Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.09.2007, 15:55.16

Jak dlouho trvá než se člověk zblázní? :-)

Mám na parabole 2LNB, jeden na 19,2 a druhý 23,5. Te´d jsem přidal ze stran šilhat ještě dva. 28,2 a 13. Ale ať dělám co dělám, asi se zblázním. Ve svém Homecas EM200 mám v nastavení antény několik možností frekvencí konvertoru, či co to tam je. U některých hodnot i svítí signál 90procent i když třeba vůbec nemířím na parabolu, u jiných mám nulu i když mířím třeba na střed. Ale ať dělám co dělám, Astru2 ani hotbird nenaladím. Mám odpojedný Diseqc a každý LNB při lazení vždy stejným kabelem propojím přímo do příjmače. Již nalazená Astra1 a 3 jedou v poho, takže kabel i příjmač O.K. ale obě zmíněné družice né a né naladit.. co dělám špatně??
uživatel
potvurka
30.09.2007, 16:09.46

RE:Než se zblázníš....

Než se zblázníš zeptej se mitrasata to je jeho silná parketa.
uživatel
zizi
30.09.2007, 16:20.57

Podobny problem a teda otazka...

Prijimac Digi TV Humax 1 a uz presne nasmerovane LNB/antena na Intelsat 10-02 a Sirius 2/3. Pouzil som modry DiSEqC 2.0 prepinac pre 2 LNB / 1 prijimac a nemam signal ani na jednej druzici... Co to spolu s tym Humaxom nespolupracuje?
uživatel
bmilan
30.09.2007, 16:30.33

RE: Jak dlouho trvá než se člověk zblázní? :-)

Vyjdi ze základního v Česku obv. nastavení. Stojíš za parabolou : do středu na ráhnu LNB 19,2E, na pravo 23,5 E šilháš, na levo 13,O E šilháš a odzkoušej to, bude-li OK, potom přidej na pravo 28,2 E zas šilháš. Potom je ještě další možnost, ale tou ti hlavu motat nebudu. Chtělo by to tak 100 cm parabolu. Hodně úspěchů.
uživatel
CES
30.09.2007, 16:35.50

Já mám na středu 23,5 a OK. Vlevo šilhám na 19,2 a OK. Takto sem to měl doposud. Před časem, bez toho aniž bych hnul konvertory jsem pootočil parabolou tak že středový LNB byl na 28,2 a druhý šilhal na 23,5 a vše OK. Pak jsem to otočil zpátky na 23,5 a šilhání na 19,2 a OK. Mutlifokus mám široký, už tehdy jsem počítal do budoucna se čtyřma LNB. Tak jsem z každé strany jeden přidal a nic. Ten signál se předemnou schovává. Už sem na střeše podruhý a pokaždý několik hodin a už mi nebaví tam tahat příjmač a přenosku. Asi se na ro vyprdnu a pozvu si firmu, nebo fakt zešílím..
uživatel
potvurka
30.09.2007, 16:53.13

re:

mrkni sem: https://www.parabola.cz/galerie/mk/ R^
uživatel
hlek
30.09.2007, 16:53.29

RE:potvurka

pozvi si firmu a to taky zesilis-kolik das kdyz te to udelam??
uživatel
papay
30.09.2007, 16:53.53

Než budeš stavět multifokus je dobré mít v satu požadované družice naladěné: střed. LNB a otáčet parabolou. Potom teprve seřizovat. To musí jít.
uživatel
CES
30.09.2007, 16:54.08

Esej

Vycházej ze vzájemné vzdálenosti středů LNB , které již fungují a považuješ je za správně nastavené.
Hodnotu vzdálenosti těch středů vztáhni k hodnotě vzdálenosti na orbitě ve stupních a pomocí přímé úměry dojdeš k výsledku, jak daleko mají být dodávané LNB.
Pak už stačí jenom přiřadit správně porty A,B,C,D k LNB.

Běžná parabola 85x85 (skutečnost je 83x83) na to stačí, dokonce se to vejde i na držák pro 3 LNB - musí se přikoupit jeden držák.

Je to tvarově podobný talíř, jako dělá FUBA DAA 850 Al u nás známa též jako FUBA 85 Al jenom má o jeden otvor pro šroubek méně , jiný nástřik a čouhá z něho navíc také Al jekl, samozřejmě že korpus je jenom plast a třmen pro uchycení je jenom jeden. Něco podobného jsem viděl s nástřikem Mascom, ale dá se to sehnat bez nápisu v jedné legendární Č.B. prodejně-opravně za 970,- jako 85 Al.
ten držák stojí něco kolem 300,-.
Bohužej šacuju životnost téhle paraboly tak na 3 až 5 let vzhledem k plastovému korpusu.
Jinak ta parabola má jednu zvláštnost, LNB se tam dává co nejdál od paraboly - jako by bylo ráhno krátké - držák pro LNB je z každé strany jiný a tak se dá ta maximální vzdálenost ještě o pár milimetrů upravit.
Zvládne:
13E-19,2E na středu-23,5E-28,2E
Nebo třeba:
13E-5E-4W
uživatel
mirasat
30.09.2007, 17:02.05

A kdo ti říkal že to bude jednoduchý. Prostě měj trpělivost a buď rád, že je pěkný počasí.
Hotbird musíš chytit i poslepu. Má tak silný signál, že ten určitě pojede. Hotbird je tvoje nejzápadnější družice = signál se odráží na konvertor, který nejvíce na východě (nalevo při pohledu za parabolou).

Jde to i tak že necháš prohledávat všechny frekvence. Během toho vyhledávání naladíš konvertor tak, aby satelit ukazoval aspoň nějaký signál a podle nalezených družic určíš na které druži jsi.
Dále tady máš přehledy, ve kterých jsou všechny družice. Tam si najdeš družici z Hotbirdu a necháš vyhledat stanice na té frekvenci. Pokud stanice souhlasí, jsi správně; pokud nesouhlasí, musíš hledat dále.
Taky bys mohl využít kalkulačky pro vzdálenosti konvertorů při šilhání (aspoň pro hrubé nastavení).
uživatel
colombo
30.09.2007, 17:09.14

jak u koho,nedávno jsme tady s jedním tobě podobným hledali 1W (4 dny)a přežil bez újmy na zdraví
uživatel
pierrepetr
30.09.2007, 17:35.58

papay

Pokud máš pole působnosti v Plzni tak si řekni cenu :-))

Jinak jsem to pro dnešek vzdal.. nenaskakuje mi signál ani na žádné s nejbližších družic. Paradox je že se nechytá ani ten Hotbird který se mi dříve pletl všude. Že bych měl v háji oba dva přidávané LNB? to mi přijde nepravděpodobné. Ale na to abych otáčel parabolou a rozhodil si už nastavené družice, to už z té střechy radši skočím :-)
uživatel
potvurka
30.09.2007, 18:05.24

Problém je tak velký, jak velký ho chceš vidět.

Například: ,,Hotbird který se mi dříve pletl všude,,.

Co to má být?

Čti co Ti kdo radí a přemýšlej u toho, vytáhni televizi tak, abys na ní viděl od antény, nebo si půjči malou přenosnou a koukej na ty pruhy signálu v sezamu transpondérů.
Perfektní mašikou na takováto hledání je Openbox.
uživatel
mirasat
30.09.2007, 18:26.11

re: mirasat

Tak co se týče satelitního příjmu tak přiznávám že jsem laik, ale přemýšlím u toho dostatečně. Měl jsem na střeše vytažený příjmač s přenosnou televizí. Vzdálenosti kde mají být, respektive kde by měli být, LNB celkem vím. Vzdálenosti družic jsem řešil když jsem prvně ladil Astru1. Tím že se mi hotbird všude pletl jsem myslel to co jsem napsal :-) Když jsem tehdy hledal astru 19,2 a 23,5 a neměl tenkrát potuchy jak hledat, tak jsem prostě někam nasměroval parabolu a prohledal pásmo. A jak jsem s ní kroutil tam a spátky, tak mi téměř vždy na příslušné straně naskočil více či méně kbvalitní signál hotbirdu. Tehdy to byl jediný satelit který jsem s určitostí našel. Teď i kdybych vytvořil bláto na hřišti, tak nic. Nenajdu signál ani na sousedních družicích a to jsem na střese strávil několik hodin opravdu detailním pomaličkým posouváním a otáčením LNB s očima přilepenýma na ukazateli stavu signlu na přenosné TV. Spíš mi napadá jestli LNB neumřeli, ale přiznám se že už nemám odvahu přendat ty jež fungují či otáčet parabolou kterou jsem před časem pracně nastavoval na již zmíněné 19,2 a 23,5...
Omlouvám se že zde obtěžuji s těmahle pro někoho banálníma problémama. Nejspíš mi nezbyde nic jiného než přiznat že jsem kopyto a najdu v okolí někoho kdo má více trpělivosti a zkušeností :-)Openbox jsem si teď koupil, tak možná jestli se s ním v rychlosti naučím pracovat, zkusím signál hledat s ním namísto srařičkého homecastu..
Dnešní den jsem završil tím že jsem zapojil onen openbox, Diseqc na 4 LNB, všechny připojil a přidávané LNB nechal v pozicích kde ony družice předpokládám.. signál mám však jen od těch dvou již nastavených.. signál jinak neukáže ani procento na žádné z jiných dostupných družicích.. Tím pro dnešek a dny nejbližší končím, než dočerpám trpělivost. A to s chozením do práce půjde zatraceně těžko :-))
Tak už jsem se vypovídal a mlčím, nebojte se :-))
uživatel
potvurka
30.09.2007, 18:46.45

X800
X820CI
X810

MENU
INSTALACE - OK
HLEDÁ SE SLUŽBA - OK
ASTRA 3KU - ŽLUTÉ TLAČÍTKO
(NAJEDEŠ KURZOREM NA DRUŽICI KTEROU HLEDÁŠ A VYBEREŠ TAKOVÝ KMITOČET KTERÝ JE JEDINEČNÝ - NEPOTVRZUJEŠ OK)
NAPŘÍKLAD U ASTRY 3A 12649 H 5600 AUTO
ZMÁČKNEŠ TLAČÍTKO INFO - OBJEVÍ SE PRUHY SIGNÁLU TRANSPONDÉRU, NA NĚMŽ SE ZASTAVIL PŘEDTÍM KURZOR

Pokud jsou všechny družice v seznamu nastaveny DiSEqC None

Tak signál bude čerpán z LNB připojeném na vstupu 1(A) na 4/1 DiSEqC relátku.
uživatel
mirasat
30.09.2007, 20:19.29

jsem kousek od Karlovych Varu-meřak mam nepotrebuji tahat Tv nekam na strechu
uživatel
papay
30.09.2007, 20:33.52

RE:papay

Měřák, to je zajímavá myšlenka.. dá se na něj splehnout? Co je levnější, zplatit měřák a nebo Tebe? :-)
uživatel
potvurka
30.09.2007, 20:40.28

nejsem drahy uz nejakou zkusenost mam nebo se sat problematikou zabyvam 18 let a tech sat uz jsem dost namontoval tady je skype papay.s nebo mail papay.s@centrum.cz-pokud budes chtit poradit popř.dále
uživatel
papay
01.10.2007, 09:32.34

potvurka

Vzhledem k ceně měřáku, bude pravděpodobně lacinější zaplatit anténáře.
V závislosti na přístupnosti paraboly je to otázka max.30minut , pokud je všechno dostatečně připravené , konektory na kabelech správně nasazené.
Není vyloučeno, že Ti papay nabídne prohlídku Tvého zapojení, svodu a uchycení, aby mohl dát vůbec nějakou záruku na svou práci.
Až uvidíš v praxi postup, bude Ti vše mnohem jasnější, pokud nebude papay mlčet jak ryba.

Openbox je velmi specifická mašinka a způsob ovládání je nakažlivý.
uživatel
mirasat
01.10.2007, 20:58.53

RE:mirasat

tvuj nazor je zajimavy ale kdybych nemel zkusenosti 18 let od analogu po digital tak nebudu nikomu nic montovat a nabizet svoji pomoc-a ze tech "zakazek"bylo jiz dost a vse bez problemu-ahoj
uživatel
papay