijímačem je chybná instalace - odladění softwaru pro specifické požadavky uživatele. Bez základních znalostí je to vždy obtížné, ne ale nemožné.
Více k sotwaru je na ab-forum.info a na stránce Sapro.

bob.r
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra