Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

DX příjem - vaše zkušenosti a zajímavosti

Chtěl bych zase na chvíli odpoutat od témat jako "jaký satelit je nejlepší" nebo "fuj tohle a tamto". Chtěl bych se vás zeptat vzhledem k tomu, že aktuálně začíná období ideální pro lovení signálů (...pokud se nepletu) o nějaké zkušenosti či zajímavosti co se vám podařilo nalovit ať už na satelitu nebo v "obyčejném" FM pásmu.
Já osobně se moc podělit o zkušenosti nemůžu, protože jsem se DX příjmem začal věnovat teprv nedávno. R^ ...ale budu rád za každé info. R^ R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52
Odpověď v diskusním vlákně

Lance

Zřejmě bude pravda někde napůl cesty.Bydlím v 495 metrech nad mořem,signál CDMA 634 mgh za kopcem 600 m.n.m na domě taktéž 420 m.n.m.a signál jsem měl a našel směrovkou na 1 jediným stromě mezi cca 500 stromy pod úhlem asi 40 stupňů nahoru jen na špičce toho stromu vzdálenost půl na půl 3,5 km(internet před 12 lety.
Stejná zkušenost uprostřed dubobého lesa 52 kanál Brd,vdálenost 195 km,ale úhel 50 stupňú (34 let)a v dolíku.Teď babo raď.
Není to přítažlivost,ale vodivost živých stromů co tak čarovalo ;) ;)

korkoran
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

korko

antény jsou duchařina a nic nelze plánovat,vždy je třeba volit tu pravou anténu pro každé jedinečné místo a tuto nelze aplikovat zase jinde,čím kratší vlna,tím směrovější šíření R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra