Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

Dva radiopřijímače

naladěné na stejné frekvenci v pásmu FM,vzdálené od sebe 6m, hrají s asi 1sekundovým zpožděním-tedy jeden je asi o 1s rychlejší než ten druhý.Abych to ještě líp popsal - na jednom moderátor řekne "já" a na tom druhém se ozve "já" cca za 1 sekundu.Kolega vcelku logicky tvrdí,že je to echo.Ale pokud na tom zpožděném naladím jinou frekvenci se stejnou stanicí(programem) patrně z jiného vysílače,najednou se oba dva sesynchronizují.Tedy aspoň podle mého citlivého ucha tam žádná prodleva není.Prosil bych o vysvětlení tohoto jevu.Každopádně počítám i s vtipálky a jejich odpověďmi.Ale radši bych uvítal seriózní vysvětlení od nějakého profíka.Děkuji.

jerzy
Registrace: 7/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dva radiopřijímače

Zdar,at se staraji kompetentni...Tedy soudruzi z CVUT resp. VUT,kteri maji na tyto zalezitosti casu patrne povicero :) .Mohou toto definovat cca na 27,25 ks strankach formatu A4. :)

hdpe
Registrace: 11/2007

Dokážeš si spočítat, kolik km uletí RF signal za půl vteřiny vzduchem??

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

V jednom radiu běha pomalejši skřitek. A to vim jistě.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Ano Tomik535 - hned jsem si to myslel R^

jerzy
Registrace: 7/2008

Saxon

v analogovém zesilovači jistě dochází ke zpoždění,ale lidské ucho to nikdy nezjistí,u dvou stejných přístrojů,jedině jestli není celý řetězec někde nahrazen digitální částí,což by v dnešní době bylo možné R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Dagy2

Při půl sekundovém zpoždění by ten odražený signál musel urazit navíc vzdálenost navíc cca 150tis km ;) Že by odraz od nějaké kosmické lodi? :)

lance
Registrace: 10/2008

asi od

měsíce,teď je veliký R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Dva radiopřijímače

No já bych si dovololil přejít k TV LCD Thomson kterou používám na chatě,mám vyvedený zvuk ze scartu a přiveden na vstup IR přijímače bezdrátových sluchátek a docela mě rozčiluje evidentní zpoždění zvuku rovněž asi ca 1 sec.kde v TV je o něco dříve než v sluchátku.Ze sluchátkového výstupu to brát nemohu protože se zvuk vypne a bába by mě sežrala u Gogáče a některých jiných TV je vyveden zvuk s nožností nestavení v meny tak aby byl zdrij signálu pro sluchátka paralelně poštěný se zvukem TV tam je to pak bez problému.hold výrobci moc pochopení pro neslyšící nemají. ;)

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006

Na analogovém přijímači ani vysílači nemůže zpoždění vzniknout. V tomto případě je zpoždění zaviněno trasou napájející modulací příslušný vysílač. Trasy jsou digitální a zpoždění na nich je tedy různé. Může přispět také na procesor, pokud je osazen pro každy vysílač extra a není-li jen jeden pro celou síť ve studiu.

dloji
Registrace: 11/2015

Po shlednuti obrazku toho zazraku bych se priklanel k jiz zde zminenemu nazoru, a to, ze na prijimacich prijimas dva ruzne vysilace. S tim jednoduchym otocnym knoflikem ladeni (neni to PLL) prece nemuzes tvrdit, ze ty frekvence jsou shodne.
Udelal bych jednoduchy pokus, prohodil vzajemne prijimace na pozicnich mistech....

kaos
Registrace: 2/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra