![]() |
|
Problém sloučení DVB-TVážení anténáři. Dokázal by mi někdo z vás poradit, co např. použít za slučovač. Přijímám z pražskýcch vysílačů vertikální Žižkov k. 41, 47, 51, 53, 59, horizontální Ládví a Cukrák k. 37, 41, 42, 53, 59. Ty přijímám na dvě colorky a se sloučení nemám problém. Jenže dnes jsem přidal Televes DAT HD BOSS na V1 60. kanál Liberec, která má výbornou kvalitu signálu, pokuď ji nesnažím sloučit s oběma colorkami. Při sloučení 60. kanál zmizí. Je z vás někdo ochoten poradit, jak by se to dalo vyřešit ?Skylink + O2TV
|
kvasnak
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 417 |
![]() |
|
RE: Problém sloučení DVB-Tkanálový procesor na signál k60 a překlopit do klidných vod...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
SaxonVím o tobě, že jsi zkušený anténář a byl bych ti vděčný za radu, co bych si měl konkrétně pořídit.Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Problém sloučení DVB-Ttakhle po telefonu se radit moc nedá, ale tvuj problem bězně řeší napriklad toto:http://eshop.antech.cz/out/media/man_cz_pc_525.pdf existují i levnější řesení, ale to je individulaní záležitost, kterou musí řešit antenář na místě po důkladném měření situace. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
SaxonDíky za info, klidně si pozvu anténáře, aby mi to dal dohromady, když jsem si s příjmem signálu naprosto jistý. Jde jen o sloučení a na to má hlava nestačí :)Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Problém sloučení DVB-TK čemu potřebuješ 60.k když chytáš plno ostaních k? |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 941 |
![]() |
|
RE: Problém sloučení DVB-TKvuli te regionalce co tam vysila ???Za urcitych podminek to jde sloucit i hybridem. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
Jde to sloučit docela jednoduše.Je v tom ale háček, který je potřeba odstranit. Především je nesmysl, přijímat na dvě antény stejné kanály (41,53,59.) Když se vyřeší tato duplicita, je možné použít jednoduchý fígl, který dovolí to neselektivně sloučit na hybridu.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
Možnáby stačilo K 60 zesílit (kanálovým) zesilovačem ještě před sloučením. V tom případě by byl s vysokou pravděpodobností ohrožen K 59, protože kanálový zesilovač K 60 by zesílil i K 59.Zkusil bych proto, zda sólo antéma z Liberce se zesilovačem "umí" i K 59 s dostatečnou kvalitou. Pokud ano, pak bych K 59 z jiných antén mohl potlačit zádrží ještě před sloučením. Praxe a teorie jsou nezřídka dvě dost nezávislé věci. Na kopci mi hrála sólo anténa se širokopásmovým zesílením namířená na Polsko a téměř v pravém úhlu vzala i všechny ostravské vysílače s dostatečnou kvalitou. Podle teorie jde o vyslovený nesmysl... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
kvasnakNapiš jak máš vše sloučený,hybridně to vyřešit jde, ale step by step, za sloučený antény "pražský", zřejmě bude potřeba zařadit regulovatelnej útlumák vysilače jsou přeci jen silnější jak Liberec, neškodila by lokalita. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Problém sloučení DVB-TTady je potřeba především měřit přímo na místě, rady od PC asi k ničemu nepovedou.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Problém sloučení DVB-TDnes mě napadla v práci myšlenka, jak to prozatím vyřešit, abych nemusel na půdě přehazovat kabely.Použil jsem starý napáječ a Televes na Jěštěd připojil zvlášť do setoboxu, z kterého jdu do TV. Obě sloučené colorky jdou přímo na anténní vstup TV. Takle mám vše a přepínám jen na dálkovém ovládáníSkylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Problém sloučení DVB-TV1 je náhodou dobrá. Čekal jsem, že bude na satu, ale bohužel z toho sešlo.Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Problém sloučení DVB-TTak tak V1 je z regionálek jednička taky jsem si doma v Praze pohrál z příjmem V1 pro dokumenty BBC i v noci to akvárko s potápěčema je OK.Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
|
satmam
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 971 |
![]() |
|
RE: Problém sloučení DVB-TU mě vzdálenost nějakých 100 km a s anténou Televes DAT HD BOSS kvalita signálu kolem 90%.Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Problém sloučení DVB-TJJ, hraje to i u nas ve stredu Moravy na nekterych mistech. Parkrat jsem to uz delal, nekdy se to slucuje s Kojalem, coz je take K59. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Problém sloučení DVB-TNo dnes než jsem šel do práce, chvíi jsem to akvárko sledoval, fakt nádherné :) V šest ráno začlo vysíláni.Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
![]() |