Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

TV panel 100 HZ vers. 600 HZ

Kolegové, sleduji XX TV: LED, Plazma, 3D, OLED, ....,atd., s video obraz obvodem a + xx " obraz finty " - nebo jak, aby bylo jasno. No 600 HZ je na dnešní i HD signál i od BD TV někdy dost průšvih. To co umí např. plazma Panas 100 HZ s V -REAL 2. video procesorem, je teda i dnes OK-super věc v HD i SD rozlišení. No a babo raď ?? Jde jen pro konzultaci o vlivu TV signálů a TV aparátů. Se nebudem bavit o TV rozliš. obraz. technologiích u LED, OLED, Plazma - nad 70.000,- kč.. R^

CES
Registrace: 4/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

Mikek

No já to pochopil jako "krátké" povzdechnutí nad tím, že doba je zlá a ani 600Hz ledka neumí, to co 100Hz plazma Panasonic.

konas
Registrace: 12/2014

RE: TV panel 100 HZ vers. 600 HZ

Pro nás amatery by tu někdo mohl vysvětlit rozdíl mezi těmi Hz a k čemu slouží,mám jen nějaké tušení o překládaných snímcích,doplňování snímků,při rychlém pohybu ap.děkuji!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

spyko

Zkus strejdu Goo... třeba stránku http://www.chip.cz/soubory/dokumenty/d2e4a6da7e62c976bba1b7bc6c7936c9.pdf nebo cokoliv z nepřeberného množství-

konas

konas

dobrý odkaz

"Ať se bavíme o frekvenci 24, 50, 60, 100
nebo 200 Hz, můžeme s jistotou říci, že tato
čísla nutně nereflektují kvalitu. Existuje
jen jediný přesný nástroj pro posouzení
kvality pohyblivého obrazu prezentované-
ho na televizní obrazovce - a tím je lidské
oko. "

tak to tvrdím spoustu let R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

Svatá pravda. Už jeden starý technik mi říkal: Oko není pí..(neslušné slovo), kouknu a vidím!Když jsem kupoval před 5 lety TV, usoudil jsem, že 100Hz mi na 40" stačí a tehdy vládnul panel SHARP Aquos v řadě LE700 s full led podsvícením. TV stála 25 kolíků ale dodnes na ni nenechám dopustit. Když se vypnou všechny vylepšovače obrazu tak má skvělý obraz, žádné ladovské reliefy a pod.

konas

konas

Zadna 600Hz ledka neexistuje. Ty nejlepsi maji 200Hz panel. Zda se to vyrovna ci nevyrovna plasme je na jinou debatu a pro kazdeho individualni.

Mikek
Registrace: 7/2011

Mikek

Jasně každý má jinou potřebu a požadavky ale tv se dostávají do podobné situace jako auta. Já zastávám archaický názor, že TV je TV, mediacentrum je mediacentrum, sat přijímač je sat přijímač, YouTube chodí nejlépe na počítači atd. Mě nevadí krabičky u tv protože jak se dá spousta věcí dohromady, tak nic nefunguje tak jako oddělené speciální věci.Za chvíli budou výrobci dávat do tv domácí kino 7.1 a to pak bude masakr. Spousta pičičmundinek (3D apod.)v nových tv je mně osobně k ničemu Já bych uvítal opravdu kvalitní 4K monitor s DVB-T a T2-HEVC tunerem a vše co potřebuju si dokoupím. Zase ale abych si kupoval profi panel NEC, tak na to nemám.

konas

No toto ked bude citat "generace tapatalk" ...... :O

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

No toto ked bude citat "generace tapatalk" ...... :O

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra