![]() |
|
Astra 2G UK spotbeam PříjemŽádám o zkušenosti s příjmem UK svazku z A2G.Prosím napište svoji velikost antény a lokalitu díky moc. Pomůžete tím lidem co uvažovali a pořízení větší paraboly. Díky FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
RE: Astra 2G UK spotbeam PříjemTy TP z Eurobirdu1/Eutelsat 28A měli trochu jiny parametry v kmitoctu a to 11389/H, 11390/V, 11426/V a 11428/H. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 672 |
![]() |
|
RE: Astra 2G UK spotbeam PříjemSlabá útěcha - strýmy 12422MHz, na hraně, i když tenisu bude všude dost. A hlavně aby vydržel BBC Satback. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: Astra 2G UK spotbeam Příjema je to v kyblu - jeste vcera jsem si rikal dobry, to co clovek tak nejak sledoval (travel ch, food, magic, ...) stale fungovalo a dnes.... skoda![]() |
deepex
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 89 |
![]() |
|
decmenPodle KingOfSat nejde u obou DVB S2 o Astra 2G, ale 2E.10847V jsou např. BBC 1,2,3 v HD ( na 230cm v Brně zatím zcela stabilně 24h, případně i v lehčím deštíku ( dle denní doby ) 10936V jsou zakódované programy ze Sky Digital. Jinak díky za report i z Hradce, tak to opravdu v Brně budeme už na prvním postranním laloku... |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
Burns, HyperTak jsem se teď díval a jak PICK na 12207V ( Astra 2F) takPick na 11914H jedou s nezměněným odstupem S/N odpovídajícím evropskému svazku. Asi má Burns naladěnou jinou frekvenci Picku, z Eutelsatu, když ještě ASTRA 2E a 2F nevysílaly.Tyhle dvě jsou na 2E a 2F už hodně dlouho,už loňské léto jsem podle nich hledal pozici 28,2 st. Na obou frekvencích skryté titulky teletextové jsou! Také Horror channel na 11261H ( na KingOfSat je ale nyní psaný na ASTA 2G - stále jako evropský svazek - s kmitočtem 11265H, tak jestli to tomu přijímači nevonělo... - tentýž mohutný signál jako předtím. Možná šlo o nějaké přechodné jevy související s tím přepínáním? |
DPetr
![]() |
|
DPetrto DPetr: Děkuji za odpověď. PICK jsem chytal právě z frekvence 12207. Asi tak tři měsíce zpět mi síla signalu klesla z nějakých 70% na 20-30% a teď jsem na nule. 11914H taky ani ťuk. |
Burns
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 18 |
![]() |
|
BurnsTo je divné, bohužel nemám tyto dny čas zkusit 70cm offset ze sklepa, se kterou jsem loni mapoval na zahradě pokrytí z pozice 28E a jelo to v evropském svazku dostatečně s rezervou. Ale zkusil jsem přehodit kabely z nové paraboly 230 cm na dřívější 150cm a na obou je odstup signál šum 16,2 tedy už se nemění,signálu až až. Důkaz, že kabely byly opravdu správně prohozeny spočíval v tom, že na menší parabolu nejel z britského svazku program, který jel v pohodě na 230cm. Jsem z Brna. Nebyl ten příjem šiháním? Ani na cizích fórech nehlásí zhoršení v evropském svazku ( tedy nepočítám stanice, které z něj přešly do britského ). Naopak píší, že po Evropě je signál z 2G v evropském svazku lepší než z Eutelsatu. Takže by stálo za to překontrolovat vše - až budu mít čas, ještě to zkusím na menší parabole, ale je-li na 150cm tak silný signál,že přijímač už s výkonnější anténou neukazuje lepší poměr signál/šum, tak na polovičním průměru ( těch cca75 cm )bude mít o 6dB méně a to je stále víc než bohatě. Asi bude někde opravdu chybka, takže neztrácet naději a pátrat,jestli bylo něco špatně, tak to v zimním období mělo šanci jít lépe než teď. Tak šťastné pořízení![]() |
DPetr
![]() |
|
RE: Astra 2G UK spotbeam PříjemVypadalo to zprvu hůř. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
DPetrTo DPetr: Děkuji Vám za ochotu. Zajímavé ale je, že zmiňovaný Horror Channel na 11 261 má kvalitou a sílu signálu přes 90%. Hudební kanál Viva, který je podle Lyngsatu na Astře 2E (11895), tak ten mám přes 50% kvalitu signálu. Zkusil jsem najít Pick na 11914, který by měl být taky na 2E a nic.Ono je možné, že před pár měsíci, jak došlo k tomu zhoršení signálu ze cca 70% na 20%, že to způsobil třeba vítr - možná trochu hejbnul s parabolou? A teď kvůli teplému počasí a horším možnostem příjmu jsem přišel i o těch zbylých 20%. Zkusím s tou parabolou malinko hnout.. Zhoršit už to nemůžu :). S nějakým zkoušením menších parabol se neobírejte o čás. Já to příští rok stejně asi vyřeším nákupem paraboly kolem 2 metrů, abych ty kanály měl zase komplet. |
Burns
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 18 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |