![]() |
|
Problem s diseqc nastavenimAhoj zakupil som si Skylink byvam v Nemecku parabolu som nastavyl dal kartu do tv Samsung a vsetko klape.Problem nastal ked som chcel naladid aj nemecke programi.Na streche domu co byvam su dve paraboli jedna ma dva konektory a druha parabola jeden konektor ku mne do bytu ale uz ide len jeden kabel takze to uz musi byt neako hore spojene neakym zmiesavacom alebo prepinacom.Ja mam moj satelit na balkone s jednim konektorom na skylink takze astra 23,5 takze k tv mi idu dva kable to mam zapojene do diseqc Switch AMIKO D-201 .Kabel so strechy do jednotky a moj s astry 23,5 do dvojky dam ladit a naladi mi len programi nemecke,ak to vymenim astra 23,5 na jednotku a kabel so strechy na dvojku tak mi naladi len skylink programi takze bud to alebo to.Som laik nemam ani sajnu co sa tyka tychto veci naladil som si to vsetko sam podla YOTUBE a ide mi to ale nie spolu,potrebujem nato neaky specialny zmiesavac alebo iny diseqc prepinac ......ja uz som stoho pafff v telke som skusal uz asi vsetky moznosti prepinat diseqc 1/2 1/4 2/3 ton A ton B atd dakujem ak mi niekto poradi |
klicko
Registrace: 10/2015 Příspěvků: 13 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
RE: Problem s diseqc nastavenimMôžeš dať single, ak máš len 1 TV. DiSEQC dáš 1/2 a 2/2 - to uvidíš, ktorý bude ktorý. Pozor len na to, že monobloku je jedno, na ktorý smer 4,3 stupňa, takže namiesto 19,2 a 23,5 môžeš chytiť 23,5 a 28,2 - vtedy treba vymeniť pozície DiSEQC a pootočiť parabolu o 4 stupne na západ ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
RE: Problem s diseqc nastavenimDzordzo super dik uz len musim najst monoblok neaky co funguje aj na parabolu 60 cm ale to by nemal byt problem. Teras mam nastavenu astru 23,5 takze ked budem zakladat monoblok tak ho zalozim tak ze v drziaku bude lava strana monobloku a prava bude volna tim padom by to malo klapat bez toho ze budem tocit parabolou lebo astra 19,2 je 4stupne v pravo od astry 23,5. To uz asi zvladnem DAKUJEM![]() ![]() |
klicko
![]() |
|
RE: Problem s diseqc nastavenimJeště by to chtělo dodat z jakého pohledu popisuješ montáž monobloku. S parabolou samozřejmě netoč. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
dzordzoVeď ty mu o pár řádku radíš stejný monoblok 4,3°? ? |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Problem s diseqc nastavenimS pohladu ked stojim za parabolou.![]() |
klicko
![]() |
|
RE: Problem s diseqc nastavenimmonoblok 4,3° tak pisu vsade tak asi tam aj taky ma ist dedukujem DIK |
klicko
![]() |
|
kličkoKdyž stojíš za parabolou tak to bude naopak,ve středu jeden A3 upevněný a vlevou volnej ve vzduchu! ! ! |
korkoran
![]() |
|
Problem s diseqc nastavenimNo, keďže tu nedoriešime, že aké vlastne mu idú tie dve sat pozície zo spoločného sat rozvodu, ale myslím si, že aj tu je riešenie na príjem signálov zo spoločného sat rozvodu a z individuálnej - z jeho paraboly. V tom spoločnom sat rozvode je zrejme použitý multiswitch, ktorý reaguje na Diseqc príkazy v protokole 1.0! To sú štandartné príkazy typu position! Treba vyskúšať použiť DiSEqC prepínač 2/1 option na prepínanie medzi signálmi spoločnej paraboly a tej tvojej! Diseqc povely v menu stb nastavíš v protokole 1.0 pre signály zo spoločnej paraboly 1/4 a 2/4, alebo 1 a 2, alebo A a B, prípadne AA a AB - podľa typu tvojho stb! A pre signál s tej tvojej p. dáš 3/4, 3, C, BA! Samozrejme na 1.vstup DiSEqC prepínača dáš koax zo spoločnej paraboly!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
RE: Problem s diseqc nastavenimZistil som na ake druzice su tie LNB na streche astra1 ,hotbirt a turksat. Skusim este zohnat ten DISEQC prepinac 2/1 a ak to nepojde tak si dokupim monoblok 4,3 a bude uz ma stoho boli hlava .Uz to riesim druhy tizden![]() ![]() |
klicko
![]() |
|
kličkona ten diseq se vykašli,je to ztráta peněz a hlavně času.Kup ten monoblok 4,3 namontuj jak jsem ti radil a nebude tě bolet hlava-a bude koukat na Tv.S tím talíře turko,arab,deutz nic nepořídíš,to si sámnenaladíš!Ale s tím monoblokem budeš koukat za půl hodiny,Naladíš A3 ,uděláš rysku fixem ,namontuješ monoblok,za parabolou do leva-né doprava ,jak si psal,otočíš zpátky na rysku ,nastavíš diseq v tv a koukáš. |
korkoran
![]() |
|
A MAM TOSam tomu neverim este raz so sa stym pohral poprepinal v telke diseqc a dal ladit a ide uplne vsetko aj 19,2 aj 23,5 a este aj ostatne druzivce.Este raz vsetkym dakujem pomohly ste mi bez vas by ma nenapadlo ze musim nastavit diseqc aj na ostatneLNB AJ KED MI TO IDE V JEDNOM KABLY;ale ako som to nastavyl to neviem ani ja na treti pokus dnes rano to zacalo frcat![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
klicko
![]() |
|
kličkoNěkědy i sekera rozkvete![]() ![]() |
korkoran
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |