Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

IPS kontra VA

Poprosím znalce o vysvětlení,co je na IPS panelu/panasonic/tak špatného,že se na avmanii proti němu spikli všichni čerti,jako plázmák to mohu posoudit jen u souseda/48as650/,druhý soused samsung/číslo nevím/,rozdíl na mé oko dost propastný/pro samšut,cena přibližně stejná-děkuji! :O :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: IPS kontra VA

Oboji je dobre.

Obecne a zjednodusene PVA ma nejlepsi cernou, kontrast a barvy. Horsi pozorovaci uhly. Horsi input lag (coz je u televize mimo hrani zcela irelevantni).

IPS ma nejlepsi pozorovaci uhly a input lag. Ostatni na velmi slusne urovni ale horsi nez PVA. Ale o rad lepsi nez TN.

Imho ani s jednim clovek neslapne vedle. Ale je takovy obecny konsenzus ze na televizi na koukani je prece jen lepsi PVA, na hrani IPS.

Mikek
Registrace: 7/2011

No mam presne opacny nazor, ale kazdy sudruh ma na vyber. Ostatme kvoli smart tv a hram zacali vsade pchat VA alebo ? ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

spyko

co chceš vysvětlovat?,zajímají tě keci na fórech,nebo sám nevidíš ,co je lepší?,je to jako s hudbou,lidi postupně zapomněli,jak to má správně hrát a už se zamilovali i do empétřin 92kbs R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Mě ten ips panel připadá v pohodě,jenže jsem se zapojil na avman.a dost mě tam sjeli,u souseda se samsungem jsem to zkoušel doladit-moc mi to nešlo,panák je v poho,asi se tam sešla grupa VA příznivců,pal to čert-děkuji všem! :8)

spyko

spyko

tak tam nelez mezi lůzu,my jsme kámoši a tady můžeme pokecat,tam leze každej,kdo má do pr.de.l.e. díru a s nima se bavit,jak v hospodě o sat. příjmu,každý je expert po třech pivech R^ :laughing: R^

pierrepetr

spyko

dobre si to over ci 48" existuje IPS u panaka. V eshopoch mozu napisat vselico, ale tento rozmer je taky samsungovsky. IPS boli pokial viem 42,47 a tusim niektore tie nove 49", ked beriem rozmer do 50". Over si to niekde, 48" mi pripada VA panel............ked vie niekto presnejsie nech doplni... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

pasivni 3D = IPS

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

Liquere

640 by měla být VA,650 IPS,osobně mi to je šuma fuk,obě plazmy jsou v pohodě a pojímá mě hrůza,že bych měl přejít na LCD,jen nepochopím tu zaujatost,rozdíl je tak minimální o očích co se na to dívají ani nemluvě,hold dnes musí mít každy něco navrch-argumenty nebo dokonce pravda-co to je! :O

spyko

Pokud mě paměť neklame, tak 640 i 650 je VA (650 má oproti 640 nahrávání na USB) a 750 je IPS (má zdvojené tunery a 2x CI+ rozhraní).

cha-cha
Registrace: 5/2007

Podlam mna zalezi aj od rozmeru, pozrite si ich stranku a aktualne modely.KDe je IPS to aj napisu, ale 48" som nevidel IPS...42-47 a nad 55 ano.

liquere

Zdravím.U panasoniku je VA-640 a IPS-650.Navíc má 640 Direct podsvícení a 650 ne.
Pro mě tedy lepší 640..čao

pichac
Registrace: 11/2007

IPS,mp3 atd.

Asi před osmi lety jsem zakoupil sice jen monitor,ale už tehdy byl jako jeden z mála IPS. Cena na tehdy úctyhodná- nějakých 12 500 Kč.Jinak všude samé TN a VA panely byly tehdy v plenkách. Dodnes je s tímto panelem naprostá spokojenost,a i když IPS doznalo za tu dobu neuvěřitelné vylepšení,syn nechce o jiném panelu ani slyšet.Dělá totiž foto se špičkovým vybavením a tvrdí , že se tenhle panel hlavně co do věrnosti barev,pozorovacích úhlů ale i dalších parametrů vyrovná panelům pro grafiky.Takže, ať si každý koupí takový panel,na kterém ta jeho činnost (TV,hry,satelit......)bude podle jeho očí nejlepší.A kecy "odborníků" na různých fórech jsou většinou honěním si ega(ještě,že jen toho). A taky tu zaznělo něco o mp3 s datovým tokem 92 kbps. Když je něco zadarmo,tak i v téhle kvalitě si to posluchače najde.Osobně nejdu při poslechu mp3 pod 128 kbps.Ideální u empétrojek je 320 kbps - bohužel těchle streamů moc není.Propojte si do AVR (vy starší do Hi-Fi) soupravy třeba tento stream http://air.radiorecord.ru:8102/ps_320 - to je kvalita!Teda hlavně zvuková.Vortimonde vrať se!Že ty tak rád to ovoce!

jerzy

Volil bych VA panel, tedy 640E. Panel IPS je dle mě lepší na umělou grafiku a ohromující dojem sytého obrazu do prodejny.

MilanTuma
Registrace: 9/2010

jerzy

k empétřinám,320 je ta nejponižujicí kvalita,kterou bych doma snesl,standart v nouzi je wav,jinak v autě je mě to jedno,nelepší zvuk je motor R^ :laughing: R^

pierrepetr

Pánové

děkuji vám za rozbor,nejsem odborník,ale sem tam si něco přečtu,uráží mě nadutost některých firemních poskoků a jejich skyalpinistů! :laughing:

spyko

spyko

stačí zajít do obchodu s elekronikou a tiše poslouchat ty bláboly podavačů,dostali pár kurzů,nebo ani to ne a sežrali všechny vědomosti inženýrů(tedy hlavně marketingových) R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

A to já se klidně ponížím ke slušnému datovému toku v mp3.Třeba i kvalitní sluchátka udělají svoje v případě skoro exotického(málo používaného) opusu s nízkým d.t. http://ice.kultradio.fm:80/kult96.opus A pokud se bavíme o streamech, on ani vorbis nějak nevybočuje kvalitou http://theoldiestation.dyndns.org:8020/stream.ogg. A další a další ztrátové formáty.Když je na čem k přehrání bezeztrátový FLAC ,pak je to samozřejmě to nejlepší. Stáhnout jde na uložto ve flacu kdeco. Otázka proto není wav nebo mp3. Otázka je IPS nebo VA ? Kdo blbě vidí,tak mu to je stejně šumafuk. :)

jerzy

jerzy

ještě k audiu,ono je hezký to někde stáhnout,jenže taky záleží na tom,kdo to nabízí s jakým zařízením to konvertoval,případně nahrál třeba z gramodesky,tam jsou jiné nároky na kvalitu záznamu desky,kvalitu předzesilovače i kvalitu vlastního snímače,potom i na kvalitu mechanických částí R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Jo,souhlasím.Ale většina na uložto dává fakt tu nejlepší kvalitu ve FLACu.Když tam někdo dává nahrávky z praskajících ojetých gramodesek,pak má většinou soudnost, a dá to právě do mp3.

jerzy

to pierrepetr

á, naša stará debata o cd a gramo kvalite :) Treba skúsiť SACD alebo japonské mastery v Blu-spec 2 a si myslím, že sa dá priblížiť ku kvalite z gramo. Aj keď pozor na tvoj predzosilňovač, že pierrepetr? Ako sa inak máš? Dlho som tu nebol.

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

medecal64

děkuji za optání,no jak se mám?,zrovna koukám na co je doma to se počítá a Peterka říká "docela to uleze",co se týká analogu a digitálu v audio,tam není o čem debatovat R^ :laughing: R^

pierrepetr

jerzy

proč z ojetých,třeba z jednou hraných maxisinglů,ale už tou vlastní digitalizací,jde kvalita zvuku do pr....,z hlediska praktičnosti a uložení je to samozřejmě digitálně výhodnější R^ :laughing: R^

pierrepetr

to pierrepetr

presne tak, digitál tie bežné LP na bežnej aparatúre dávno požral...

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

medecal64

souhlasím,u běžných posluchačů 100% R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra