![]() |
|
Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouProsil by som , spravný postup na objednani nejakých veci v eshopu DX- dealextreme , či človeka nejak nepodvedu, a hlavne pladba či sa neda zaplatit pri prevzati tovaru |
maria
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 67 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouPar rokov do zadu, som kupil mobil z Ciny, nenabijal sa, poslal som spat a hned poslali novy a preplatili aj postovne co som posielal naspat mobil. |
mdrak
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 286 |
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopoukorkoran: Cena uvedená na balíku celníky příliš nezajímá. Pokud ti jednou otevřou zásilku, tak tě vyzvou k doložení výše platby (výpis z banky apod.) nebo ji ocení svým ceníkem a z toho pak vypočtou DPH a příp. clo. Čas od času samozřejmě něco projde bez povšimnutí, ale moc bych na to nesázel.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouTěch zásilek je tak obrovské množství, že většina projde bez povšimnutí. |
toothpick
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 3 308 |
![]() |
|
Nákup elektra na zahraničním e-shopuPřed necelým rokem jsem nakupoval přímo na dotazovaném DX shopu Tv box MX III 4K(tehdy v přepočtu 1814 Kč) a musím celou tuto transakci pochválit.Platba proběhla kartou VISA přes mBank.Musel jsem použít kartu ke spořícímu účtu - kartu vydanou k běžnému účtu to nechtělo vzít(požadavkem totiž byla kreditní karta ! - a tu nemám).Samotné zboží přišlo sice po nekonečném čekání - 23 dnů, ale zaplatil jsem jen uvedenou cenu za Tv box! Žádné clo, poštovné nebo balné ! Jejich stránky nelžou - tam je uvedeno "Doprava zdarma do CZ". |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouAkceptujou PayPal. To je výhoda proti některým jiným eshopům. |
toothpick
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouMyslím ze nejlepsi a nejlevnejsi je www.aliexpress.com Prodává tam víc obchodníků a peníze dostanou, az potvrdis, ze doslo zbozi. Do te doby "lezi" u aliexpressu. Postovne zdarma a dodani 2 - 5 týdnů, jak co. U drazsich veci se vyplati dhl/ems, a cena postovneho neni někdy ani moc vysoka. Ale je ruzna podle obchodnika. Prostuduj uvidis. Jinak s dobirkou nepocitej, to je ceska blbost. A verit se jim da, obchodnici jsou dobry. Neboj se, objednavam pravidedlne, temer cokoli a vse doslo. I v pohode reaguji na pripominky pres chat, co je u kazde objednavky.P.S. jen premyslej, kdyz te prijde barevna krabicka s telefonem na dobirku, uveris pani na poste, ze te podava telefon a ani ty a ani ona nevi, co v krabicce je. Je dobirka proste blbost!! |
Lulu
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 60 |
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouvortimond: Zásilek sice je obrovské množství, ale ty z EU nikoho nezajímají, takže je odečti. A celníci se zaměřují na známé státy, kde našinec nakupuje, takže Čína, Hongkong, Singapur, USA, takže pravděpodobnost je celkem velká.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouJá jsem si objednával Z BRITÁNIE semínka rostlin, a taky jsem čekal na balíček přesně jeden měsíc. |
toothpick
![]() |
|
některé zdejší příspěvky jsou úsměvné...základem jakéhokoliv nákupu v zahraničí bez osobní účasti je vlastní poštovní schránka v daném regionu, čímž si můžete nákupy variovat, sdružovat a hlavně optimalizovat veškeré náklady na vše. A také se zahraniční adresou dostanete vše dobře zabalené, s řádným dokladem, nic použitého nebo nějak pochybného.Web DX neobchoduje jen s vlastním zbožím, spoustu ho nemá i když ho vede jako skladem, někdy vrátí peníze, někdy čekáte i víc než měsíc Při používání bankovních karet si dávejte pozor na možné měsíční zablokování peněz bez dodání zboží, tzn. zaplatíte předem při objednávce, obchodník ale zboží není schopen dodat, nutí zboží jiné a peníze neuvolní, uvolní je až karetní firma automaticky po 30ti dnech jako nezaúčtovanou transakci. Kdo je kdo a co je co.
|
Janik
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 618 |
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouZahraniční prodejce se k tobě bude samozřejmě chovat stejně jako k domácímu. Někdy dokonce i lépe. |
toothpick
![]() |
|
Nakup elekro veci na zahraničnych eshopuChcel som kupiť cuvaciu kameru do auta s monitorom stoji to tam 37€ a jeto bez dratovim pripojenim, čize vysielač aprijimať u nas by to stalo necelých 140e plus doprava , z Činy je doprava zdarma, len neviem ako by som to zaplatil ked nemam kredit. kartu za radu dakujem |
maria
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 67 |
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouV ČR si můžeš v první trafice koupit Blesk peněženku, nabít na terminálu Sazky a pak normálně platit na netu. Je to klasická platební karta.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouMůžeš si založit PayPal účet a poslat si tam peníze. PayPal je nejbezpečnější způsob placení a nikdy nenarazíš na žádný problém. |
toothpick
![]() |
|
NextwaveV únoru letošního roku jsem doplácel celníkům za mobil z Číny. Otevřeli zásilku a přes poštu mi poslali 3 tuny lejster, kde mi vysvětlili, že kvůli podhodnocení uvedené ceny na balíku jim musím zacálovat nějaké to kilečko navíc.Asi Česko není Slovensko ![]() Čím tupější je oko, tím dále sahá dobro!
|
Paulus
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopoudoplacal si ale DAN,co je uplne normalne,nie CLO!takze si neplet jedno s druhym.ceny uvedene na balikoch colnikov nezaujimaju,vedia ze sa odrbava jedna radost, dlh ti vypocitaju z dolozenej faktury,vypisu z banky,paypalu...DM500, 500HD, 8000, VU+Duo, QBox HD, Topfield SRP2100 Skylink MULTI HD, UPC Direct, Hello HD, TnK, SkyIT
Toroidal T90 /42E, 36E, 28E, 23E, 19E, 13E, 9E, 5E, 1W, 4W, 15W, 30W/
Gibertini OP 150, SuperJack 24"
Pioneer PDP-LX5090H, Loewe Individual L
|
Nextwave
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 198 |
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouAle oni sami přiznávají, že nerozbalují všechny balíčky.http://goo.gl/g1RQGM |
toothpick
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouOhledně proclení poštovních zásilek z e-shopů:Zboží z e-schopu není zásilka mezi soukr. osobami, takže platí tyto limity: - zásilka do hodnoty 22eur (cena dopravy, pokud je vyčíslena zvlášť, se do tohoto limitu nezapočítává) je osvobozena od cla i DPH a projde přímo k příjemci bez dalších taškařic - zásilka od 22eur do 150eur podléhá platbě DPH a tudíž už musí projít celním řízením. Pokud si to nevyřídíte sami na poště/celnici v Praze, tak kromě vyměřené DPH musíte zaplatit také poště za služby (zastupování v celním řízení) - vše platíte až při převzetí pošt. zásilky od pošťáka. - u zásilky nad 150eur se platí DPH + CLO podle celního sazebníku. Pro naprostou většinu zboží clo v sazebníku určeno procentní sazbou z hodnoty zboží (pro některé zboží může být celní sazba 0%... ale DPH je vyměřena vždy). Do hodnoty (základu) pro výpočet DPH a cla se započítává také cena dopravy a pojištění v zahraničí! - číňan sice může poslat zásilku s uvedením záměrně podhodnocené ceny ceny, ale když vás celník/pošta vyzve k doložení skutečné hodnoty ... tak odpovídáte za uvedení a doložení správných údajů! Pošta, DHL atd. příjemce před celním úřadem zpravidla zastupuje formou přímého zastoupení, což mj. znamená, že za uvedení nesprávných údajů v celním prohlášení může příjemce lehce dostat flastr ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 388 |
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouUrčitě když si přečteš různé diskuze na netu, tak zjistíš, že většina zásilek se kontroluje. Ale zase na druhou stranu, většina těch šťastlivců se nebude vytahovat na netu, že jim prošel nějaký balíček. Ze strachu. |
toothpick
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouVšechno se kontrolovat určitě nestíhá, ale i celníci se umí učit a co prošlo dnes, nemusí zítra, není problém se zaměřit na číňana který byl odhalen že podhodocuje... takže na ojebání celníků bych nespoléhal. Při nákupu z e-shopů mimo EU je prostě potřeba počítat i s dodatečnými poplatky při proclení... |
lance
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouRozhodně v případě toho mobilu, který několikanásobně překračuje ten limit. U levného zboží bude ta naděje mnohem lepší. |
toothpick
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouKalkulovat dopředu s tím, že to protlačím bez DPH je blbost - limit 22eur ! O DPH jde především, páč případné clo bývá třeba u elektroniky většinou mizivé... Pokud už se teda zásilka proclívá (nad 22eur), tak si myslím, že internet dorazil i k celníkům a i pro ně je porovnání deklarované ceny s nabídkami přísl e-shopů otázka chvilky... takže kalkulovat dopředu s tím, že to protlačím bez DPH nebo s deklarovanou nižší cenou je blbost. Když pošta podá to celní prohlášení s podhodnocenou fakturou a celník to napadne (buďto hned, nebo i zpětně po proclení což může do 3 let) tak se PŘÍJEMCE flastru nevyhne, páč on odpovídá za údaje, nikoli ten odesílající číňan!! A pošta jako přímý zástupce ten flastr platit nebude, protože vše činí jménem (na odpovědnost) příjemce, takže bacha na to![]() |
lance
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouDoprava se opravdu nezapočítá do ceny zboží,proto třeba Ebay uvádí někdy cenu až polovičku z ceny zboží.Já mám s alibabou a dealem dobré zkušenosti,některé věci se v evropě ani nenajdou,namátkou ledky 24V /27záv .doprava je zdarma i u jedné jediné žárovky atd.Nejdražší zboží jsem bral 43 dolarů(tenkrát d/19,80),ale nechci šelmu dráždit,tak se držím pod 30dolary taky podle kursu.Teď už si asi 2 zřizují pobočky v EU,což je OKTaky mi jeden nabídl něm.mluvící telefonistku,což s Voiptf bylo zadarmo |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
zahraniční prodejcipro mapy do Becker-navygací je firma v holandsku,a německy mluvící prodavač,se mnou mluvil z Turecka z nějakého malého města ,aby bylo levněji. |
korkoran
![]() |
|
RE: Nakup elektro veci na zahraničnych eshopouV Čechách se taky vyskytuje to, že ceny u nějakého zboží jsou jenom dvojí. Buď extrémně nízké a u konkrétního zboží je neustále napsáno "vyprodáno". A nebo extrémně vysoké a o zboží nemá vůbec nikdo zájem.http://www.hemisfery.sk/cz/katalog/psychowalkman http://www.alzbeta.cz/undefined/psychowalkmany/psychowalkman-procyon.htm |
toothpick
![]() |
|
toothpickTo mi nahrazuje už léta Natura3,nemá to sice brýle,ale zato 50x tolik programů i podprahových.Vybral,sestavil a nahrál jsem to do mp3 a chrněl a chrněl,nebo relaxoval(třeba v autě)možná se to dá v PM poslat,nevím,mám to jen portablovku |
korkoran
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |