![]() |
|
2 různé receivery a stejný problém s kartou?Ahoj všem, mám namontovány 2 Sat receivery (1x Mascom 2600+ Homecast S3000)každý je v jiném pokoji a oba vlastně současně vykazují problémy s načítáním Skylink karet. Zdánlivě je vše v pořádku, ale po určité době (zřejmě expirací zápisů) se začnou u obou blokovat karty tj. pvypisují hlášku že není pro sledování oprávnění k příjmu. Vypadává to postupně takže to vypadá jako když není zaplacen polatek, ale vše jsem již několikrát kontroloval. LNB monoblok černé Inverto s vývodem pro každý receiver. S3000 nikdy neměli problém s načítáním zápisů..tak vlastně chybu u obou receiverů vylučuji.. má někdo zkušenost že vypadávání způsobuje monoblok?..po dobu platnosti zápisu jedou dobře oba..děkuji za rady..![]() |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...No ale on ten Mascom je vážně šrot. Certifikace nemá nic společného s kvalitou. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
Delta1Kdybych to vedel, tak bych se te asi na neptal. Pokud je mi znamo nikdo nic netestuje navic na zakaznicich. Skoda, ze nenapis konkretne co se stalo. Certifikace nerika nic o kvalite HW a SW, rika pouze ze prijimac splnuje urcite podminky. Jinak pozor, dotycny nema Homecast 3200(!), ale stary S3000 s vestavenym CRW. Co se tyka smitu tak od toho je dovozce nebo prodejci, ale bavime o prvnich modulech SMIT ktere nejsou(!) certifikovane (neni zde logo Skylink ready). |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 850 |
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...Koudelka napsal 29.07.2015, 11:24.23 DNES!Pajik No zjisti ty informace, dulezita je je ta chybova hlaska co vypise ten Mascom. 10 hod cekani je nesmysl. ........................................................... On má Mascom 2600 IRCI, což je totéž jako Homecast 3200 CIIR! Skylink ready s originálním Irdetem a Mascom navíc s platným certifikátem ![]() Nějak se v tom ztrácíš co ![]() Jenže problém nastane v té chvíli, kdy si "někdo" začne hrát! Pomalu to narůstá a technik-montážník to vidí, protože přichází více podobně postižených klientů! Tady navíc neobstojí máte necertifikovaný stroj ![]() add Smit: Ten byl první, kdy logo bylo v plenkách. Navíc donedávna bezproblémový! Ptám se tedy: Kde je ten zakopaný pes, kdy ze dne na den přestane hrát?! Přičemž jiná karta v něm jede dál a ta co v něm hrála najednou nee ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
Delta1No je videt, ze nechces odpovedet, asi vis proc. Bez dukazu ze nektere irdeto karty serie nizsi nez serie 4288 maji nyni aktivovane vyssi zabezpeceni je to jen tlachani o nicem. Navic mas partnerskou linku, kde ti radi na vse odpovi. A brekot jak je vsechno spatne a ze se to nevyplati, nikdo nikoho nenuti neco prodavat, brat marze za sluzby to jde kazdemu![]() |
koudelka
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...to koudelka:Jseš jak flašinet! Chceš diskusi zvrtnou v osobní urážky co? No máš smůlu já se zařizuji podle toho! To jen ostatní, aby nebyli naivní a nenechali se oblb.nout tím, že je chyba na jejich straně. Sám jses chytil: ...nektere irdeto karty serie nizsi nez serie 4288 maji nyni aktivovane vyssi zabezpeceni je to jen tlachani o nicem... Důkazy mám. S tebou je však rozebírat nehodlám! ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...Ja myslim, ze smulu nemam. Ja nepotrebuji s tebou neco resit![]() ![]() |
koudelka
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...Je potřeba více koukat na "ČT-čka"...........paní asi kouká na úplně něco jiného......![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...Ahoj Všem, Mascom není špatný stroj a nějaké procento vadných má asi každý výrobce.. Nicméně pro zkušenost uvádím že pravděpodobně došlo k chybě ze strany zákazníka.. A víte proč? po peripetiích s technikou, a xx kontrol všeho kolem se přišlo na to, že zákazník zaplatil servisní poplatek - ale POZOR! zaplatil původní částku 498 Kč a mezitím došlo k zdražení. Tím nastala absurdní situace - v PC se tvářilo jako zaplaceno, ale zaplaceno zcela nebylo. Nevím z jakého důvodu to tak bylo, ale je to tak.. nechápu, když se pořád něco mění proč to v přehledu z hlediska zákaznické podpory (ověření karty) není viditelné a tudíž by nás to koplo do nosu. Kontrolou jsem zjistil, že je zaplaceno a více už jsem se k tomu nevracel, že je ale jen de-facto zaplacena polovina to už tam vidět není. Docela prekérní situace a námět pro zlepšení ze strany providera. Nejradši bych Skylink vzal pod krkem-nebylo zjištěno ani na zákaznické lince po opětovných voláních zákazníka že mu nehraje... to tam u nich v PC taky neví že jim přišla polovina peněz? |
Pájík
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...No a kdy zaplatili těch 498Kč? A jaký datum to ukazuje při ověření karty?Pokud potom došlo ke zdražení není podstatné. ![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...498,- muselo být zaplaceno před zdražením. Pokud by bylo zaplacemo až po, systém by platbu nepřijal a zaplacenou částku by dal do kreditu a čekal by na zaplacení chybějící částky. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 941 |
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...Přesně jak píše sirda, no Pájík to zas pomotal![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...TO: všem, vařím z toho co jsem dostal podáno - v přehledu PC - servis poplatek zaplacen, ale není celý, jak se to stalo už si řeší momentálně zákazník sám, protože systémově je zařízení OK a už tam ani jezdit z blbosti nechci a zákazník uznal že to udělal blbě sám. Strávil jsem tam času jentak pro nic za nic docela dost a jsem rád že se vyřešilo naprosto jinou cestou..![]() |
Pájík
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...Ještě dodatek, kdy to platili už jsem nezjištoval, neboť nevím momentálně kam dřív skočit, ty bouřky byli intenzivní a na blbosti s platbama skylinku fakticky už nezbývá čas.. Už si řeší zákazník se Skylinkem jak a kdy doplatí aby už neměl výpadky.. |
Pájík
![]() |
|
PájikCelkom to tak nie je. Osrali ste tu boxy, a nakoniec z toho vysvitlo, že nie je zaplatené SERPO v celej výške.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 596 |
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...A osrali ste Skylink, a zase to tak nebolo. Pájik: najlepšie by bolo, keby si sa Skylinku ospravedlnil.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...No nejlepší, když se do toho Pájík u nezapojuje, protože netuší která bije, částečně zaplacené serpo - výpadky, bože to je kravina![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
drobečekSouhlas, nejdřív jeden přijímač problémy nemá potom je zase má a nakonec zápisy neprojdou kvůli vadnému LNB i když jinak funguje bez problémů. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 941 |
![]() |
|
sirdaNo prostě totální chaos, nejvíc je mě líto zákazníků, když se dostanou do rukou takového neschopného montážníka![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...TO: Všem, pokud má někdo problém a nezasměje se této situaci tak ať si klidně remcá co chce, nemám opravdu na platby zákazníků čas jestli zaplatili celé poplatky nebo půl, nebo má někdo nepořádek v systému. Můj úkol byl ověřit zda je technika v pořádku a že někdo nezaplatí celou částku by mně ani nenapadlo, natož když na to po intervencích nepřišel ani Skylink sám. Opravdu, ale opravdu nemám čas strávit dny u zákazníka, který si nakonec problém způsobil sám a jestli má někdo takového času tak mu fakt závidím.Technika byla v pořádku a výpadky byly náhodně a taková chyba se jak známo špatně hledá. Kdyby PC platbu ukázalo jako nedostatečnou, nebo platba přijata nebyla bylo by vyřešeno v 1 minutě zjištěním v PC na stránkách Skylink. Já jsem nyní poučen, že i takové vylomeniny se dají udělat. Zákazník je nyní spokojen, že včera doplatil na obě karty zbytek částek a už mu jede na obou receiverech bez výpadků a jak to celé vzniklo může šetřit někdo kdo na to čas má. Mně to už opravdu nezajímá, protože zákazník sice uznal že to není chybou mojí, ale nemám s z toho nic, kromě dobrého pocitu, že jsem pro chod strojů něco udělal a že se nakonec vyřešilo. Potřebuji také něco málo vydělat peněz a ne chodit šetřit kraviny, které jsem já nezpůsobil. Chtěl bych vidět někoho z Vás jak přesvědčujete zákazníka, že je vše jak má být, ale jemu to přesto nehraje..Děkuji všem kteří přinesli nějakou zkušenost do diskuze a snažili se mi pomoci konstruktivní radou.. ostatní ať mi šos políbí..![]() |
Pájík
![]() |
|
PájikNabudúce začni overením karty. Ak si taký odborník, tak by si mohol vedieť, že 90% problémov so Skylinkom je v súvislosti s platbou a pod.. Ale už sa stalo národným športom o.....ť Skylink. Lebo asi je to najjednoduchšie aj pre odborníkov.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...Pájík je místní komik![]() ![]() ![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...Pájík to sice (jako vždy a a už to nemůže být překvapením) opět trochu splantal neřkuli pomotal, ale aspoň jsme se od více povolaných dozvěděli, že i Skylinkem doporučované ready jsou vlastně taky šroty. Není tu krásně![]() Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...Ano, ach ty ready![]() ![]() ![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...TO: drobeček, děkuji za souhlas, od včerejšího doplatku je již vše v pořádku a paní volala, že funguje.. tak hlavně, že se vyřešilo. Zatím se mi tohle nestalo tak nemám zkušenosti ty... |
Pájík
![]() |
|
RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...To s žádným doplatkem nemá nic společného, jediný souhlas je že blábolíš blbosti, nastuduj si jak funguje dekodování, jenom se tady zesměšňuješ.![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
![]() |