Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

jak dostanu zvuk z internetu z tv do HiFi věžě

Zdravím. Mám chytrou Tv LG zyp 39LB580V-ZM Z konektoru skart vedu zvuk do analogové HiFi věže Kenwood a beden, Zvuk je ale jenom z programů DVBT. Při koukání na internet(koncerty) jde zvuk jenom z Tv, ze skartky nevyleze.Snažil jsem se najít něco v menu, návodu ?????co dál Věž nemá HdMi ani optiku dík Mirda

mmirda1
Registrace: 9/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: jak dostanu zvuk z internetu z tv do HiFi...

Sluchátkovej výstup. Teda pokud je. Jinak smolík.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

A priprav se na supr kvalitu a zazitek :)))

Hypnos
Registrace: 3/2009

Bez optiky, nebo Hdmi zbývá jen stereofonní sluchátkový analog... Rv

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

Mozna, ze by to slo i přes HDMI vstup který umoznuje audio vystup, u Samsungu to myslim umoznuje vstup HDMI 2 s ARC a pouzit adapter HDMI na VGA a pouzit vystup audio cinch, ale stoji to kolem 1500,- coz je drahej spas. Nejlevnejsi varianta je přes sluchatkovy vystup s kabelem stereo jack 3,5 mm na cinch. Nemam to vyzkouseny zda to jde přes ten HDMI vstup a adapter, kde by ti mel jit zvuk i při sledovani filmu, hudby pres prohlizec na vstupu HDMI, který umoznuje audio vystup. Třeba ti někdo da vedet kdo to pouziva. Otázkou také je, zda tvůj televizor umoznuje přes HDMI audio vystup.

HYPER
Registrace: 11/2010

Myslím, že by pomohl například digitálně/analogový převodník fiio-d03k-taishan. Do optického výstupu by měl signál jít i při sledování programu z internetu.

Dula11
Registrace: 5/2012

Díky za reakce

Zdravím všechny. Dělám elektroniku 40let ale tuten podraz od LG jsem nečekal.Asi jsem první na zemškouli co si něco takovýho vymyslel. Čekal jsem nějaký softvérový pokus o záchranu. Neni mi jasný důvod proč z netu nee. m.

mmirda1

mmirda1

A primární signál máš z TV, nebo z STB a SATU ? Potom " NO PROBLÉM ". :) R^

CES
Registrace: 4/2007

Nahoře píše, že z DVB-T. A to mu ten zvuk fachá. Nefachá mu, když v TV navolí netový streamy, takže žádný STB ani SATY nemá smysl řešit.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Hold budeš muset vyměnit "hifi" věž za nějaký levný AV-receiver..... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

Když je SAT s LAN, tak se to nechá vytáhnout.

CES
Registrace: 4/2007

Ale on nemá STB,jedná se o streem z netu v TV.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

Kamile dík že to tu rovnáš. příjde mi že někteří nečtou,nebo nechápou v čem je problém. zkusím se ještě dostat s dotazem k výrobci, dám vědět jak to dopadlo, jinak ty převodníky by asi šly, ale neni asi jistý jestli tam zvuk z netu bude. A ta "věžička" stála 4x po cca 6000kč plus Jamo bedny za 10000, takže jí určitě vyhazovat nebudu :8) zatím dík a budu vděčnej za každý názor m.

mmirda1

Budúci týždeň idem od známeho z Hradca Králové kupovať receiver PIONEEER VSX-510 a k tomu Blu-ray prehrávač PIONEER BSP-170.Má niekto skúsenosti.Vravel mi,že tá zostava je celkom GOOD a viac ako 140000 do toho nevrazím keďže starý receiver mi odišiel a 4 sloupové repráky mám zo subwooferom a stredovým reprákom.Nejaké skúsenosti niekto má z daným recovering, alebo prehrávačom?

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123

Pravdaže 14000 aby som nepísal blbosti :laughing:

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123

Závěrečné řešení problému

Koupil jsem převodník FiioD03K a optokabel vše v Alze za 1000kč. Našel jsem ještě jeden převodník za dvojnásobnou cenu.Převodník je signálově připojen optikou a pomucí USBčka buď do Tv na 5V ...bude v provozu jen při zapnuté telce, nebo maličkým zdrojem do 220V. Při zapojení napájení z TvUSB zvuk vrčel....problém se zeměmi TV a HiFivěže,takže zvítězil dodaný zdrojík.Vše maká...z optiky leze všechno...jak sat a pozemské, tak i vše "počítačové"...ale je tu stejně ALE...v menu TV se musí trapně vypnout repro TV a zvolit externí 8)) ne jenom zeslabit zvuk. byl jsem zvyklej že ze skartek lezlo to správný bez ohledu na to co jsem dělal s Tvzvukem...holt je jiná doba!!!!!Jinak ještě perlu....šlo by vše řešít přes sluchátka, ale konektor je zezadu a jeho obsazením se zruší Tvrepro a pak se musí zase vytahnout....Tv je na zdi, nepřístupná a v menu to nejde ošetřit...8)) TAKŽE DÍK VŠEM Mirda

mmirda1

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra