Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Odblokujte se: VPN na tři měsíce zdarma

Firma F-Secure, známý producent antivirů, nabízí svojí VPN službu Freedome na 90 dní zdarma. Podmínkou je pouze jednoduchá registrace na této stránce:
https://freedome.f-secure.com/exclusive/3m/
Co je VPN a k čemu je dobrá? VPN služba je tunel na vzdálený server, přes který jde veškerý váš internetový provoz. Tedy nejenom dotazy a některé vybrané stránky jako v případě Smart DNS. VPN komunikace se uskutečňuje v šifrované podobě.
Pokud se tento vzdálený server nachází v zahraničí, tak služba umožňuje přístup na zahraniční videoslužby. Z těch bezplatných určitě dobře funguje Youtube, pokud váš český poskytovatel internetu Youtube ve večerních hodinách škrtí (běžný postup), tak to můžete tímto způsobem obejít a užívat si plnou rychlost. Dále například skvělý německý portál Myvideo, online vysílání všech severských veřejnoprávních televizí. Samozřejmě všechny britské programy a všechny kanály z Francie. Hudební portál VEVO, videotéky Netflix, Fandor. Americké Hulu nefunguje, tam se služba dostala zřejmě na blacklist kvůli svým výhodným akcím. Nedávno dokonce nabízela roční předplatné zdarma pro čtenáře jednoho německého magazínu.

toothpick
Registrace: 11/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Odblokujte se: VPN na tři měsíce zdarma

Koukám, že vortík zde dělá redaktora.. No asi už trochu zmoudřel a ten anarchismus ho už možná přešel :)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Otázkou je zda-li vysedáváním 30 hodin denně u klávesnice, což je Vortiho případ, může člověk zmoudřet. Osobně o tom těžce pochybuju. :lookaround:

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Jenom škoda, že tam není žádný server z České republiky. Takže se nedá vyzkoušet jestli by to vyřešilo problémy s HBO GO, které má spousta uživatelů např. O2 internetu. Každý americký server chodí lépe než české HBO GO.

toothpick

Kto by povedal volakedy, ze aku budicnost bude mat VPN. Si predstav, ze dnes by sa to volalo Fedornet, alebo Knazkonet ... pripadne Budajnet.. :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

To je téma dnešní doby: síťová neutralita. Pro některé poskytovatele internetu může být Youtube parazit, který jim generuje šílenou zátěž a žádné zisky. Stejně tak HBO GO, pokud ho nemají zákazníci objednané přímo od nich. Nelze se divit vůbec ničemu.
https://www.youtube.com/watch?v=5vs3QhEx_3w

toothpick

Zdravím,
měl bych dva dotazy k VPN :
1) Tento týden jsem zkusil dva servry, už ani nevím kde, které měly free trialy, když jsem se přihlásil, tak po chvíli u obou přišel email z @gmail.com z kterého jsem se rgistroval, že došlo k útoku na moji mailovou adresu a že se někdo do ní přihlásil, abych provedl nové zabezpečení. Když jsem se zkusil přihlásit, tak první hláška na mě vyskočuila, že z ip ...., která byla v té době v usa, se někdo přihlásil, at změním heslo. Co si mám o tomhle myslet ? Jsou to nějaké poplašné zprávy z googlu nebo to mám brát vážně a těmhle VPN se vyhnout ? Nechce se mi stále měnit heslo do emailu.

2) nechal jsem se zlákat tvým doporučením na tenhle F-secure a zaregistroval se. Přišel mi obratem klíč na 3 měsíce. Když jsem sw nainstaloval, vidím, že je 14 dnů trial. Mám tedy zatím počkat s tím zadáním klíče a získat těchto 14 dnů navíc ? Vezme to ten klíč až po těch 14 dnech ? díky..

Jinak moc servrů nemají (22)a bohužel mi v něm opět chybí Švýcarsko :-) Podobnný počet servrů na nabízí doplněk Avastu ( secureline vpn ), kde jsem vyzkoušel 7 dní trial, ale cena předplatného se mi zdá dost drahá.

jliv
Registrace: 9/2008

:))) OK
1) Tvoje IP adresa se změní, takže ten útočník jsi byl ty sám.
2) Klíč vložíš do programu (Subscription) a dostaneš 75 dní navíc, celkem tedy tři měsíce zdarma.

Tady je můj rychlostní test

No VPN
DOWN: 22.27 Mbps --- UP: 1.99 Mbps
Spolková republika Německo
DOWN: 19.98 Mbps --- UP: 1.82 Mbps
Spojené státy Americké
DOWN: 14.94 Mbps --- UP: 1.90 Mbps

toothpick

díky za vysvětlení, hlavně toho bodu 1 :))
No mohlo mě to napadnout, ale sítová problematika mi dělá potíže..
Tak mě napadlo, proč mě to ale nepřišlo ted na tenhle F-secure ? taky jsem se registroval na mail @gmail.com..ale nyní google mlčí :))

jliv

Záleží jak to má Google nastavené a které služby zná. Neboj se, tohle jsou komerční služby, které mají za cíl přilákat zákazníky. Nikoliv je odradit. Některé tyto služby jsou dokonce od známých důvěryhodných firem.

toothpick

Tohle je přístup k zákazníkům ve Spojených státech. Netflix upozorňuje emailem předplatitele, že jim končí FREE měsíc. R^

Dear XXXXXXX,
Thank you for trying Netflix, we hope you´re enjoying your membership. As a reminder, your free month ends on Saturday, September 5, 2015. We hope you will continue to enjoy TV shows and movies from Netflix.
If you have any questions, we are always happy to help, please call us anytime at XXXXXX or visit Your Account.
-Your friends at Netflix

toothpick

Fajn, a který VPN doporučuješ, co se týče kvality a ceny ? myslím tím do budoucna až skončí trial..nebo nemáš nic konkrétního a využíváš tyhle free nabídky od různých servrů ?

jliv

Ten s nejrychlejším připojením. Ale pro tvoje konkrétní účely. To nepoznáš podle speedtestů, ale podle maximální dosažitelné kvality obrazu večer v primetimu. HDTV streaming z Evropy by neměl být absolutně žádný problém. Z USA jenom u některých služeb. Ale zase mají jiné chyby. Například můžeš zkusit www.smartdnsproxy.com

toothpick

prosím tě, ještě jaký je rozdíl mezi těmito VPN, kde se stáhne sw a více se nemusí většinou nastavovat a těmi DNS, kde se musí nastavovat v PC nebou routeru ty DNS servry ?

jliv

Smart DNS chodí na všech zařízeních. Nastavíš dvě adresy v routeru a zásobuješ tím celou domácnost. Nebude ovlivňovat tvoje české internetové stránky. Ale můžeš narazit na drobné problémy, protože ty DNS servery mohou být občas chvilkově nedostupné.
Některé služby to perfektně řeší pomocí tzv. Hosts file ve Windows.
VPN je kompletní tunel do zahraničí a vyžaduje více obsluhy. Může být rozhodně trochu rychlejší u některých streamů, které jsou přímo geoblokované (akamai). Nadpoloviční většina. Rychlostně ale ten rozdíl není velký. Musím se přiznat, že se mi docela líbila ta tvoje služba Avast Secureline (VPN). Ale já jsem testoval asi jenom tři podobné služby.

toothpick

No, dneska to chodí opravdu pěkně. 5800 kbps and no buffering.
Já myslím, že tohle je taky naprosto skvělá služba. F-Secure R^

toothpick

Re:odblokujte se

Zaregistroval jsem se,dostal jsem reg.kod a nemůžu se přihlásit jako uživatel jsem zadal svůj e-mail.

grandfunk
Registrace: 6/2011

Kód na čtyři měsíce

Tam není žádný přihlašování jako takové. Nainstaluješ ten software a pak klikneš na Subscription a zadáš tam ten kód. Mám ještě lepší na 4 měsíce: W9F4CT
Pokud jste tam zadali ten starý, tak musíte ten software nejdřív odinstalovat a potom ho nainstalovat znova a vložit tenhle lepší kód.

toothpick

Re:Kód na čtyři měsíce

soft.jsem stahnul,zpustil instalaci,naskočí jen černý obdelník a to je vše,je to vůbec kompaktibilní s W10 ?

grandfunk
Registrace: 6/2011

Samozřejmě, já používám Windows 10. Software je stabilní a jednoduchý na ovládání.

toothpick

Najskôr by bolo asi vhodné o tej windows 10 si niečo prečítať.

http://aeronet.cz/news/analyza-windows-10-ve-svem-principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o-uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu/

doky
Registrace: 1/2007

To je nějaký extrémistický portál pro všechny Čechoslováky, kterým srdíčko zůstalo na správném místě.

toothpick

w 10 je robeny pre de bilov, prosim vsetci ste videli tu reklamu ako male deti, aj to mongoloidne teda sorry, ale mne tak pripada, mozno sa mylim,sa vraj tesia lebo nepotrebuju hesla. Ale tento produkt je spickovy spionazny produkt vypracovany ako vzdy v prospech ludi ........ to ze funguje je primarna funkcia kazdeho softu, ale to co nikto neuverejni je druha vec.Nic to na tom nemeni, ze vacsina ludi a institucii bude musiet casom prejst k nemu. Moderne technologie sa staly nastrojom kontroly a spiclovania obyvatelstva, ako bolo vidiet v niektorych volakedy scifi filmoch - dnes realita...... Rv

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Pro začátek stačí na všechny otázky při instalaci systému Windows 10 odpovědět NE! Pokud to někdo neumí, tak mu není pomoci.

toothpick

Ty si myslis, ze na co mozes odpovedat ano alebo nie, je nosny system spionaze v nejakom OP ? :laughing: To potom veris vselicomu...

liquere

Co myslis kolko vpn serverov prevadzkuju nastrcene firmy? To je svet dnes naozaj tak naivny?

liquere
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra