![]() |
|
Externí tuner pro přehrávání filmůDobrý den, měl bych takový zvláštní dotaz, nejsem v tom moc znalec.Nahrávám si na externí disk ze satelitu filmy (Technisat ISIO STC), nahrávky jsou dekódované, volně přehratelné na jiném zařízení. Čas od času nějaké filmy překopíruji na jiný disk pro matku, která si je chce pustit doma. Bohužel na její plazmě Panasonic (2 roky stará) se tyto HD filmy sekají (obraz neběží plynule, ale skokově - což se nedá sledovat). Stejná situace je, když pustí film na flashce (fromát FAT32) nebo i na WD disku s externím napájením (formát NTFS) - připojeno přes USB. Soubory jsou ve formátu *.ts Laicky mi vychází, že nějak sw Panasonicu toto nezvládá. Takže bych se chtěl zeptat, jaký nejlevnější tuner by bylo vhodné koupit, aby spolehlivě tyto filmy z externího disku přehrával? Jistota by asi byl satelitní receiver Technisat - ale to se mi zdá jako blbost, když vůbec k satelitu připojena není. Má jen DVB-T a prostě čas od času by si chtěla zhlédnout nějaké moje filmy (např. z HBO HD). Děkuji |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůaj SD filmy jej sekaju?Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 500 |
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůMozno aktualizovat fw v tv alebo prehodit nahravku do ineho formatu a skusit ci to panak prehraje uz poriadne. Asi najlacnejsie riesenie...Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůFormát *.ts lze sotva považovat za vhodný pro distribuci. Mnohem více se hodí MP4. |
toothpick
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 3 308 |
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůNo, nechce se mi s těmi filmy moc zdržovat. Prostě na Technisatu ze svého disku překopíruje vybrané filmy na jiný disk a odnesu k matce. Hotovo. Zatím jsem vždy nahrával HD filmy (jiné vlastně ani nenahrávám). Takže nejjednodušší způsob do budoucna je opravdu pořízení nějaké jiného externího tuneru. Panasonic mi žádnou aktualizaci sw nenabízí, ale pochybuji že by to vyřešila. |
jirka67
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůhttp://www.czc.cz/multimedialni-centra/produktyKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůŘešil bych to úplně jinak, zakoupil bych 2 přijímače které dokáží sdílet mezi sebou, nejlevněji nějaké amiko, nastavil sdílení a nemusíš nic přenášet.Máma se bude dívat na HBO kdy bude chtít. :-)) |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůV tom teple som npostihol, ci mama je v rovnakej domacnosti ? Ale riseni je viac ......Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůDíky, ale samozřejmě bydlí docela daleko. Prostě jednou za čas (třeba 1x za měsíc) bych tam odvezl disk s nahranými filmy. Jen takhle jednoduše, jen potřebuji spolehlivý přehrávač, když to TV Panasonic nezvládá. |
jirka67
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůŽádná aktualizace to nevyřeší,panasonic je firma ,která striktně dodržuje mezinar.dohody-sw omezení,velmi jednoduché řešení je přídavný dvb-t tuner mpeg4 pro přehrání fleš/levné/,na hdd asi multimed.centrum-drahé!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůNejake lacnejsie MMC a mys to vyriesene, link ti hodil PoldaS.Skusal som prehravat na nejakom dvb-t subory -ts z Isia a sekalo to, zrejme nezvladal bud datovy tok alebo skor format .ts. Takze touto cestou - prehravt cez dvb-t by som nesiel. Myslim, ze kupou mmc to vyriesis ![]() |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůZkus třeba nějaké miniPC.......(android přímo do HDMI).Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
PoldaSrozumné řešení a asi nejlevnější spolehlivé![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
Re...Ahoj, pardon ak od veci...v programe Mediaport nevies zvoliť inú koncovku??![]() |
gugel
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 264 |
![]() |
|
jistota je přece jenomkoupit mámě další Technisat ISIO STC. Nic se trhat nebude. Máma si to zaslouží. Ten, kdo si koupil Technisat ISIO STC, si to nakonec zaslouží také!!!Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
samorosta až si za nějakou dobu pořídí něco jiného,tak to koupí zase hned 2x,tak jsi to myslel??![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
to pierrepetrpřesně tak. Já to dělám, ale vždy tak, abych měl jistotu, že záznam z obýváku bezpečně přehraju též v ložnici.Nelze kupovat 2 Gosaty 7056, nahrávka na jednom se nepřehraje na druhém. Lze Arivy, Amika,Tvůj oblíbený typ Media Black Panther, Technisaty, vždy stejných značek, AB Cryptobox apod. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
samorostspíš jsem měl na mysli,koupit MMC a má s mámou vystaráno,skousne cokoliv![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůsamorost@ Tím bych si nebyl tak jistej, že Amika apod. fachají. Minimálně jak je tam čip Ali3606 a použiješ vestavěnou čtečku, tak smolík. A ten čip je právě v Amikách, nových Goldenech apod. a je navíc úplně jedno, jestli jde o identický stroje. Přehrát to nejde ani tak.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
to PoldaSMám v praxi odzkoušeny Arivy 252, AB Cryptobox 652. Fachají! Nepoznají, že fleška je z druhého přijímače.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůDíky všem za reakce, ze kterých ale moc moudrý nejsem. Můj dotaz totiž zněl:Nahrávka je ve formátu *.ts a přehratelná libovolně na jiném zařízení. Pouze TV Panasonic ji sw nestíhá přehrát. Takže můj disk s těmito ts soubory chci připojit přes USB do jiného tuneru a ten pomocí HDMI do TV. Splňuje toto odkazované MMC? Já myslím, že ne, ale možná se mýlím. Pokud nepůjde mnou výše popsaný jednoduchý postup, tak to asi doma realizovat nebudeme. |
jirka67
![]() |
|
RE: Externí tuner pro přehrávání filmůVezmi nahrávku a pokud půjde přehrát v PC, tak je to v pohodě. Pak si koupíš nějaký multimediální centrum viz odkaz nahoře a je to. Jenom nekupuj úplně ten nejlevnější šrot s pomalým CPU, protože pak to nebude stíhat u HD nahrávek. Nebo mrkni ještě na fórum http://www.hddplayer.cz a tam máš recenze dost velkýho počtu center.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
Export nahravokuz je asi po funuse a tento prispevok neuvidis, ale podla mna robis chybu ze len kopirujes .TS subor z disku kde sa priamo realizuje nahravka na externu flasku a nie Exportujes nahravku.Na povodnom disku je sice TS subor ale obsahuje viac nez co sa Exportuje - nahraju do samostatneho Adresara asi 3 subory - 1x .TS kontajner, potom DESC a treti MKS. tento exportovany TS a povodny TS nie su totozne. TS je len kontajner a zalezi co nahravas do neho - ja mam v menu moznost - Recording format: DVR plus MP2 ale povodne je tam DVR. skus teda nieco z HDD exportovat na Flashku s FAT32 co das potom do TV... K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
este ineneviem ci nahravas HBO-HD zo Skylinku ci z UPC/Freesatu, ale ked tam mas ICE kartu a uz Irdeto CI-Plus modul, skus dat obycajny nie CI-Plus modul - u UPC mozes dat este aj CryptoWorks modul (len u ICE kariet (maju aj ciste Irdeto)). Ak Ti HBOHD pojde takto nahraj nieco, daj ten Export alebo cez MediaPort exportovane TS nahraj na Flash a podla mna to musi ist netrhane... |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
![]() |