Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

2 různé receivery a stejný problém s kartou?

Ahoj všem, mám namontovány 2 Sat receivery (1x Mascom 2600+ Homecast S3000)každý je v jiném pokoji a oba vlastně současně vykazují problémy s načítáním Skylink karet. Zdánlivě je vše v pořádku, ale po určité době (zřejmě expirací zápisů) se začnou u obou blokovat karty tj. pvypisují hlášku že není pro sledování oprávnění k příjmu. Vypadává to postupně takže to vypadá jako když není zaplacen polatek, ale vše jsem již několikrát kontroloval. LNB monoblok černé Inverto s vývodem pro každý receiver. S3000 nikdy neměli problém s načítáním zápisů..tak vlastně chybu u obou receiverů vylučuji.. má někdo zkušenost že vypadávání způsobuje monoblok?..po dobu platnosti zápisu jedou dobře oba..děkuji za rady.. :lookaround:

Pájík
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 2 různé receivery a stejný problém s karto...

No ale on ten Mascom je vážně šrot. Certifikace nemá nic společného s kvalitou.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Delta1

Kdybych to vedel, tak bych se te asi na neptal. Pokud je mi znamo nikdo nic netestuje navic na zakaznicich. Skoda, ze nenapis konkretne co se stalo. Certifikace nerika nic o kvalite HW a SW, rika pouze ze prijimac splnuje urcite podminky. Jinak pozor, dotycny nema Homecast 3200(!), ale stary S3000 s vestavenym CRW. Co se tyka smitu tak od toho je dovozce nebo prodejci, ale bavime o prvnich modulech SMIT ktere nejsou(!) certifikovane (neni zde logo Skylink ready).

koudelka
Registrace: 4/2009

Koudelka napsal 29.07.2015, 11:24.23 DNES!
Pajik
No zjisti ty informace, dulezita je je ta chybova hlaska co vypise ten Mascom. 10 hod cekani je nesmysl.
...........................................................
On má Mascom 2600 IRCI, což je totéž jako Homecast 3200 CIIR!
Skylink ready s originálním Irdetem a Mascom navíc s platným certifikátem :8)
Nějak se v tom ztrácíš co :) Takže jak to bude s tím tvým tvrzením šrot?! Z pohledu operátora to je OK!
Jenže problém nastane v té chvíli, kdy si "někdo" začne hrát!
Pomalu to narůstá a technik-montážník to vidí, protože přichází více podobně postižených klientů! Tady navíc neobstojí máte necertifikovaný stroj
:-/
add Smit: Ten byl první, kdy logo bylo v plenkách. Navíc donedávna bezproblémový! Ptám se tedy: Kde je ten zakopaný pes, kdy ze dne na den přestane hrát?! Přičemž jiná karta v něm jede dál a ta co v něm hrála najednou nee :(((

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Delta1

No je videt, ze nechces odpovedet, asi vis proc. Bez dukazu ze nektere irdeto karty serie nizsi nez serie 4288 maji nyni aktivovane vyssi zabezpeceni je to jen tlachani o nicem. Navic mas partnerskou linku, kde ti radi na vse odpovi. A brekot jak je vsechno spatne a ze se to nevyplati, nikdo nikoho nenuti neco prodavat, brat marze za sluzby to jde kazdemu Rv

koudelka

to koudelka:
Jseš jak flašinet! Chceš diskusi zvrtnou v osobní urážky co?
No máš smůlu já se zařizuji podle toho! To jen ostatní, aby nebyli naivní a nenechali se oblb.nout tím, že je chyba na jejich straně. Sám jses chytil:
...nektere irdeto karty serie nizsi nez serie 4288 maji nyni aktivovane vyssi zabezpeceni je to jen tlachani o nicem...
Důkazy mám. S tebou je však rozebírat nehodlám!
:)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Ja myslim, ze smulu nemam. Ja nepotrebuji s tebou neco resit :laughing: Nic neprodavam, nenabizim, nemontuji :laughing: Miru zdar!

koudelka

Je potřeba více koukat na "ČT-čka"...........paní asi kouká na úplně něco jiného...... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Ahoj Všem, Mascom není špatný stroj a nějaké procento vadných má asi každý výrobce.. Nicméně pro zkušenost uvádím že pravděpodobně došlo k chybě ze strany zákazníka.. A víte proč? po peripetiích s technikou, a xx kontrol všeho kolem se přišlo na to, že zákazník zaplatil servisní poplatek - ale POZOR! zaplatil původní částku 498 Kč a mezitím došlo k zdražení. Tím nastala absurdní situace - v PC se tvářilo jako zaplaceno, ale zaplaceno zcela nebylo. Nevím z jakého důvodu to tak bylo, ale je to tak.. nechápu, když se pořád něco mění proč to v přehledu z hlediska zákaznické podpory (ověření karty) není viditelné a tudíž by nás to koplo do nosu. Kontrolou jsem zjistil, že je zaplaceno a více už jsem se k tomu nevracel, že je ale jen de-facto zaplacena polovina to už tam vidět není. Docela prekérní situace a námět pro zlepšení ze strany providera. Nejradši bych Skylink vzal pod krkem-nebylo zjištěno ani na zákaznické lince po opětovných voláních zákazníka že mu nehraje... to tam u nich v PC taky neví že jim přišla polovina peněz?

Pájík

No a kdy zaplatili těch 498Kč? A jaký datum to ukazuje při ověření karty?
Pokud potom došlo ke zdražení není podstatné. ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

498,- muselo být zaplaceno před zdražením. Pokud by bylo zaplacemo až po, systém by platbu nepřijal a zaplacenou částku by dal do kreditu a čekal by na zaplacení chybějící částky.

sirda
Registrace: 11/2006

Přesně jak píše sirda, no Pájík to zas pomotal ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

TO: všem, vařím z toho co jsem dostal podáno - v přehledu PC - servis poplatek zaplacen, ale není celý, jak se to stalo už si řeší momentálně zákazník sám, protože systémově je zařízení OK a už tam ani jezdit z blbosti nechci a zákazník uznal že to udělal blbě sám. Strávil jsem tam času jentak pro nic za nic docela dost a jsem rád že se vyřešilo naprosto jinou cestou.. :))

Pájík

Ještě dodatek, kdy to platili už jsem nezjištoval, neboť nevím momentálně kam dřív skočit, ty bouřky byli intenzivní a na blbosti s platbama skylinku fakticky už nezbývá čas.. Už si řeší zákazník se Skylinkem jak a kdy doplatí aby už neměl výpadky..

Pájík

Pájik

Celkom to tak nie je. Osrali ste tu boxy, a nakoniec z toho vysvitlo, že nie je zaplatené SERPO v celej výške.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

A osrali ste Skylink, a zase to tak nebolo. Pájik: najlepšie by bolo, keby si sa Skylinku ospravedlnil.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

No nejlepší, když se do toho Pájík u nezapojuje, protože netuší která bije, částečně zaplacené serpo - výpadky, bože to je kravina ;) :)))

drobeček

drobeček

Souhlas, nejdřív jeden přijímač problémy nemá potom je zase má a nakonec zápisy neprojdou kvůli vadnému LNB i když jinak funguje bez problémů.

sirda
Registrace: 11/2006

sirda

No prostě totální chaos, nejvíc je mě líto zákazníků, když se dostanou do rukou takového neschopného montážníka ;P

drobeček

TO: Všem, pokud má někdo problém a nezasměje se této situaci tak ať si klidně remcá co chce, nemám opravdu na platby zákazníků čas jestli zaplatili celé poplatky nebo půl, nebo má někdo nepořádek v systému. Můj úkol byl ověřit zda je technika v pořádku a že někdo nezaplatí celou částku by mně ani nenapadlo, natož když na to po intervencích nepřišel ani Skylink sám. Opravdu, ale opravdu nemám čas strávit dny u zákazníka, který si nakonec problém způsobil sám a jestli má někdo takového času tak mu fakt závidím.Technika byla v pořádku a výpadky byly náhodně a taková chyba se jak známo špatně hledá. Kdyby PC platbu ukázalo jako nedostatečnou, nebo platba přijata nebyla bylo by vyřešeno v 1 minutě zjištěním v PC na stránkách Skylink. Já jsem nyní poučen, že i takové vylomeniny se dají udělat. Zákazník je nyní spokojen, že včera doplatil na obě karty zbytek částek a už mu jede na obou receiverech bez výpadků a jak to celé vzniklo může šetřit někdo kdo na to čas má. Mně to už opravdu nezajímá, protože zákazník sice uznal že to není chybou mojí, ale nemám s z toho nic, kromě dobrého pocitu, že jsem pro chod strojů něco udělal a že se nakonec vyřešilo. Potřebuji také něco málo vydělat peněz a ne chodit šetřit kraviny, které jsem já nezpůsobil. Chtěl bych vidět někoho z Vás jak přesvědčujete zákazníka, že je vše jak má být, ale jemu to přesto nehraje..Děkuji všem kteří přinesli nějakou zkušenost do diskuze a snažili se mi pomoci konstruktivní radou.. ostatní ať mi šos políbí.. :)

Pájík

Pájik

Nabudúce začni overením karty. Ak si taký odborník, tak by si mohol vedieť, že 90% problémov so Skylinkom je v súvislosti s platbou a pod.. Ale už sa stalo národným športom o.....ť Skylink. Lebo asi je to najjednoduchšie aj pre odborníkov.

petersk

Pájík je místní komik :laughing: , takže podle něj, když se zaplatí polovina poplatku, bude karta běžet obden apod. ;) :))) To jsou blbosti co z něj padají, chudáci zákazníci ;P

drobeček

Pájík to sice (jako vždy a a už to nemůže být překvapením) opět trochu splantal neřkuli pomotal, ale aspoň jsme se od více povolaných dozvěděli, že i Skylinkem doporučované ready jsou vlastně taky šroty. Není tu krásně :))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Ano, ach ty ready ;) :))) , no a ta Pájíkova novinka, že když jsou výpadky v dekodování, tak stačí připlatit serpo a hned vše jede na 100 procent OK, je geniální, jedinečná, nepřekonatelná :O :laughing:

drobeček

TO: drobeček, děkuji za souhlas, od včerejšího doplatku je již vše v pořádku a paní volala, že funguje.. tak hlavně, že se vyřešilo. Zatím se mi tohle nestalo tak nemám zkušenosti ty...

Pájík

To s žádným doplatkem nemá nic společného, jediný souhlas je že blábolíš blbosti, nastuduj si jak funguje dekodování, jenom se tady zesměšňuješ.

;) :)))

drobeček
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra