Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

multistandar tuner tbs

Zdravím, narazil jsem na zajimavý tuner od tbs, planují ho zřejmě prodavat i u nás, jelikož jsem narazil na:
http://cs.olmi.tv/d/tbs5520-multi-standard-tv-tuner-usb-box-1000760/

a zajimalo by mě jestli ten satelitní tuner umí i blindscan a transpondery s multistream, jelikož takovyhle all in one tuner by se mi hodil.

Qquiderr
Registrace: 5/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: multistandar tuner tbs

TBS5980 za velice pěkných 56 amerických dolarů. Nabídka končí dnes v noci. U nás se prodává za tři tisíce Kč.
http://www.buydvb.net/

toothpick
Registrace: 11/2014

tu satellite only tbs5980 mam doma :D

Qquiderr

hmm, ale to není multituner a u buydvb připočítej dopravu + poplatky za poaypal nebo western union a až se ti to třeba pokazí, hodíš ji do popelnice.

matchboxx
Registrace: 9/2012

Ty seš teda expert přímo z českých luhů a hájů.
1. TBS 5980 podporuje multistream a ACM/VCM. Nepodporuje pouze exotické modulace.
2. Paypal nevybírá žádné poplatky od zákazníků. Já bych spíš řekl, že můžeš zaplatit českým úřadům nějaké clo.

toothpick

a ten 5520? Jak je na tom s blindscanem, multistreamem a vcm/acm?

Qquiderr

Já myslím, že se ještě neprodává. Ale bude to drahá hračka, proto jsem zmiňoval ten TBS 5980. Nebyl v tom zlý úmysl.

toothpick

víš, teď je u nás velké HALÓ kolem DVB-T2. Lidé si na to hromadně kupují přijímače... Ale položme si otázku: Nepředběhli zde trochu diváci naše české poskytovatele? Potřebuje to vůbec někdo?

toothpick

to jsou lidi z pohranici vortiku....

onenon
Registrace: 5/2012

Z jakého pohraničí? Rakušáci vysílají v DVB-T2 kódovaně. A nic jiného se zde v DVB-T2 snad ani nechytá.

toothpick

treba to dopadne stejne jako s 3d televizi... ikdyz t2 bude mit pravdepodobne lepsi budoucnost....

onenon
Registrace: 5/2012

Budoucnost mít bude, to já vůbec nezpochybňuju. Ale když si tuhle hračku koupíš dneska, tak se toho vůbec nedožije :)))

toothpick

Hmm, možná nejsem expert, ale 5980 nepodporuje multipříjem DVB-S/S2/T/T2/C a ISDB-T nebo snad ano? Když o tom víš prdlačky, raději se do toho nepleť. Ty tvé odpovědi jsou mnohdy hodně legrační.:-))

matchboxx

Moje otázka se týká toho, jestli je pro to v Čechách nějaké praktické využití. Jestli není náhodou rozumnější si koupit ten můj TBS 5980.

toothpick

Nevím možná to nechápu, chce terestrial, satelit a kabelovku v jednom, proto asi multistandard a řekl bych, že to není multistream. Satelitní kartu má doma.

matchboxx

OK. Tak možná jsem úplně bIbý a dají se na tom sledovat nějaké špičkové kabelové nebo terestrické programy.

toothpick

mam 2 karty, první tbs 5980 a druhou pinnacle T2 290e, první umí DVB-S/S2 (včetně multi stream transponderů), druhá umí DVB-T/T2, dokonce mi na nich šlape i hbbtv, ale chtel jsem jestli se vyplati kartaa all in one, a nejvic mě zajímá ta tbs 5520 hlavně co umí její satelitní část.

Qquiderr

No právě. Koho by zajímala ta pozemní nebo kabelová část, když tam nic zajímavého ke sledování není. A na to co je, tak stačí bohatě nějaký USB stick za dvě stovky.

toothpick

Hmm, zase kecy, ukaž mi tedy alespoň jeden funkční USB-DVB-T2 stick za dvě stovky. To ,že ty DVB-T nesleduješ neznamená, že ani ostatní nebudou.

matchboxx

DVB-T2 vůbec nepotřebuješ. Na co, proboha? :laughing: Čeští čtenáři se podivují, že někdo sleduje francouzské HD programy, ale příde jim naprosto normální si kupovat zbytečně drahé vybavení na příjem neexistujících českých programů.

toothpick

Já DVB-T2 přijímám a sleduji na 5881. Kodovanou SimpliTV. Ale nikoho dalšího takového neznám... ;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ono právě až to bude mít nějaký smysl, tak ten DVB-T2 USB stick se skutečně bude za dvě stovky prodávat. A nebo je taky možné, že se bude používat kódování a pak ty svoje DVB-T2 přijímače vyhodíte do popelnice. :laughing:

toothpick

Kartu na DVB-T2 mám predevsim na testy a studium, pro TBSky existuje plno zajímavých měřicích SW a analyzátorů. Na čumendo to ma smysl jen kvůli ORF1HD.

On Air!

Saxon

Já myslím, že rozhodně české DVB-T2 bude (částečně) placené. Přičemž ta placená služba samozřejmě umožní se stejným zařízením přijímat i tu volně vysílanou FTA část.

toothpick

Já si to nemyslím. Já to vím.

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra