Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink vypadok vdaka burke ?

mame signal ?

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Skylink vypadok vdaka burke ?

V Blave (BA) sa večer diali veci, info o prietrži mračien prinieslo aj rádio Slovensko. ;)

PeterHumax
Registrace: 3/2007

to SID

to je zas jiná bouřka :-)

pf09
Registrace: 8/2010

Co sa dialo v Blave neviem, to je vodny tok. Ale v Bratislave bola asi 15 min kuca paca, vietor,krupy,dazd vidietelnost miestami len par metrov .. :)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Ešte som nevidel kvôli búrke vypadnúť nemecké programy. ;)

PeterHumax

No veru, teraz bolo ako volakedy sum twistu par minut.... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Burka - neburka a Burkyna Faso...Je lepsi búrka,ako v Cesku,ci na Slovaci burka :)) ,tuz neni to fajni?

hdpe
Registrace: 11/2007

to pf09

no, tak dlouho nekoukám na novu že jsem si toho ani nevšiml, jen včera se mi zdál ten potter jakýsi NEHD a koukám po informacích ze saťáku že je SD

SID
Registrace: 1/2006

A dnes prezmenu dorazila slabšia búrka ku mne na stredné Slovensko. http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_radar

PeterHumax

my měli ráno mokrou jednu dlaždici na terase, tak nevím :-) buď si ulevila jedna z našich fenek, nebo se udělalo nevolno vrabcům, ale na déšť to nevypadalo. Fčíííl 26 (nad nulou) a prádelkový efekt :)))

pf09
Registrace: 8/2010

Tie burky budu pribudat, staci porovnat v prepocte na jedneho ubyvatela o kolko ubudla plocha lesov a ornej pody v prospech dialnic a nakupnych centier. Vsetko pomer plocha na obyvtela, clovek vraj najvyspelejsi tvor, podla koho? Rv

liquere

Inak toto leto je zatiaľ veľmi teplé. Od 1. júna dodnes v Hurbanove a v Dudinciach zaznamenali už 21 supertropických dní (teplota nad 35 stupňov). V Bratislave od 1. júna 25 tropických nocí. Všetko sú to absolútne rekordy. :8)

PeterHumax

@PeterHumax

včera večer kolem sedmé byla v Bratislavě mazec bouřka s kroupami.Větve lítali všude a na silnici bylo vody jak na rybníce.

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1

Zajímavý jev!

Před chvílí začalo drobně pršetm jen tak mžít. A najednou mi vypadl satelitní signál .... což není až tak nic divného, jen jsem si říkal, že až tak moc zase neprší, ani mraky nebyly nijak zvlášť těžké......potom náhle začalo ukrutně pršet, úplné provazy vody z oblohy a tma ..... a v tom největším lijáku se najednou televize rozběhla a signál zase na 99%.... ;) Jo, vím, že to při silných deštích nebo sněžení někdy vypadává, ale takhle jsem to zažil poprvé!

Tondach
Registrace: 3/2004

@ Peter Humax

Tak já jsem viděl kvůli bouřce vypadávat německé programy, ale to bylo už dávno, ještě za analogu,při slábnutí signálu šel obraz přes "rybičky" (malý odstup signál-šum u tehdy používané frekvenční modulace) až některé chvíle nebyl obraz vůbec. Bylo to asi na ARTE nebo 3SAT. Tehdy mi to pokazilo nahrávku jednoho filmu od Fritze Langa... U nás bylo hezky, ale v Německu silné bouřky byly, takže to musel být výpadek uplinku.

DPetr
Registrace: 2/2014

@tondach

Ono nemusí ani pršet zrovna nad hlavou, ale když je ve směru pohledu na družici delší trasa zablokovaná lijákem, tak vlastně může být ten útlum větší, než když lije jen v malé oblasti nad barákem a dál už v tom šikmém směru na družici útlum není.
U slabých signálů na hranici příjmu zase třeba signál není ještě nějakou dobu po dešti, dokud se z víčka LNB neodpaří případné kapky deště.
U středové paraboly toto odpadá, konvertor kouká dolů... Proto má smysl mít offsetku schovanou pod stříškou ( samozřejmě výhled na družici už nesmí být blokovaný, i takové okenní sklo má solidní útlum).

DPetr
Registrace: 2/2014
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra