![]() |
|
Mimo mísu:Received Sony nápis ProtectAhoj vlastním starší received Sony STR_D565.Občas se stane ze se na displeji zobrazí nápis Protect.Netušíte o co by se mohlo jednat? DíkyO2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Received Sony nápis ProtectPřetížený koncový stupeň NF zesilovače?Nemáš připojené reproduktory s nižší impedancí než je doporučeno? Nebo dokonce někde kabely k reproduktorům ve zkratu? On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonNo ono to upozornění se objevilo i při zapnutí samotného receivru,tak asi problém někde uvnitř.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Received Sony nápis ProtectTo na veci vubec nic nemění.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Received Sony nápis ProtectAno jak pise saxon, tyka se to koncoveho stupne. |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Received Sony nápis Protecttento nápis vyskočí aj keď sú v prístroji "studené spoje" ak si trúfaš, skontroluj prispájkovanie výkonových tranzistorov, ktoré sú na chadiči.A taktiež napájacie vetvy. ![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
@SaxonTak na zesilovači jsou údaje v rozmezí 4-16Ohm,moje repra mají 6 Ohm,30W music a 15W Din.Kabely jsou v pořádku.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
![]() |
|
@PeonNo pokusil jsem se nakouknout pod pokličku ale asi bude potřeba aku šroubovák.Běžným jsem to nedal..![]() O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
![]() |
|
Saták1že by aku měl větší sílu???![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE:Mimo mísu:Received Sony nápis ProtectTak zesilovač jsem otevřel,vyčistil od prachu,zkontroloval kontakty ale aspoň na první pohled jsem si nějakého problému nevšiml.Viz foto:http://leteckaposta.cz/760300821O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Received Sony nápis Protectsnímky pekné, ale nie z tej správnej strany![]() ![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Received Sony nápis ProtectProblém muze byt zpusoben i s kapacitou kondenzatoru na desce u koncového stupne. Chtelo by to nechat premerit i kapacitu kondenzatoru ESR testerem, zda uz neni mezi nima nejaky slabsi. Ne vždy to musí byt jen studenak na pajenem spoji. Precijenom je to uz reciever staršího data. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Received Sony nápis ProtectChodí my to taky.Při větší hlasitosti.Je to ochrana koncáku.Stačí vypnou a zase zapnout a je to v pohodě.Už mám vyzkoušeno kam až můžu otočit hlasitostí.Nejlepší je to zjistit nějakým testovacím CD kde má zesilovač limitaci a přes tuto hranici nechodit.Mám Sony 840QS.![]() |
vencamar
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
@vencamarAha díky,někde mám CD s různou úrovní testovacíh ruchů a šumů.Mislím že ještě z časopisu Stereo a video,něco takového?Ale asi tam něco bude,dnes se mi to stalo asi dvakrát hned po sepnutí relátka,potom se už chytnul.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Received Sony nápis ProtectNamas náhodou na výstupu jednoho z kanalu stejnosměrné napětí?? Radeji si to nech od někoho změřit.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonno to jsem taky měl,pár vteřin a repro si jednou zahrálo na vařič![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Received Sony nápis ProtectSaták1 - To je ono,CD ze stereo,video.Je to někde na konci,snad stopa 92.Jestli to máš i s obalem,tak je tam limitace zesilovače.Hlasitost na minimum,pustíš stopu v přehrávači a až to začne pípat,tak jsi tam.Je to snad hranice max.výkonu bez skreslení.Ještě skus vypnout bassboost,hranice hlasitosti se pak trochu zvýší.![]() |
vencamar
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Received Sony nápis ProtectJinak mě se to po zapnutí a sepnutí relátka nikdy nestalo.Jinak ho vypínám s hlasitostí na nulu a po zapnutí a cvaknutí relátka teprve přidám hlasitost,aby to nedostávalo takový rázy.![]() |
vencamar
![]() |
|
RE: Mimo mísu:Received Sony nápis Protectlimitácia výkonu sa nerieši nápisom "protect" a vypnutím zosilňovača. Ten nápis jednoznačne určuje problém s napájaním - buď vysoký odber, alebo veľké prechodové odpory v napájaní - studené spoje. Ak by bolo to čo píše Saxon, zosil by po zapnutí hneď vypol, má kontrolu napätia na výstupoch. To nevylučuje, že sa to stane až po určitom zohriatí zosilňovača ak niektorý z koncových tranzistorov má zlý spoj.![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
![]() |
|
@PeonTak problém se mi dnes objevil 4 krát za sebou.relátko sepne jednou,podruhé a Protect.Teď jde o to,jestli to má vůbec cenu dát do servisu.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
![]() |
|
PeonTen receiver by mel projít kompletní kontrolou. Všechno jsou to stejnosměrně vázané konce, stačí strata kapacity u hlavních elytů a symetrické napájení už nebude symetrické. Ta symetrie(0V) na výstupu se muze porušit kdekoliv v obvodu NF zesilovače. Dost blbě se to hledá. Výstupní ochrana bývá nastavena na takové DC, aby nemohlo poškodit cívky reproduktorů, otázka je, jestli i ten vybavovací obvod reaguje spravně.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE:Nový receiver..No pouvažoval jsem jestli má smysl opravovat starší receiver,koukal jsem na net a předběžný výběr:https://www.datart.cz/AV-prijimac-YAMAHA-HTR-2067-BLACK.html Myslíte že dobrý výběr za tu cenu?O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
![]() |
|
Saták1při každým prdu hned vyhazovat?,jasně dnešní trend to je,ale může tam bejt problém za stovku,tak šup do popelnice![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTak samo že to může bejt jen drobnost ale abych tam potom necpal peníze a nevyšlo to nakonec dráž.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
![]() |
|
Saták1slušný servis ti za nějakou úplatu zjistí,co by to stálo,pak se rozhodneš,něco to stojí,ale než hned vyhodit,tak vsadíš pár piv,nebo to dej k popelnici a v servise to stejně skončí,ten pokus udělají cíkoši za tebe a pak to najdeš opravené v zastavárně![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTak zesilovač je opraven,dokoupil jsem si regàlovky AQ a dobrý.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |