![]() |
|
Dva radiopřijímačenaladěné na stejné frekvenci v pásmu FM,vzdálené od sebe 6m, hrají s asi 1sekundovým zpožděním-tedy jeden je asi o 1s rychlejší než ten druhý.Abych to ještě líp popsal - na jednom moderátor řekne "já" a na tom druhém se ozve "já" cca za 1 sekundu.Kolega vcelku logicky tvrdí,že je to echo.Ale pokud na tom zpožděném naladím jinou frekvenci se stejnou stanicí(programem) patrně z jiného vysílače,najednou se oba dva sesynchronizují.Tedy aspoň podle mého citlivého ucha tam žádná prodleva není.Prosil bych o vysvětlení tohoto jevu.Každopádně počítám i s vtipálky a jejich odpověďmi.Ale radši bych uvítal seriózní vysvětlení od nějakého profíka.Děkuji. |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
RE: Dva radiopřijímačeZdar,at se staraji kompetentni...Tedy soudruzi z CVUT resp. VUT,kteri maji na tyto zalezitosti casu patrne povicero![]() ![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Dva radiopřijímačeDokážeš si spočítat, kolik km uletí RF signal za půl vteřiny vzduchem??On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Dva radiopřijímačeV jednom radiu běha pomalejši skřitek. A to vim jistě.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Dva radiopřijímačeAno Tomik535 - hned jsem si to myslel![]() |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
Saxonv analogovém zesilovači jistě dochází ke zpoždění,ale lidské ucho to nikdy nezjistí,u dvou stejných přístrojů,jedině jestli není celý řetězec někde nahrazen digitální částí,což by v dnešní době bylo možné![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
Dagy2Při půl sekundovém zpoždění by ten odražený signál musel urazit navíc vzdálenost navíc cca 150tis km![]() ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
asi odměsíce,teď je veliký![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
Dva radiopřijímačeNo já bych si dovololil přejít k TV LCD Thomson kterou používám na chatě,mám vyvedený zvuk ze scartu a přiveden na vstup IR přijímače bezdrátových sluchátek a docela mě rozčiluje evidentní zpoždění zvuku rovněž asi ca 1 sec.kde v TV je o něco dříve než v sluchátku.Ze sluchátkového výstupu to brát nemohu protože se zvuk vypne a bába by mě sežrala u Gogáče a některých jiných TV je vyveden zvuk s nožností nestavení v meny tak aby byl zdrij signálu pro sluchátka paralelně poštěný se zvukem TV tam je to pak bez problému.hold výrobci moc pochopení pro neslyšící nemají.![]() DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
RE: Dva radiopřijímačeNa analogovém přijímači ani vysílači nemůže zpoždění vzniknout. V tomto případě je zpoždění zaviněno trasou napájející modulací příslušný vysílač. Trasy jsou digitální a zpoždění na nich je tedy různé. Může přispět také na procesor, pokud je osazen pro každy vysílač extra a není-li jen jeden pro celou síť ve studiu. |
dloji
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE: Dva radiopřijímačePo shlednuti obrazku toho zazraku bych se priklanel k jiz zde zminenemu nazoru, a to, ze na prijimacich prijimas dva ruzne vysilace. S tim jednoduchym otocnym knoflikem ladeni (neni to PLL) prece nemuzes tvrdit, ze ty frekvence jsou shodne.Udelal bych jednoduchy pokus, prohodil vzajemne prijimace na pozicnich mistech.... |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |