Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

rušivý doprovodný zvuk v TV

Poslední dobou mě rozčiluje ve vysílání zpráv na ČT1,ČT24 ale včera zjistil že rovněž na TV Nova /vše ve zprávách/nějaký doprovodný zvuk ohlašující bodově jinou moderátorkou co je vysíláno,zprvu jsem si myslel že mám špatně nastavený zvuk u TV/např.duální/a to že by mohlo být příčinou tohoto jinak dosti rušivého doprovodného zvuku který doslova válcuje ten původní ale v mém nastavení na TV se zdá být vše v pořádku repektive at dělám co dělám ,vyzkoušel všechny možné volby a varianty ale zrušit se mě to nepodařilo.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: rušivý doprovodný zvuk v TV

Není to nahodou audiodescription? Je to pro zrakove postizene, vypravi to dej, který je na obrazivce. Mas spatne vybrany zvukovy dorpovod.

zzz

V nastaveni zvuku najit "zvukovy popis"-"audio description" a vypnout.

ivovi0
Registrace: 11/2008

No asi budeš mít nejspíše pravdu,i když stejně nechápu toliko roků se na zrakově postižené ohled nebral a možné to bylo až ted ano.Dobrá tak co mám vybrat za doprovod aby to tam nebylo,jinak je to o nervy a stejně nechápu co to tomu zrakově postiženému pomůže když teda slyší dobře ;)

DVB

Přečti si a hlavně pomalu co ti napsal ivovi0 a přesně to udělej a hlavně už se neptej.čau. :laughing: :laughing: :laughing:

marksony
Registrace: 3/2006

RTFM!

Zrakové postihnutie v porovnaní s postihnutím "hlavy" nie je také strašné.

Richard21
Registrace: 9/2009

Richard21 jenom z toho nezačni dělat kovbojku,myslím že na to tu toto forum je aby se tu především radilo a informovalo ne zesměšnovalo.

DVB

Hm ale ve zvukovém doprovodu v meny nastavení zvuku tento název modu nemám tak co s tím ?Mám obavy že je to možné vypnout asi jen u novějších TV které tento mod mají a dá se vypnout,cítím že budu muset poslouchat ty rušivé výroky.

DVB

Je mozne, ze to je nekde jinde v menu nez ve zvuku (nekdy taky tlacitko na DO), ale bude to tam. Pokud TV umi pustit originalni zvuk s AD dohromady, znamena to ze mod AD umi a ze by AD melo jit vypnout.

ivovi0
Registrace: 11/2008

Ano,děkuji to už je smysluplnější odpověd a informace která dává logiku ale zatím marně pátrám a tápu prostě v režimech zvuku to není je tm pouze Dual1,Dual2 stereo tod vše i když by to tam podle mě být mělo kde jinde to hledat ???

DVB

No konečně jsem to vylovil bylo to skutečně někde jinde a sice v dalších nastaveních kde bych to nehledal a považoval bych tento mod jedině u nastavení možností zvuku takže vlákno zavírám a děkuji za dokopání

DVB

Totiz stvoritele software vetsiny TV prijimacu (a nasledne i jejich prekladatele),patrne TV prijimac nebyli nuceni nikdy ovladat. :)

hdpe
Registrace: 11/2007

hdpe

Naprostý souhlas,nejhorší je že výrobci vůbec ani trochu a náhodou nemyslí na seniory,ono koupit si novou TV je věc jedna ale ovládat ji už věc druhá.Kolikrát se ovšem setkám i s mladšími lidma co neví jak seřadit tzv. favoritní kanály apod. to je totiž velmi velice slabá stránka výrobců TV generelně každý si to dělá podle svého/žádný standart/ takže při koupi nové TV se stává uživatel otrokem návodu na obsluhu ale aby toho nebylo málo tak jsem si všiml že dokonce u stejné značky výrobce /Samsung/se musí seřazovat dosti složitě a odlišně u odlišných modelů stejné zn. jinak a to už je síla. :))

DVB

Tak toho využívej, nauč se to a vydělávej.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon,na to nemám ani čas ani potřebu vydělávat poněvadž jsou i jiné způsoby si vydělat a efektivněji,jen jsem chtěl popsat problematiku kolem nastavení TV uživateli.Totiž ti výrobci si to udělají jednoduše podle svého klišé ale uživatel ten se trápí a je to na něj.Vadím mi hlavně ta různorodost způsobu nastavování a nejdenou jsem se setkal s tím že kolegové co to mají /v malíčku/se nejednou hezky zapotí než dojdou ke kýženému výsledku a to je na pováženou. :)))

DVB

Různorodost nastavení? To si jako někdo domů kupuje každej měsíc novou TV a pokaždý jinou značku, že to musí řešit? Asi sotva. A stejně jako se musí lidi naučit ovládat pračku, protože je složitější než valcha, tak se holt musí naučit obsluhovat TV.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

DVB...

kdo to neumí,zavolá si toho,kdo to umí,normální postup,ty umíš všechno?? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra