![]() |
|
přestal fungovat satelitz 17 na 18. 3.nefunguje satelit,večer jsem ho vypnul a ráno na všech programech není signál.Přijímač mám OPTIOBOX pony,programy jdou posunovat,ale neni signál.Může být špatný přijímač.Děkuji za rady. |
balatka
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 9 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
RE:přestal fungovat satelitZkus jiný přijímač a pak pátrej dál.Kabeláž,konektory,parabola,atd.Přeji hodně úspěchů! |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 670 |
![]() |
|
RE: přestal fungovat satelitTovární nastavení. Vytáhnout se zásuvky. Jestli nemá software nakou chybu. Pohnuta anténa, a podobně. |
satman1
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 4 109 |
![]() |
|
čtu nadpisa už jsem se leknul, že někdo má doma tlačítko a může vypnout kterýkoli satelit na oběžné dráze. fuj, to jsi mne vylekal hned po ránu.Pokud ti nejde pouze přijímač, ale satelity si nevypínal tak přesně jak píšou kolegové výše. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
Dagy2vysoce inteligentní |
vladnaico
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 445 |
![]() |
|
Příčina je jednoznačně tato:1. Závada uvnitř přijímače, tuner nedostává napětí z důvodu porušení kondenzátoru a následného poškození odporu.2. Vadný konvertor na výstupní části - elektrická závada. 3. Vadný konvertor na vstupní části - mechanická závada, proniknutí vlhkosti do LNB. 3. Těžký pták, který sedl na koaxiální kabel a vytrhl kabel z koncovky LNB. 4. Silný vítr, který udělal totéž, co těžký pták. 5. Manželka, která opakovaně zapínala a vypínala satelit. 6. Mizerně zašroubovaný konektor F do přijímače. 6. Rozvodná společnost, která nedodržela předepsaný rozsah napětí v síti a poškodila přijímač. 7. Přenastavení Diseqc přepínače v důsledku nevhodné manipulace. 8. Nový SW, který má vady. 9. Únavový lom špatně uchyceného kabelu, který kmitá ve větru. 10. Koroze F konektoru na LNB. 11. Koroze síťky kabelu na nevhodným způsobem upevněném F konektoru. 12. Špatně upevněný koaxiální kabel na vnitřním spoji u přijímače. 13. Nedostatečně upevněná parabola a změna směru paraboly v důsledku větru. 14. Dobře upevněná parabola, ale špatně zakotvený stožár. 15. Špatně dotažené šrouby pro svislé nastavení paraboly. 16. Opilec, který při návratu z hostince trefil parabolu prázdnou lahví. 17. Jiná, výjimečná a nečekaná závada. Teď je na Tobě, jak postupně jednotlivé možnosti vyloučíš a najdeš tu správnou. Mnoho štěstí!!! ![]() ![]() ![]() Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
vladnaicojen jsem se podivil, že někdo kdo sem chodí 7 let napíše správu, že přestal fungovat satelit. a jemu na jeho přijímači optibox "Programy jdou posunovat ale není signál".tento zpsob dotazu je normální pokud někdo přinese domů přístroj a na druhý den mu nejede. Ale ne po několika letech provozu. Ať dělám co dělám fakt nerozumím, co mu ten přijímač dělá, že může posunovat programy. Logicky vyplynula z toho 17-ka od samorosta. Doplním zcela reálnou 18-ku z jiného konkrétního případu "manželka si po vyprání odkládá na LNB prádlo při věšení na balkóně a jednu peřinu na něm zapomenula" |
Dagy2
![]() |
|
RE: přestal fungovat satelitjá bych mrknul na bod 7.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE:přestal fungovat satelitahojte. mne satelit komplet odešel.bez napetia,proste je hluchy.večer som volal do skylink a priznali si technicku chybu.dnes som kupoval novy sat,no snad mi ho skylink neod-ebe.ani radšej nebudem ani skušat ten TP 12109..ak mate info ,dajte vediet.. |
sano1
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 439 |
![]() |
|
sano1sano1 ty chceš říct že ti přes družici spálil skylink tvůj přijímač a že ti to potvrdili na té jejich lince. Ufffff co se tu ještě neutrepe???Popis to přesněji to slyším prvně. To ti tam poslali naky výboj a jenom tobě. Sem zvědavej jak to bylo. |
satman1
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 4 109 |
![]() |
|
RE: přestal fungovat satelitToto su nejake konspiracne teorie![]() Pridal by som este 19ku, manzelka vesala pradlo a mala to zavesene na rahne, tazke pradlo ohlo rahno a nie je signal...niekto sem tusim daval taku fotku ![]() Treba prejst vsetky spoje a koax, mozne poskodenie, vytiahnutie. |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
Nebo Ti pessednul na DO a něco Ti přenastavil jako jednou mě![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
teraz je to jasnesano1 potvrdil ze prijimac mu odj..l skylink.zrejme sano a balatka mali toho poľského tankistického psa. Tak bacha ďalší čo si poriadne neplatíte, skajlink vás dokáže vystopovať a zničiť. Konečne. ![]() |
Dagy2
![]() |
|
RE: přestal fungovat satelitNa optibox pony dosť často odchádza zdroj napätia pre LNB. Je to DC/DC menič. Skontrolovať výstupné napätia na pripojení F konektoru. |
rolis7
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 410 |
![]() |
|
přestal fungovat satelitTak, toto je opravdu rada odborníka.Děkuji moc |
balatka
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 9 |
![]() |
|
balatkatak už konečne napíš čo sa vlastne stalo.Zapol si prijímač a - na obrazovke TV sa vypisuje "žádný signál" ? - menu, nahrávky a všetko ostatné z prijímača vieš na TV zobraziť? Tzn. že prístroj sa inak (okrem "on-line" príjmu sat staníc) správa štandardne? - keď dáš zobraziť "teplomery" transpondéru sú oba spadnuté na nulu? - čo je to "jdou posunovat programy"???? - máš aj inú družicu ako 23.5E? ak áno motorom natáčanú anténu alebo DiseqC s viacerými LNB? ak áno, skúšal si pootočiť motorom, resp. skontrolovať nastavenie DiseqC? doprde.le ako to máme všetko uhádnuť? Ešte sa na.se.r že ti niekto nevykúzlil správnu odpoveď z vešteckej gule. Nepochopil si, že tvoj dotaz postráda úplne všetky potrebné informácie? Je typu "včera jsem dojel domů, zaparkoval a ráno jsem nemohl odjet". Ani nevieme či si sa ráno vôbec zobudil alebo si posmrti alebo či ti auto ukradli alebo tam proste len nemáš benzín. Chápeš? |
Dagy2
![]() |
|
sano1@och! bože toto som ešte nepočul...![]() ![]() ![]() Dreambox DM 800 HD se...
|
TELEFONIST
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 558 |
![]() |
|
RE:přestal fungovat satelitTakový (nevhodné slovo) jako balatka je napřezdržku! |
zeze
![]() |
|
RE:přestal fungovat satelitTo je na tři ibalginy! |
zeze
![]() |
|
balatkaje čistý příjemce rad,nikomu nikdy nepomohl a teď se čílí![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
zezea zapít deci vodky![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
pierreTo jsem nevěděl,že shulin je nevhodné slovo. |
zeze
![]() |
|
tady jemožné všechno![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
pierreAť se balatka podívá jestli mu parabola neleží na dvorku. |
zeze
![]() |
|
zezenebo mu ji ukradli![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: přestal fungovat satelitA ja som si podľa príspevku myslel, že prestal fungovať niektorý satelit, ale ide zase len o nefungujúci prijímač |
laky87
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 66 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
![]() |