![]() |
|
Monoblok na DiSEqCDobrý den,Doma jsem našel jeden nevyužitý LNB single monoblok. Je možné jej dát na DiSEqC ještě s jedním single LNB? Jak se to potom nastavuje? Děkuji Mav |
Mav71
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 36 |
![]() |
|
RE: Monoblok na DiSEqCJde, ale musíš koupit DiseqC - Option. Např. tady: http://www.tvdigitalne.cz/obr/500.jpg. |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 405 |
![]() |
|
RE: Monoblok na DiSEqCjj tak to funguje jak píše pf90. Mám to taky tak. Mono na 23+19 a druhá parabola na 0,8.Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
RE: Monoblok na DiSEqCDíky. Zjistím co je to za DiSEqC, kdyžtak model s option koupím a budu to zase zkoušet. |
Mav71
![]() |
|
Mav71zhruba pred mesicem jsem resil to same a nasledne i nejake dalsi pripadne problemy s timto nastavenim/kombinaci.At se dari. https://www.parabola.cz/forum/topic-84983/ |
deepex
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 89 |
![]() |
|
Stále stejná témataNejdřív zkus použít vyhledávání....A začni trošku číst.... https://www.parabola.cz/forum/result-54068/ https://www.parabola.cz/forum/topic-85321/ https://www.parabola.cz/forum/topic-85304/ https://www.parabola.cz/forum/topic-85286/ https://www.parabola.cz/forum/topic-85262/ Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
Časy jsou zlé Kamile!DiskuseTato stránka neobsahuje výsledky Systém vrátil prázdný výsledek. ------------------------------------ Jestli nemáš nic k tématu, potom prosím nepřispívej. Rád bych se zde něco konkrétního a užitečného dočetl a neprohrabával se výlevy trollů. |
Mav71
![]() |
|
Monoblok na DiSEqC (# 465)Vazeny pan Mav71 rad by som sa zastal nicka Kamil k4 lebo vaše ocenenie Trolla sa mi zdá minimálne neuctive vzhľadom na dátumy registrácie.Keby kazdy robil tak ako vy ešte by sme asi boli veľmi vzadu vid vaše dotazy na tomto fóre.Lebo ja som tiez dospel k tomu ze tuto radit mladým arogantným odborníkom je zbytočne a mozete mi napisat ze som stonásobny Troll. |
jozvlk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 144 |
![]() |
|
RE: Monoblok na DiSEqCZdar Mav 71,casy jsou zle pro kazdeho...,tudiz si zitra rano ,rekneme tak v pul dvanacte ,prijdu pro prachy.Tedy diky...a zitra.![]() Nevim proc mam ten dojem,ale ruzne nove vzniknuvsi nicky ,jsou mi jako staremu wehrmachtakovi ,pote STbakovi ![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
Mav71to bylo celkem zbytečné napadání a kdo sem bude psát,o tom ty rozhodovat nebudeš a ani nemůžeš,pokud chceš vybírat raditele,jedině přes soukr.možnosti,tady jsi na veřejném fóru a kecat ti do toho může každý registrovaný,měj se hezky |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
pierrepetrProsím lépe číst a citovat. Já nerozhodoval, ale velmi slušně požádal. Copak slušnost a žádání nemá tady žádný význam? |
Mav71
![]() |
|
Mav71no spíš kontraproduktivní vzhledem k anonymitě,ale na to přijdeš sám,jak jsi pořídil s brejlema v Praze?![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrBrejle v Praze drahota. I když na Vrchlického v Praze 5 mají pěkné kovové dvoj, a taky jednu single objímku a zase s podložkou. Kovový komplet na 3 družice by tak stál cca 600 Kč. Strašná cena za "mrtvý" železo, když kupuju DiSEqC za 125 Kč, slučovač za 190 Kč a nebo quad za 350 Kč. Ale na chalupě jsou nevyužitý 3-brejle jsem v sobotu zjistil. Tak tu jednu volnou objímku sundám a ještě když tam polezu, tam chci dát ten monoblok 4.3 co se válí doma. Tak by i na chalupě byla jedna 80 parabola s 3 družicemi (19E, 23E a 28E) single. No a doma bych mohl mít ty brejle se třemi quady na stejné družice. Týden mám ale asi čas, pač tento víkend mne čeká druhá oslava. Takže půlka víkendu padne. Zatím tedy mám hotový projekt, kdy jsem rozvedl doma LAN, WiFi, DVB-T a slučovač C5/4ENP(T+4S)-2 (E.107-A). Na chalupě pak tu DVB-T se stejným slučovačem. Největší problém bývá na půdu natáhnout elektriku pro napájení předzesilovačů. Naštěstí jsou všude husí krky. Nyní tedy dojde na konsolidaci DVB-S. I když mám pocit, že je to taková nostalgická a labutí píseň. To DVB-T je pro čistě české kanály DVB-S/S2 zabiják. Ještě že mluvím anglicky a pasivně rozumím většině z němčiny. Tak se můžu podívat, jestli něco zajímavějšího neříkají nebo se neděje u sousedů.Hledal jsem možnost downgrade těch freesat karet na kartu ČT, aby alespoň ČT běželo zdarma a v HD. Ale na ČT mne zklamali, karty už koncesionářům nedávají a downgrade asi nabízí jen pro karty Skylink, ale freesat ne. Třeba se mi někde podaří koupit pár Skylink karet na odhlášení/downgrade. Nevím ale, jestli se s tím dá a smí obchodovat. Jinak Astra 13.2E dobrý. Musí se to úplně namáčknout na ten centrální LNB co vede na Astra 23,5E. I tak je tam asi jen 60 procent kvalita podle receiveru. Ale němci se už nerozpadávají. Předtím s ručním nastavením na rychlo běželo zpravodajství (CNN, BBC, Sky, RT atd.), ale ZDF a ProSieben se rozpadaly. Uvidíme, jestli stejně pořeším i Astra 28E. Na tu se těším víc. Asi pojedu pro DiSEqC přepínač S4/1PCN-W1 (P.164-IW). Je to docela za hubičku, kor když to srovnám s brejlema. |
Mav71
![]() |
|
pro napájení,pokud toho není moc můžeš využít napájení LNB po kabelu![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
NapájeníNevím jestli si teď nerozumíme. Já potřeboval napájet zesilovač u DVB-T antény. A ten slučovač nahoře C5/4ENP(T+4S)-2 (E.107-A) nepropouští DC pro terestriku (propouští jen do SAT vstupů kvůli LNB a DiSEqC), tak jsem ho musel dát na půdu. Vlastně doma jsem i chtěl, také kvůli umístění AP se switchem do centra sítě taky na půdu. Takže na půdě mám nově dvojzásuvku 230V, kde je zapojen předzesilovač DVB-T a WiFi router se 4x LAN v režimu AP. |
Mav71
![]() |
|
tak užnemáš co řešit,ten zes. DVB-T jde napájet ze sat. přijímače![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Monoblok na DiSEqCTak jsem monoblock nechal odpočívat a doplnil do brejlí další quad:http://tinypic.com/view.php?pic=124io1i&s=8#.VYv2gPntmVg Ještě dotaz. Dá se signál na šilhajících LNB doladit ještě tím, že jimi budu otáčet v objímce? Vršek točit směrem k prostřednímu LNB? |
Mav71
![]() |
|
RE: Monoblok na DiSEqChttp://postimg.org/image/6feuzgpcn/ |
Mav71
![]() |
|
každýpohyb čehokoliv má vliv na kvalitu signálu,je dobré vědět předem,co se může vylepšit,nebo zhoršit,pokud to nevíš,tak si to vyzkoušej a přitom samozřejmě měřit a sledovat![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Monoblok na DiSEqCTech 60% kvality na silhacku u Astry 19,2E pokud používáš parabolu 85 Mascom se me zda trochu malo pokud mas prijimac ukazujici kvalitu na stupnici do 100%. Samozrejme se to muze lisit podle znacky prijimace nebo TV. Třeba Mascom 1001 nebo Homecast 3000 CR ukazuji maximalni hodnotu kvality kolem 80%. Podle mista prijmu se provádí i natoceni(Skew)LNB konvertoru. Dobra pomucka je dishpointer, který vypocitava elevaci tak i skew LNB. Zadas místo bydliste a vyberes druzic Astra 19,2E a potvrdíš GO a v tabulce se ti objevi udaje i s vypoctem LNB skew. Jak pise pierrepetr pak uz musíš zkouset a sledovat stupnici při natoceni. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
HYPERdishpointer je jen orientační údaj,neznám nikoho,kdo by si jako měřák na střechu bral pouze buzolu,to jsou pak ty dotazy tady,za deště vypadává atp.,skew už vůbec bez měření nejde,ty stupně bys jen odhadoval,i pohyb dopředu-dozadu,prostě vše a měřit![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
Mav71musím tě pochválit,že slovo diskuze jsi jako jeden z mála pochopil dokonale,to už skoro není normální,tady se prskne dotaz a tazatele už neuvidíš,díky![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Monoblok na DiSEqCpetre prave o to mi slo, o orientacni udaj skew, aby si udelal obrazek jak ho natocit. Vždy jde o par milimetriku nebo muze byt svisle, zalezi na miste prijmu. U nas se toci LNB na Astru 19,2E zhruba o 2,8° ve smeru hodinovych rucicek při pohledu za parabolou. Takze mirne do leva, asi nekde mezi 0 a první carkou na stupnici LNB pokud tam je. Treba na Technisatu je to krasne videt když se pootaci s LNB konvertorem v objímce jak se meni udaj kvality S/N v dB. Samozrejme nadobicko je nadobicko. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
HYPERani mě nešlo propagovat tady profi měřák,stačí úplně slušný přijímač s rychlou odezvou,u toho skew je někdy problém,protože nesouhlasí mechanická a elektrická rovina polarizace u LNB,proto vždy měřit![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |