Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Technisat Technistar S3 ISIO a PC síť

Dobrý den. Mám sat. přijímač Technisat Technistar S3 ISIO. Tento přijímač má přístup na internet, což se mi podařilo zprovoznit a funguje to. Nepodařilo se mi všek docílit toho, abych přijímač viděl ve svém PC (v domácí síti). Propojení s routrem je kabelem. IP režim "Statická". SW 2.57.03 (2575f) UL2.22-1BL2 (492). Rád bych zařadil přijímač do své domácí sítě, abych mohl případné nahrávky programovat přímo z PC bez zapnutí TV tak jak mi to šlo u jiného přijímače. Děkuji za každou radu vedoucí k řešení mého problému.

Patrik
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat Technistar S3 ISIO a PC síť

sú dva typy prijímačov TechniSat:
1/ ISIO
2/ ostatné (staršie HDS, Technistar atd)

"ostatné" prijímače majú web rozhranie. Po zadaní IP adresy sa prihlásiš do web rozhrania ľubovoľným prehliadačom z PC alebo mobilného zariadenia. V tomto rozhraní môžeš nastavovať časovače prijímača.

ISIO nemá takýto web prístup. Pre ISIO máš mobilné rozhrania pomocou ktorých môžeš ovládať prijímač z mobilného zariadenia.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2 - Děkuji za reakci. Jenom pro jistotu, tím mobilním zařízením je míněn mobilní telefon, tablet a pod.? A jak se dělá vlastní propojení? Pomocí USB nebo Wifi, nebo nějak jinak? Děkuji.

Patrik

RE: Technisat Technistar S3 ISIO a PC síť

ano, mobilní zařízení je niečo, kde beží iOS alebo Android (pre win som nenašiel). Priamo v manuále k ISIO S3 ale nevidím popis tejto funkcie, je však popísaná u funkcií ISIO S3 a S3 je aj v zozname zariadení pre ktoré funguje.
Mám ISIO STC, tu je potrebné v menu/nastaveni/specialni funkce/mobile apps vybrať ktorú aplikáciu chceš používať (MyTechnisat app resp. MyTechnisat Mutliplay app)a čo jej umožníš ovládať. V S3 nie je multiplay k dispozícii, pretože nemá streaming do LAN. Takže zrejme základná app je neustále zapnutá.

Technisat pripojíš do domácej siete. To si urobil, pevná IP je najlepší spôsob.
rovnako mobilné zariadenie musí byť v tejto sieti - alebo pokiaľ by si chcel ovládanie z pozície mimo domácu sieť musíš mať zabezpečený prístup zvonka.
stiahneš app z portálu technisat a spáruješ s S3. Potom môžeš ovládať ISIO zo spárovaného zariadenia, používať EPG a nastavovať časovače.
Podrobný popis je napr. v manuále k STC.

Dagy2

aplikácie tu

https://www.technisat.com/de_DE/Apps/352-581/

Dagy2

step-by-step video

ako aplikáciu nastaviť
https://www.technisat.com/de_DE/MyTechniSat-App/352-471/

Dagy2

sorry ne video

ale len popis

Dagy2

Dagy2 - mnohokrát děkuji, zkusím. S pozdravem Patrik.

Patrik

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra