Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Jaké družice pro zajímavé FTA stanice?

Dobrý den,
jsem začátečník se SAT příjmem a potřeboval bych tipy na družice, kde vysílají zajímavé FTA.
Zajímají mě hlavně programy v angličtině (zprávy, popř. cestovatelské pořady). Hlavním důvodem pro koupi TV a satelitu je výuka angličtiny.
Fóra procházím cca 2 týdny a zatím mě zaujaly tyto pozice:
- 13
- 19,2
- 23,5.

Lze např. 19,2 a 13 naladit "šilháním"?

Díky za rady.

ZdenekCZ
Registrace: 4/2015
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaké družice pro zajímavé FTA stanice?

Takže až na dvě výjimky samá hudba.
Z toho Challenge by zase hrábIo mně. Protože to jsou staré televizní soutěžní pořady.

toothpick
Registrace: 11/2014

toothpick

z tohto pohľadu by bol McDonalds najzdravšia a najlepšia strava - majú zrejme najviac prevádzok vo svete, denne to žere niekoľko miliárd ľudí...
Ale vymeníš umelohmotný burger za vepřo-knedlo? ;)

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dávejte pozor chlapečci

---------
http://www.mosalingua.com/en/list-of-best-tv-shows-for-learning-english/
---------
Ten seriál Přátelé je ze života, neustále se tam někdo seznamuje, potkává, baví se o práci. Proto je považován za ideální nástroj pro výuku angličtiny.

toothpick

Na marse nie je zivot, lebo vraj tam nie anglictina...... :bigeyes:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

muzu doporucit jen ukrajinske fta na amos a sirius.

sioga_bs
Registrace: 6/2007

BBC paket na Intelsat 27,5W

Je to sice v BISSu ale ten mění jednou za pár měsíců a hned je dostupný. Akorát si dát pozor na volbu přijímače, ne všechny to zvládnou. Parabolu mám v Praze 85cm, signál bez výpadků s menší rezervou pro déšť. Programy jsou naprostá špička, BBC 1 až 3 v HD a BBC 4 SD. Dále ITV1 a Channel 4 v HD a pár dalších programů v SD. Všechny vysílají skryté titulky. Kdo chce anglické programy bez předplatného tak není co řešit.

Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha

mtz7601
Registrace: 11/2011

Bum,bum,bum - bum,bum,bum vola Londyn, alebo uz to zmenili ?
Inak asi naozaj to co ti pisu je najlepsie....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

BBC paket 27,5W - přijímač

Přijímač Vu+ Zero ... a na spoustu dalších funkcí ... za 3200 Kč.

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

@toothpick: vortimonde jen upresnim, opozdene titulky nemaji nic co delat se sluchove postizenymi, pro ne jsou titulky barevne a znakove odliseny a to proto aby sluchove postizeny mel moznost pochopit i dej, ktery se odehrava mimo zaber/obraz; opozdene titulky jsou opozdeny z podstaty veci, zadavaji se v real-time rezimu nebot jde o zpravodajsky kanal(nic neznameho z nasi CT1 HD napr. pri vysilani Udalosti) pravda je, ze original boxy pro UK nabidku tohle umeji uz od prvnich digitalnich kanalu

T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

xilt
Registrace: 4/2006

Jestli je Tvojí prioritou výuka angliny, tak se přihlas do jazykovky. Když hledáš 2 týdny a jsi začátečník, kup si satelitní přijímač, který umí diseq a k tomu pořádnou parabolu a nech si naladit nebo si nalaď sám 28-23-19-13, tak jak to dělá skoro každý začátečník, projeď si kanály a uvidíš. Na 27,5 W jako začátečník zapomeň, protože Ti to za 3 dny rodina třeba ani nepochválí. :laughing: :laughing:

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

začátečník

@ Morous: jako že začátečník se nemá co dívat na kvalitní programy??? Já jsem na BBC při výuce angliny vyrůstal, samo, že je k tomu třeba škola a TV je podpůrná věc ale to asi nebudeme řešit na sat. fóru. A pokud nezvládne montáž/naladění tak snad není problém na toho někoho zavolat. A s tou rodinou jsem to nepochopil vůbec.

Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (22w) / Praha

mtz7601

Tak to ani nezkoušej pochopit. :laughing: :laughing:

Morous

Dagy2 to snad vysvětlil jasně. :laughing: :laughing:
Tazatel zatím vůbec neví, co, kde a čím přijímat, 27.5W nepatří mezi běžně sledované satelity v našich podmínkách, našilhat k tomu něco českýho je další problém a to nemluvím o zástavbě, stromech, kodování atd. ;P ;P
Řešením je možno motor, jak píše Pierre, ale ne rovnou na BBC, spíše se přikláním k tomu, napřed se trochu rozkoukat, jak píše taky Pierre. :laughing: :laughing:

Morous

Nejlepší fór je, že mi tady nějakej mistr světa minule ujišťoval, že Francouzi vysílají na 9E v originále. A přímo i vyjmenovával pořad, který tam sleduje. Konkrétně na M6 HD a 6TER HD.
Takže já týdny každýmu tvrdím, že to je super, ať si naladí angličtinu v HD na pozici 9E. Jenomže tam žádná angličtina nikdy nebyla a není :))) :)))

toothpick

Sice vysílají i originální stopu, ale na angličtinu jsem tam narazil snad jen jednou.

DVBT1
Registrace: 5/2012

Tady je ten mistr:
https://www.parabola.cz/forum/reply-727699/
Já tam vidím jenom qad
qaa = version originale; qad = audio-description

toothpick

DVBT1

Tam žádná anglická stopa vůbec není! Ten člověk byl prostě nějaký Baron Prášil :))) To jsem vůbec netušil, že něco takovýho existuje.

toothpick

@Morous

Takže když si budu pořizovat první auto, tak podle stejné logiky si nemůžu koupit BMW páč jsem začátečník ale škodovku. Tazatel chce programy k výuce angliny. Osobně si myslím, že programy BBC jsou v tomto směru nej. Pokud je satelitní začátečník, tak si na montáž stejně někoho zavolá a pak je jedno, zda mu firma namontuje a vysvětlí provoz receiveru na 27,5W nebo na Astře. Pravda ten BISS bude muset aktualizovat ale takovou trivialitu asi zvládne po názorné ukázce každý. A jestli nemá výhled na 27,5W tak to fakt není co řešit ale to mu ten montér řekne. Nejdůležitější rozhodnutí je, zda se chce dívat na stovky průměrných programů nebo 8 špičkových. A to má každý jinak. A jinak ve finále taky souhlasím s tím, že motor tyto otázky řeší všechny a je dnes za pár korun.

mtz7601

Díky všem za cenné poznatky. Hlavně díky uživateli "mtz7601" za info o možnosti příjmu BBC (teď nemyslím jen BBC World News) v ČR na parabolu standardních rozměrů.
Předpokládám, že pro teb BISS není potřeba žádná karta, ale jen potřebný kód, který zadám do příjmače.

Na serveru satbeams.com jsem našel informaci, že bych potřeboval v Brně parabolu 90 cm. Problém mám trochu ve výhledu (prokonzultuji pak s nějakým SAT dodavatelem, nebo se pokusím domluvit s domovníkem na umístění satelitu na střeše).

Také díky za tip na příjmač Vu+ Zero. Původně jsem chtěl začínat na itegrovaném SAT tuneru, ale po přečtení mnoha recenzí jsem zjistil, že to není pro začátek dobrá volba (zatím mám ve výběru TV Samsung UE40H6500).

Zde jsem našel dobrý článek o BBC na BISSu:
http://www.pixiesat.com/ENG/satellite/27W_Intelsat_907_27.5W.html

Asi začnu na integrovaném SAT tuneru a pozicích 13E, 19.2E, 28.2/28.5E. Pak popř. koupím Vu+ Zero a druhou parabolu na pozici 27W.

Pozn. příjem českých programů nepotřebuji.

ZdenekCZ
Registrace: 4/2015

Ta angličtina na těch Francouzích je. Akorát ta stopa je chybně značená jako qad. Správně má být qaa. Omlouvám se člověku, kterého jsem nazval Baronem Prášilem a děkuju mu za opravdu vynikající tip.

toothpick

@ZdenekCZ

To zní jako dobrý plán. Ty paraboly na střeše jsou výborná věc, já mám 3 na výtahové šachtě, nikomu to nepřekáží a nejsou vidět z ulice. Na BISS opravdu karty nejsou, jen ten kód. Pokud do toho půjdeš, tak doporučuju někoho, kdo ti to namontuje, rozchodí a vysvětlí, zkrátka na klíč. Když tady dáš dotaz (pozor neuvádět kontakty na sebe, jen přes PM), tak se asi někdo z Brna nebo okolí najde. Stojí to za to. Hodně štestí.

mtz7601

BISS se dekóduje dneska metodou pokus-omyl pomocí CUDA procesorů v kartách NVIDIA. Trvá to maximálně několik týdnů, než takový prográmek otestuje všechny možnosti. Takže při změně klíče si můžeš být jistý, že určitě budou. :))) Ale je to jako s každým EMU. Pokud ti někdo tvrdí, že se jedná o pohodový příjem. To nemůže nikdo dopředu vědět.

toothpick

@toothpick

To je pravda. Co se změn klíčů na BBC týká, je skupina lidí (a asi ne jedna), která má rozdělené hledání nového klíče. Každý testuje jen určitý "rozsah od-do" a pak to netrvá týdny ale hodiny. Jednou za poslední roky se stalo, že ten klíč tato skupina lidí nezveřejnila a trvalo to přes měsíc než se na netu objevil. Ale většinou je to do 24hod a změn je jen několik do roka. Druhý fakt je, že paket na 27,5W není veřejný. Osobně ani neumím na 100% říct, proč vlastně vysílá. Komerční není a může se kdykoli přesunout jinam, změnit celý typ kódování nebo skončit úplně. V tom případě nezbyde než zamáčknout slzu a přetočit parabolu jinam :-)

mtz7601

Je to zřejmě injektáž pro britské DVB-T/T2. Francouzi mají taky něco podobného.

toothpick

to toothpick

Podívej se na 6ter HD, právě běží Modern Family a byť nejsem doma a nemám možnost to zkontrolat - a ani nemusím, tak včetně aktivní originální audio stopy.

V74
Registrace: 7/2007
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra