Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Boleslav - Sparta, kvalita přenosu ČT HD

Super kvalita přenosu včera na ČT HD, aneb SD kamery stále žijí, krásné pokoukáníčko Rv

rejča
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Boleslav - Sparta, kvalita přenosu ČT HD

A čemu se divíš, když zřejmě mají veškerou HD techniku na MS v hokeji? Ale je fakt, že nejsou jediní, a mohli si další techniku na ty dvě hodinky fotbalu pronajmout.
Vše pro diváka.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

Sledoval jsem v sobotu hokej na ČT SPORT HD a občas přepnul na STV HD a slovenský obraz měl s HD společný jenom logo. No hlavně, že mají k prodeji další karty. :sly:

Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V

Pikollo
Registrace: 6/2008

už jsem prostě od SD kvality odvykl, proto se divím :-D

rejča

hd kvalita přenosu

Už v sobotu 25.4. ČT předvedla své nouzové řešení HD přenosu při zápase Plzeň-Boleslav. Nejen že kvalita byla Rv , ale jelo se na méně kamer než je obvyklé :-/

Čím tupější je oko, tím dále sahá dobro!

Paulus
Registrace: 9/2006

ČT HD vysílá už snad 5-6 let, za tu dobu už ty SD vozy mohli poslat do háje...

zvlášť, když jsou placeni, tak jak jsou placeni

SD přenosy nejsou jen v době konání MS v hokeji, ale průběžně stále (jen se střídají sporty)

rejča

Teď mě ještě napadlo, že nějakou techniku mohla ČT také potřebovat na ME v kanoistice v Račicích. Holt toho bylo víc na nasnímání a kvalitní techniky je málo. A nejde vždy jen o sport. Něco také vysílali z Plzně z oslav 70 let od konce 2.světové války. Ale tam vlastně stačila SD technika, protože to bylo na ČT24.
Kolika přenosovými vozy s HD vybavením vlastně ČT disponuje? Ví to někdo? Přiznám se, jsem líný to hledat.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

ad Pikollo

Včera při hokeji na ČT sport bitrate cca 7000kb/s a RTVS max.4000kb/s, to je celý.

namtas
Registrace: 5/2006

namtas

Díky za info. Mám to možnost porovnat jen okem. A jak se říká: Oko vidí, oko není ..... :laughing:

Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V

Pikollo

Existují soukromé společnosti s HD přenosovými vozy, takže kdyby ČT včas poptala kapacitu, dalo by se vysílat v HD víc. Např. v Chomutově má jedna společnost 6 velkých přenosových HD vozů a 3 menší. (Velké myslím 12-24 kamer).I po Praze se dá pár soukromých HD přenosáků schrastit.

konas
Registrace: 12/2014

konas

To by ale znamenalo výdat peníze z kasičky ČT. Proč by to ale ČT dělala, když se český divák spokojí jen s HDčkovým logem?

Pikollo

Pikollo

Mně je jasné, že nějaký ligový fotbal Čt nezajímá, když má akce světového a evropského formátu. Ale v době, kdy už 4K klepe na dveře jsme na tom bledě. V ČT by si měli zjistit prodej TV s většími uhlopříčkami než 32" a zamyslet se.
(Jinak sorry,padám koukat na hokej).

konas
Registrace: 12/2014

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra