Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Jaký satelitní přijímač?

Budu objednávat službu Freesat. Chci si koupit dva HD satelitní přijímače. Vůbec tomu nerozumím, a proto jsem chtěl poradit, jaký přijímač koupit. Nejhlavnější můj požadavek na přijímač je co nejrychlejší přepínání mezi stanicemi. A ještě kdyby to byl rozměr mini. Jinak je mi to jedno, žádné jiné funkce nepotřebuji. Cenově levnější až střed.
Děkuji Jirka

jirka641
Registrace: 10/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký satelitní přijímač?

Zřejmě nejlepší poměr cena-výkon má receiver AMIKO 8260+ , protože s vhodným firmware má i fastscan pro freesat(karty freesatu jsou zatím všechny ICE) a do zálohy pro jistotu má i DVB-T tuner.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

Ale není mini. Do obýváku mi vleze, ale do ložnice to chce mini. Jenže jak rychle funguje to přepínání. Dle recenzí jsem našel třeba tento CryptoBox 650HD - kde je napsáno:přepínání mezi jednotlivými kanály SD i HD je velmi rychlé do 1 sekundy. Takže něco takového v mini verzi.

jirka641

nebo pristroj AB CryptoBox 650 mi doporucili s obchodu po emailu kdybych si ho chtel koupit..ze podporuje ten fastscan na tu kartu od freesat.

kolopik
Registrace: 4/2014

Tak si Jiříku kup toto - http://amikostb.com/?q=product&id=236
,domnívám se,že by ve verzi software 2.2.14 měl být fastscan pro freesat taky.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej

OpenBox S3 HD Mini

To čo ty potrebuješ je OpenBox S3 HD Mini
Všetko v jednom prijímači !!!

http://en.mediasat.info/wp-content/uploads/2015/08/OpenBox-S3-2000x1400-1021x580.jpg

satmonter
Registrace: 2/2009

andsatmonter

S2ku mini mám v depozitu taky,funguje s freesatem dobře,ale chybí tam ten fastscan(tak si myslím,že v 3ce chybí taky).I když nepopírám,že editace pro zkušenějšího uživatele v OPENBOXU je hračka a přinese několik zajímavých programů navíc.

táhlovej

OpenBox S3 HD Mini

Nový model digitálneho satelitného prijímača od výrobcu Openbox. Náhrada populárnej rady prijímačov Openbox S1, S2, S2 MINI, S2 MINI HD+. Plné Full HD 1080p rozlíšenie , 1x UNI čítačka kariet, konektor RS232 vo forme Jack 3,5. Sietový port RJ45 - Ethernet, 2 x USB 2.0. Možnosť nahrávania na externý USB HDD, Time Shift, Prehravanie multimedialneho audia, videa a obrázkov (MP3, MKV, AVI, Xvid, DiVX, DVR, MPEG2, JPG, BMP...), SK/CZ menu, EPG, DiSEqC 1.2, USALS, Teletext, Blind Scan, HDMI, Optický digitánly výstup, RF Modulátor, Podpora pre WiFI (možnosť vloženia externého WiFI adaptéru Openbox AIR), Podpora externego USB 3G Modemu. Príslušenstvo: 1x Mini jack kábel s Audio/Video s chichovým výstupom RCA, 1x kábel s externým IR okom, HDMI kábel, konzola na uchytenie za TV, Externý zdroj 12V, čierny.

satmonter
Registrace: 2/2009

jirko

vyberať prijímač podľa toho či prepne za 1sek alebo 2sek je wolowina. Ver tomu. Keď máš naladených 100 staníc budeš chcieť v prvom rade vedieť čo na ktorej stanici práve vysielajú a nie prepnúť na program číslo 58. Navyše u fastscanu väčšinou nemôže zoradiť stanice podľa svojho ale sú zoradené podľa tabuľky vysielateľa.
Takže radšej vyber čo má slušné EPG, z ktorého zvolíš danú naladenú stanicu s programom ktorý chceš pozerať.
openBox S3 je určite dobrý, kvalitný a miniatúrny prijímač. Nemá CI-slot takže ak ťa osloví za rok ponuka napr. Digi alebo skylink môžeš ho hodiť rovno do smeti.
tiež teletext skončil na väčšine HD programov (neviem či u freesatu), preto bez HbbTV by som prístroj v dnešnej dobe nekúpil. Možno do spálne áno, ale ako hlavný prístroj nie.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Takže rozhodně nechci fastscan, který nejde seřadit. Ten CI-slot by se taky hodil.

jirka641

Amiko 8260+ jednoznačně

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

taky je důležité to,jak se receiver na několika HD programech "popere" s tím jejich atypickým rozlišením 1440x1080!!!Použitím bitrate kolem cca 10Mbits to bohužel nedohnali.

táhlovej

OPTIBOX X810

pussycat
Registrace: 8/2009

Openbox s2

ksatelit
Registrace: 4/2015