![]() |
|
Oživení Arivy 103 HDDobrý den,mohu na oživení Arivy použít tyto kabely: COM sériová RS232 spojka female/female a USB/RS232 adaptér s USB prodlužovací kabelem na propojení s mým ntb Emachines E728. Bude to fungovat, nebo mám koupit raději něco jiného? Internet o2 (ADSL 20Mb/s) + O2 TV Stříbrná, parabola 80cm, monoblok 19.2E a 23.5E + Single LNB (28.2E-42E), DiSEqC S2/1PCNopt-W1 (P.162-IW Option).
|
salfa72
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 334 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
vladoděkuji za info,já som laik,tak mi to nič nehovorí,preto som naozaj rád za také rady odborníkou,i tvojho zrna,dakujem,ta poistka to bude ono,ta závada,to už v časoch tesla merkur stačilo vymenit a televizor fachal na jedničku,jasně,když něco nejde,stačí vyměnit poistku,to ví každý laik,naozaj super rada odborníků,to ti může žrát jen laik,ale snaha byla![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: Oživení Arivy 103 HDOdborník hledá poistku, laik vezme měřák, propískne primár a potom pokračuje dál, jestli mezi součástky nezalezla moucha nebo pavouk či nějaký jiný hmyz, vyluxuje a prohlédne, jestli se něco neseškvařilo, protože ho napadne, že vypálení pojistky má nějakou příčinu.![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Morousjasně,já jen chtěl,aby ti odborníci řekli tazateli ,kde ta pojistka je,já to nevím,tyhle šroty neopravuji![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Oživení Arivy 103 HDTaky bych se tazatele zeptal, jestli nezalejval kytičky, jako moje dcera, stačila zalejt i computer ha ha ha![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousjedna moje zákaznice taky zalejvala,ale zalila procesor a pojistka to vydržela,jen to vypálilo jiné obvody zdroje![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
no já jsemlaik,ale když už odejde pojistka na primáru,tak to bude jistě jiný hukot,odborníci jistě osvětlí![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
Salfi72To je zase diskuze. Podle toho co píšeš, bych Ti poradil zajít raděj večer na pivo a pozeptat se v hospodě po někom, kdo tomu trochu hoví, jak tady kdysi jednou radil Pierre.![]() ![]() Jestli si pleteš VGA s COMem, tak Tě potěš Pánbůh a už nic dál nezkoušej. ![]() ![]() Ale k dotazu - pokud se potřebuješ připojit z COMu na USB, potřebuješ k tomu aktivní převodník a ovladač, jak Ti radil Maneto. Jenomže v ovladači toho převodníku se musí nastavit ještě správné číslo portu. To je systémový zásah ve správci HW do počítače a navíc s tím převodníkem maká datový přenos o dost pomaleji. A to ještě nevíš, jestli náhodou ten RS232 nemáš odpálený. Takže se může stát, že Tvoje snaha vyjde naprázdno. ![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousa že u toho PC stačilo najít pojistku?![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Oživení Arivy 103 HDVyhodil jsem to i s pojistkou do garáže ha ha ha![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Ještě poznámka k tazateliJesli Ti mohu dát zaručenou radu, spoj se s WWE, který píše, žeto má zmáklý, sežeň si nebo půjč nějaký starší comp kde je RS232, a nech se vést krok za krokem. Požádej ho také o informaci, jestli to dělal kříženým nebo přímým kabelem.![]() ![]() A jestli to nepůjde, tak je někde chyba v elektronice. ![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Salfi72dle tvé poslední vzpovědi bych nedoporučoval vůbec připojovat tento šrot k notebooku ,zkusit můžeš všechno,něco jen jednou![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Oživení Arivy 103 HDJo a ještě k tomu převodníku, někdy je dobrý přenastavit režim kompatibility. Dělá se to přes pravé tlačítko na kartě vlastnosti, podrobnosti Ti vysvětlovat nebudu, protože by to pro Tebe byla nejspíš španělská vesnice. Jeno abys věděl, že ta možnost je když soft nefachčí pod novým OS. Jinak nijak Tvojí snahu nesnižuji, chodím k jednomu právníkovi, nedávno vrtal do zdi a provrtal wifinu, jinak dobrej odborník. Hodně zdaru a bycha na pojistky..ha ha![]() ![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
A vzkříšení Arivypopiš v tomto vláknu, ať si další případní postižení mohou čerpat z Tvých poznatků.![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
dobrej nápad,taky kolik stála oprava notebooku,spíš nevěřím,že se budeš chlubit![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
MožnáTi není jasné, že jsem psal o nastavení ovladače k převodníku. Už se to tu dlouho neprobíralo, tak tedy obecně v kostce. Spustíš obslužný program pro přenos dat, kde bývá nastavení portu. Většinou COM1, COM2. Matně si vzpomínám, že jsem psal kdysi starýmu Altovi do Polska, aby dopsal pro DSX softy další COM, tak tam dal 1-4. Ale to je jedno. Když se podíváš, jak je nastavený ovladač, může tam být jiný COM. Třeba č 19. To je třeba přepsat a to na č. COMu, který je volný, čili není obsazený. U dnešních počítačů to již není tak aktuální, ale stane se![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
pierrpetrChtěl jsem ze slušnosti k tobě odpovědět, ale myslím, že na karneval tvých odpovědí to je zbytečný . |
Janmaa
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 72 |
![]() |
|
salfa72Kup něco jiného . Pokud to je v záruce , tak reklamuj. Ať se ti daří . |
Janmaa
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 72 |
![]() |
|
RE: Oživení Arivy 103 HDJe výhodné koupit např. Arivu 153 Combo, na jejím horním krytu nejsou žádné větrací otvory a tak je odolná i proti hospodyňkám se zalévací konvou...47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
Janmaamusím souhlasit,jsi rozumný,někdy![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Oživení Arivy 103 HDDěkuji všem za rady, buji tedy raději reklamavovat.![]() Internet o2 (ADSL 20Mb/s) + O2 TV Stříbrná, parabola 80cm, monoblok 19.2E a 23.5E + Single LNB (28.2E-42E), DiSEqC S2/1PCNopt-W1 (P.162-IW Option).
|
salfa72
![]() |
|
pardonMělo tam být reklamovat.![]() ![]() Internet o2 (ADSL 20Mb/s) + O2 TV Stříbrná, parabola 80cm, monoblok 19.2E a 23.5E + Single LNB (28.2E-42E), DiSEqC S2/1PCNopt-W1 (P.162-IW Option).
|
salfa72
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
![]() |