Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

sat.signal

Pozdravujem všetkych.Chcem sa spytať ako by som dosiahol silnejši signal .Doteraz parabola 80 FTE a signal cca 72% .Myslim si že signal spracovava LNB,preto čo by ste uprednostnili ako volbu.Zvoliť inu parabolu ,alebo LNB?..Uvažoval som nad Emme Esse 80AL.Prosim poradte.

sano1
Registrace: 4/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

RE: sat.signal

Monoblock je stále jen kompromis a ještě na "malé" parabole...... Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Kamil_k4

Ake LNBečko na prijem dvoch družíc by si dal?

sano1

To sano1

No ja mám parabolu 100cm Gibertínku,tak preto tie parametre,ale mám 28 m kábla na strechu a na Astre 3 nemám nikdy silu a kvalitu pod 85 % a to ju mám na motore,takže asi tak.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Jakykoliv twin....hlavně né monoblock,již jsem to psal.....Bohužel debata jak se školákem. Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

sano1

Mám parabolu 80 a po nastavení jsem měl vždy kvalitní signál. Asi před 14 dny jsem pozoroval slabší signál a to zejména u vertikální polarizace na kmitočtu 12207. Hledání závady jsem včera začal výměnou LNB. A trefil jsem se. Po výměně LNB je signál opět vynikající. Moje zkušenost. Samozřejmě že problém může být i jinde.

neuzil
Registrace: 7/2009

To : sano1

Když to tady tak čtu,tak pro tebe je jasná volba.Abys roky nemusel sáhnout na koax,řešit(a vyměňovat) LNB,doštelovávat talíř a měl přitom perfektní obraz i za zhoršeného počasí, tak si pořidˇ parabolu 120 cm. A chytáš i feedy... :)

jerzy
Registrace: 7/2008

sano1@ Napřed píšeš cosi o síle signálu v %, pak ti tady pár odborníků vysvětlí, že je to nesmysl a ty z toho zase uděláš kvalitu v % a celkově ani nevíš, která bije. Zavolej si někoho s měřákem, ten ti řekne relevantní hodnoty a případně zjedná nápravu. Ale nějaký hokus-pokusy s radama z netu, a ještě když tomu vůbec nerozumíš, to je úplně o ničem, sorry.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

SANO1

Vsadím se s Tebou o co budeš chtít, že 100% nikdy nedosáhneš! Především ne u síly signálu. Je to nemožné. Pokud máš 80cm parabolu správně nasměrovanou a LNB správně nastavený, tak ty procenta odpovídají zhruba 80-85dBuV na výstupu LNB. Abys signál zesílil o dalších 10dB, musel bys mít parabolu asi 3m v průměru a pak už Ti začne prudce klesat kvalita, protože přebudíš zesilovač v LNB a tuner v přijímači. Tak Ti přeji hodně štěstí.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Enik

ta procenta jsou jen orientační údaj,na každém přijímači jinak ocejchovaná,topfield 6000cr všude 99% na běžné družice,každopádně se nastavuje na kvalitu a na maximum,monoblock je kompromis,ale jen pro šilhající LNB,jinak v ohnisku je jedno jestli samostatné LNB,nebo monoblock,na běžné počasí 80tka noname OK,alespoň v Čechách,dál nevím,pokud padají trakaře,tak signál vypadne,jenže vypadne i na 100vce i na třímetrovce,paradoxně i dříve vzhledem k doprovázenému větru,který bývá téměř vždy s padajícími trakaři R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

eniku

Ak dosahnem kvalitu signalu 80% sem maximalne spokojny.lepsi ako teraz 63%.

sano1

pierrepetr

Ahoj bracho.cenim si tvojej odpovedi ako od profika.strucne a jasne vyjadrenie.zalezi mi len na silnejsom signale ako a cim ho docielit.

sano1

sano1

nejprve si ujasni,kolik procent času z koukání to není ke koukání,možná řešíš procenta zbytečně,vypadává to všem,při trakařích R^ :laughing: R^

pierrepetr

sano1

z mé zkušenosti,jak říká pierpetr,každyý rádio ukazuje něco jiného
Taky na výrobci ant. záleží hodně.Mám zkušenost s technisatem2x a Fúbou a X no-name.Samo,že to většinou ukazuje %,ale i decibely.To co chytnu na no-name 85,chytnu na 46 technisatu.Ta fuba se vyplati,dokonce ležela 5 let u jednoho kamoše na půdě,než si na ní vzpoměl.

korkoran
Registrace: 10/2006

sano1

za predpokladu ze si na chalupe nebo rodinnem domku tak taky (aspon u me to tak bylo) snizuji signal treba nepatrne vetvicky s listy ktere zasahuji do smery nasmerovane paraboly. v obyvaku jsem mel signal jenom okolo 71% (informace porizena z kalkukacky nebo-li jak uvadite: z teplomeru) a po odstraneni par vetvi nejakeho toho kere co zasahoval (nepatrne) do smeru paraboly se signal zvysil na aspon 76%.
PS: u sebe mi signal u s2 transporteru nespadne pod 85%. v obyvaku je jen monoblok na 80cm.

onenon
Registrace: 5/2012

Pořád dokolečka síla! Kvalita signálu se nastavuje na největší úroveň!Kvalita!

Tondach
Registrace: 3/2004

sat.signál

Zle nastavený LNB,starý nekvalitný koaxiál,málo citlivý prijímač,zle nastavená parabola,...

garbanka
Registrace: 8/2009

sano1

Parabolu jsis nastavoval sám, že? Předpokládám podle Tvých slov že: Vše hraje a jak se zatáhne je vše v kelu. U monobloku se předpokládá, pro jeho bezproblémovou funkci, bude dobře nastavena elevace a že příjem jedné družice bude přímo do ohniska paraboly a druhá bude ,,šilhat". A to tím způsobem, že zrcadlově vůči své pozici na orbitu.(Úhel dopadu= úhlu odrazu). Jak to tak všechno popisuješ, vychází jedno- nemáš dobře nastavenou parabolu. To je celý problém.

silesian
Registrace: 4/2011

garbanka

"málo citlivý prijímač",to bych potřeboval vysvětlit,děkuji R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra