Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Parabola sieťová 80

Chcem pouzit na prijem sky linku sietovu parabolu 80 cm strasne tu fuka vietor , bude mi stacit na prijem sky linku pojdu v pohode aj HD stanice ?
dakujem

intel
Registrace: 5/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

elektrokol

no moc toho nebylo,taky stavba trvala možná i rok,součástky se posílaly dopisem na několikrát,varicapy,pin diody,BFR aj.,ale máš pravdu ,to jsem dal špatný příklad s tou TV,je to jako dnes stavět elektrokolo R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Odpověď v diskusním vlákně

To:Enik

Děkuji za docela výstižný popis funkce paraboly vyrobené z perforovaného plechu ano v tomto směru máš zřejmě pravdu,na druhou stranu musím říct z vlastní zkušenosti když jsem s kolegou kdysi v 87 roce stavěl parabolu kruhovou 1,6 m tak jsme čerpali z návodu německého časopisu elrad a tam se jako povrch odrazové plochy dávalo takové jemné kovové sito něco jako do oken na mouchy a musím říct že s tím i silnější vítr příliš nezacloumal což nakonec sám potvrzuješ ale bylo to také samozřejmě použito proto že to bylo kromě tehdy ještě ne příliš známého laminování antén dle kopyta nejjednodužší způsob výroby.To síto bylo přichycované silonovým vlascem na asi 20 paprscích z AL yeklu 15x15 mm uchycených na dvou hrubých al kotoučích pomocí imbus šroubů.Fungovalo to samosebou ne z tak dobrým výsledkem jako nyní lisovaných z plechu,ale už tehdy jsem přijímal německý paket byt malý asi s 8 kanály pomocí LNB 1,8db za 300 DM což by dneska každý hodil rovnou do popelnice. :laughing:

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra